Bebeğim yemek yemiyor.

Veniividivici

Önce kendin , Sonrası sonra..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
288
528
18
29
Hayırlı akşamlar hanımlar .
Benim bir arkadaşım var özellikle size sormamı istedi. 14 aylık kızı var günde 210 ml+7 ölçek mama ortalama 4-5 defa içiyormuş yemek yemiyor lokma alınca ağzına tükürüyor dedi . Böyle bişey yaşayan var mı ? Mama miktarı fazla mı sizce ? Yemek yemeyen mama isteyen çocuğu olanlar varsa yardımcı olabilir mi ne yaptınız?

Bana mama fazla geldigi icin aclik hissetmiyor ve mama tadina alistigi icin yemiyor gibi geldi. Bi doktorla gorusmesi daha saglikli olur.
Ben yanlis hayirlamiyosam o aylarda sabah ve aksam mama veriyodum. Uyaninca az bi mama verip yumurta,avokado vs gibi seylerle kahvalti yaptiriyodum. Oglen de corba veya sulu yemek verip uyutuyordum. Uyaninca ara ogun meyve veriyordum. Aksam da aksam yemegi yedirip, uyku oncesi az bi mama veriyordum. Mama miktarim 3-4 olcek falan oluyordu.
Versem fazlasini da icerdi ama bu sefer yemek yemezdi.

O kadar mama 14 aylik bebege verilir mi ? Cocuk onunla doyar zaten. Biz 13 ayligiz gece bir kere icer.

Ben de oyle yapiyorum dogru olan o zaten artik ana ögünleri ek gida

1 yaş sonrası gece mama yerine süt verseler daha iyi çorbalar yoğurt meyve çoktan alışmış olması gerekirdi

Daha önceden yiyordu zaten şu son zamanlarda yemek yemek istememe tükürmeye başlamış . Meyve püreleri çorpalar herşeyi denemiş . Mama vermemiş bu sefer çok ağlıyormuş ağlayınca da kusuyor daha kötü oluyormuş .Kendi yemeye çalışınca da bu sefer fazla fazla yemek dolduruyormuş ağzına bu seferde zorlandığı için yemek istemiyormuş

Mamayı azaltıp deneyecek artık 2 kaşık 2 çatal kullanın o oynarken siz yedirin dedi biri onu deneyecek bakalım

yiyecekleri önüne koysun bebiş kendi oynasın zamanla tadına varıp yemek isteyecektir.

Süt dokunuyormuş veremiyor maalesef mecbur mama
Gece mama,Gündüzde oynatarak şarkı söyleyerek veya dışarı cikariyorsa dışarıda bı şekilde herşeyden tattirip yedirmesi gerekiyor artık her defasında 1 kaşık 2 kaşık yavaş yavaş alışıyor mama vermezse acıkınca mecbur yiyecek

Çok teşekkür ederiz deneyecek dediklerinizi

Benimkiler şehriye çorbasına bayılırdı,yayla çorbası,ıspanak pırasa,rafadan yumurta,balık,çok seviyorlardı yoğurda biraz zor alıştılar küçük bı kase akşama kadar uğraşırdim. 15 aylık 17 kiloydu çocuklarım büyüdüler şimdi bişey yemiyorlar
Çok teşekkür ederiz deneyecek dedikleriniz

Maşallah valla herşeyi deniyor muhtemelen dönemsel ve ramazan olduğu için arkadaşım oruçlu sofra kurulmuyor oda etkilemiş olabilir çünkü nerdeyse Ramazan'ın başından beri böyle problem yaşamaya başladı . Hayırlısı bakalım çocuk bu dönem dönem oluyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…