• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebegim yandi, benim de icim yaniyor :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
37
Merhaba bayanlar, ozellikle anneler,
5 aylik dunyalar tatlisi, gozumden sakindigim, 5 dk gozumun onunden ayirmadigim bir kizim var. Her dikkatli anne gibi ona birsey olmamasi icin dogdugundan beri tum guvenlik onlemlerini alan biriyim. Ama gelin gorun ki en korktugum sey olan yanmak gerceklesti. Bebegim 5 aylik olmasina ragmen cok hareketli. Ani hareketleri cok fazla. Onun ani hareketiyle gozumun icini cizmesi yuzunden 3-4 gun kor olma seviyesinde, birsey goremeden gezmistim. Yine dun yemek masasinda oturuyordum. Yemek bitti bebegimi kucagima aldim. Normalde bebegim kucagimdayken cay icmem ama esim gitti cay doldurup masaya koydu, tabi bebegin ulasamayacagi yere. Ben cayimi alip benden daha da uzaga iteyim derken, ki dusunun arkadaslar cay bardagini masada kaydirmak 1-2 sn lik istir, o an nasil oldu da bebegim ani bir hareketle, saliselerle bardaga dogru elini uzatti carpti bilemiyorum. Bardak devrilmedi ama, sicak cayin 4 te biri kadar kismi carpmasiyla o minicik koluna, eline dokuldu, bir ciglik basti ki ucarak gittim soguk suya tuttum kolunu. Bebegim aglayamiyor bile sadece bagiriyordu. Dogdugundan beri hic boyle bagirmamisti. Ben de aglamaya basladim, esim bir heyecanla bebegi almaya calisti surekli. Bir yandan bebek bagiriyor, bir yandan esim cekistiriyor, ben agliyorum, bebegin kolunu suya tutmaya calisiyorum hala, tam bir curcuna. Neyse 2-3 dk bebegi suya tuttum, esim ceke ceke sonunda aldi, megerse o da buz koyacakmis. Ben de krem vardi, silverdin, hemen getirdim bebegimin koluna surdum, hemen siliyor saga sola surtup. Emzirmeye calistim sakinlessin diye, ememiyor da icini cekmekten yavrum. Neyse bir sekilde sakinlesti, silverdin surdum bol bol, ince bir bezle de sardim, cunku siliyor surekli. Bebegim sakinlesti, guldu, oynadi biraz. Sonra uyuttum, uyutunca sonunda koluna baktim, yazik yanmis, kizarmis, derisi soyulmus biraz. Yine silverdin ile sardim. Sabah actim uyaninca, kizarikliklar gecmis ama derisinin soyulan kismi ve biraz kabaran kismi var. Hastaneye gitmedik cunku en yakin hastane 20 dk uzaklikta. Onlar da cok acil degilse, bir muayene yapana kadar 1 saat kontrol, tetkik vs. bekletiyorlar ki biz ilk yardimi yaptik. Zaten dr un yapacagi da krem tedavisi ilk yardimdan sonra. Ya arkadaslar boyle birsey basina gelen var mi? Simdiden sonra ne yapmaliyim yanan, soyulan kisim icin? Lutfen olumsuz yorum yapmayin, ne kadar uzgunum anlatamam. Sabaha kadar bebegimin basinda ope koklaya agladim, dayanamadim. O kadar dikkat eden biriyim, henuz daha minicik 5 aylik taze bebek nasil yanar, cok kiziyorum kendime.

Kendini suclama. Olur oyke seyler. Kizin cok asiri hareketliymis, ne yapabilirsin ki.
Bebeklerde kolayca iz kalmiyor merak etm. Sen yaranin kabugunu asla soymasina izin berme ama.

Sık sık bepanten kren sürün yanıklar icin cok etkili okuyunca icim yandi Allah hayırlı şifalar versin inşallah

Arkadaslar dogdugundan beri iki dk bile yalniz kalmamis bir bebek, daha hicbir yerden ne dustu, ne birsey dusurdu, neredeyse surekli yanindayim. Herseye dikkat ediyorum. Dayanamiyorum yanmasina :(

Çok geçmiş olsun.yüzüne falan gelmemiş şükür ki.Artık dikkat edersiniz.Hele ki bir yaşları civarı.tam bir tehlike bombası oluyorlar.

Bardaktaki çay en azından bardağa koyulana bardakta durana kadar aşırı ısısı kaybolur, bi ocaktaki su, kızgın yağ, metal, ateş gibi yakmaz çay. Bebek diye hassas tabi ama o kadar yanmaz merak etme geçer o Canı yanıyor tabi yavrum yavrum :( geçmiş olsun Canını sıkma

Kıyamam yavruya ya, çok geçmiş olsun.
Bir doktora götürseniz de, onun tavsiye edeceği kremi, ilacı filan kullansanız, en doğru çözüm olur.
Lakin silverdin kremi sık sık duyuyorum, yanık izi bırakmıyormuş diyorlar.
Bir de yarayı olabildiğinde açık tutmaya çalışın. Ben de bebekken küçük bir kaza geçirmiş, yanmışım. Bez saramadıkları yerlerde iz kalmamış ama bezle kapadıkları yerlerde hafif yanık izlerim kalmış.

Oyyy kıyamam annesi benim bile içim cız etti. İnşallah en kısa zamanda geçer bebişin acısı. Senin elinde değil artık olacağı varmış. Kimse göz göre göre evladını yakmak zaten...

Zaten hamilelik hormonlarıyla uğraşıyorum içim cızlıyor valla :(

Geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın... gerekli müdaheleyi yapmışsınız. Yalnız sargı bezi ya da tülbent gibi hava alan bir şeyle gevşek bir şekilde sarmalısınız.
Doktora götürmenizi tavsiye ederim bir de onlar görsün.

Kendinizi suçlamayın hiç bir anne istemez evladının canı yansın. Olan olmuş artık daha kötüsü de olabilirdi mesela (Allah korusun) demlik direkt dökülseydi yavrucak ne hale gelirdi siz yine de şükredin.
Allah acil şifalat versin

çok üzüldüm, geçmiş olsun. yanık olan yeri kapatmayın hava alsın. geçen sene bizim sitede oturan bir bayanın düdüklü tenceresi patlamış eli yanmıştı. doktor krem vermişti ve yanık yeri açık bırakmasını söylemişti.

Merhaba bayanlar, ozellikle anneler,
5 aylik dunyalar tatlisi, gozumden sakindigim, 5 dk gozumun onunden ayirmadigim bir kizim var. Her dikkatli anne gibi ona birsey olmamasi icin dogdugundan beri tum guvenlik onlemlerini alan biriyim. Ama gelin gorun ki en korktugum sey olan yanmak gerceklesti. Bebegim 5 aylik olmasina ragmen cok hareketli. Ani hareketleri cok fazla. Onun ani hareketiyle gozumun icini cizmesi yuzunden 3-4 gun kor olma seviyesinde, birsey goremeden gezmistim. Yine dun yemek masasinda oturuyordum. Yemek bitti bebegimi kucagima aldim. Normalde bebegim kucagimdayken cay icmem ama esim gitti cay doldurup masaya koydu, tabi bebegin ulasamayacagi yere. Ben cayimi alip benden daha da uzaga iteyim derken, ki dusunun arkadaslar cay bardagini masada kaydirmak 1-2 sn lik istir, o an nasil oldu da bebegim ani bir hareketle, saliselerle bardaga dogru elini uzatti carpti bilemiyorum. Bardak devrilmedi ama, sicak cayin 4 te biri kadar kismi carpmasiyla o minicik koluna, eline dokuldu, bir ciglik basti ki ucarak gittim soguk suya tuttum kolunu. Bebegim aglayamiyor bile sadece bagiriyordu. Dogdugundan beri hic boyle bagirmamisti. Ben de aglamaya basladim, esim bir heyecanla bebegi almaya calisti surekli. Bir yandan bebek bagiriyor, bir yandan esim cekistiriyor, ben agliyorum, bebegin kolunu suya tutmaya calisiyorum hala, tam bir curcuna. Neyse 2-3 dk bebegi suya tuttum, esim ceke ceke sonunda aldi, megerse o da buz koyacakmis. Ben de krem vardi, silverdin, hemen getirdim bebegimin koluna surdum, hemen siliyor saga sola surtup. Emzirmeye calistim sakinlessin diye, ememiyor da icini cekmekten yavrum. Neyse bir sekilde sakinlesti, silverdin surdum bol bol, ince bir bezle de sardim, cunku siliyor surekli. Bebegim sakinlesti, guldu, oynadi biraz. Sonra uyuttum, uyutunca sonunda koluna baktim, yazik yanmis, kizarmis, derisi soyulmus biraz. Yine silverdin ile sardim. Sabah actim uyaninca, kizarikliklar gecmis ama derisinin soyulan kismi ve biraz kabaran kismi var. Hastaneye gitmedik cunku en yakin hastane 20 dk uzaklikta. Onlar da cok acil degilse, bir muayene yapana kadar 1 saat kontrol, tetkik vs. bekletiyorlar ki biz ilk yardimi yaptik. Zaten dr un yapacagi da krem tedavisi ilk yardimdan sonra. Ya arkadaslar boyle birsey basina gelen var mi? Simdiden sonra ne yapmaliyim yanan, soyulan kisim icin? Lutfen olumsuz yorum yapmayin, ne kadar uzgunum anlatamam. Sabaha kadar bebegimin basinda ope koklaya agladim, dayanamadim. O kadar dikkat eden biriyim, henuz daha minicik 5 aylik taze bebek nasil yanar, cok kiziyorum kendime.
Buna olumsuz yorum yapilir mi canim. Coooooook geçmiş olsun. Allah bir daha yasatmasin.
Saglik ocagi gibi bir yerr götür en azindan çünkü bebis daha cok kucuk o yuzulen yer buzusukluk olabilir.
Rabbim hic yasatmasin bir daha.

Ilk krem surdugumde kolunu kapatmadim ben de ama surekli saga sola yuzune surttugunden krem iki dk kalmiyordu kolunda. Ayrica yanik yerlerini surekli agzina aliyor, etrafa surtuyor daha da canini yakiyor yavrum. Oyle etkisi olmaz diye mecburen ince bir bezi gevsek sardim. Su an yanimda gulup duruyor bana dunyadan habersiz yavrum, koluna baktikca icim yaniyor.

Cok gecmis olsun.Buz koymadiginiz iyi olmus fakat kremler cozum degil ayrica bebeginiz cok kucuk mutlaka doktora goturmelisiniz iltihap kapabilir.

Geçmiş olsun

Etrafa dürtmedi ya da ağzına alması da sıkıntı tabii

Hafifçe tülbent ya da gazlı bez ile sar da hava alsın ya da hani zunun vardı ya yeni doğan için ince o da olur sanki

bebek duse kalka buyuyor..allah daha beterınden korusun mınıgın ..
gecmıs olsun canım

Back
X