Bebeğim ve yapamadığım şeyler.:( Nolur bı fikir verin

Ragve_anyela

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2017
315
469
18
29
Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.

Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim :(
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.

Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.

Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı :( :(

Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.

Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin

İlk önce bi nefes al cnm. Bugünler geçicek diye kendine hatırlat ben öyle yapıyorum. İlk kızım doğduğunda saldım çayıraydım çünkü yok yapamıyorum çokta huysuzdu. Sonra örümcek zamanı geldi 7.5 aylıktı bindirdim sadece temizlik yaparken. O zaman hayatım normale döndü kızımda benden bağımsız bişeyler yapabilmenin zevkine ve keyfine vardı. Şimdi kızım 2 yaşında oldu ve 2 aylık bi kızım var başa sarmış durumdayım daha zor hatta. Ama geçicek biliyorum. Sende kendine hatırlat. Bu yüzden zaten cennet annelerin ayağının altında derler. Müthiş zor birşey annelik ama bi o kadarda mükemmel bişey. Rabbim evlatlarımıza sağlık versin. Olmayan isteyen tüm kadınlarada rabbim en kısa zamanda anne olmayı nasip etsin.

Allah bagislasin...Kiziniz Hayatta kalma mekanizmesini ogrenmesi gerekiyor, soyledim tuhaf gelebilir Ama oyle. Her agladinda kucaga aliyorsaniz yaptiniz hata zaten. Bir cocugu maksimim 30 dakika aglatabilirsiniz, guveni ogrenmesi gerekiyor. Kiziniz alismis her gik demede ilgi veriyorsunuz. Ve ya Agri da olabilir gizli reflu ?

İlk önce bi nefes al cnm. Bugünler geçicek diye kendine hatırlat ben öyle yapıyorum. İlk kızım doğduğunda saldım çayıraydım çünkü yok yapamıyorum çokta huysuzdu. Sonra örümcek zamanı geldi 7.5 aylıktı bindirdim sadece temizlik yaparken. O zaman hayatım normale döndü kızımda benden bağımsız bişeyler yapabilmenin zevkine ve keyfine vardı. Şimdi kızım 2 yaşında oldu ve 2 aylık bi kızım var başa sarmış durumdayım daha zor hatta. Ama geçicek biliyorum. Sende kendine hatırlat. Bu yüzden zaten cennet annelerin ayağının altında derler. Müthiş zor birşey annelik ama bi o kadarda mükemmel bişey. Rabbim evlatlarımıza sağlık versin. Olmayan isteyen tüm kadınlarada rabbim en kısa zamanda anne olmayı nasip etsin.

Aminnn çok güzel yazmışsın iz. Gecicek diyorum ama biraz zorlanıyorum valla hatta baya. Evi falan umursamamisti salicam dediğiniz gibi . Ama hep bir mutsuzluk hali hep bı ağrı sızı doğduğundan beri bir gün dinç olduğumu hatırlamıyorum :((( Allah evlatlarımızı bize bağışlasın ama bazen tukeniyorum

Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.

Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim :KK43:
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.

Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.

Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı :KK43: :KK43:

Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.

Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin

bence önce biraz sakin olun
yazdıklarınızı hepimiz yaşadık
3 günde bir süpürge gayet normal, her gün olması saçma bence, hele bu yorgunlukla
banyo yapamamanız da normal
yorgunluktan kalkamamanız da normal
kendinize bakamıyor olmanız da normal
bunlar yüzünden kendinizi yetersiz hissetmeyin
ben neler neler yaşadım, ilk çocuğum kolikti vs yine de kendimi yetersiz hissetmedim

lütfen! kadınlık demek illa her an evin temiz olacak, yemeğin olacak, her an bakımlı olacaksın demek değil!!!

ama 5 ay sonra bile makatta ağrı, yanma, kanama bana normal gelmedi
evin süpürgesi yerine sağlığınızı düşünün bence

eşiniz hiç yardımcı değil anladığım kadarıyla ama, siz yazmadığınız için ben de şimdilik girmeyeyim o konuya

Allah kolaylık versin inşallah

Allah bagislasin...Kiziniz Hayatta kalma mekanizmesini ogrenmesi gerekiyor, soyledim tuhaf gelebilir Ama oyle. Her agladinda kucaga aliyorsaniz yaptiniz hata zaten. Bir cocugu maksimim 30 dakika aglatabilirsiniz, guveni ogrenmesi gerekiyor. Kiziniz alismis her gik demede ilgi veriyorsunuz. Ve ya Agri da olabilir gizli reflu ?

Yok hiç biri değil hastaneyede gittik kaç kere aldığım an susuyor. İlk doğduğunda solunum sıkıntısı vardı tikanmasin vs diye ağladığı an alıyordum o geçti huy kaldı heralde. Birde normal ağlasa birakicam. Yok demiyorkibkizarana tikanana öksürene kadar agliyo bagriyo katıla katıla aldığım an sorun yok

bence önce biraz sakin olun
yazdıklarınızı hepimiz yaşadık
3 günde bir süpürge gayet normal, her gün olması saçma bence, hele bu yorgunlukla
banyo yapamamanız da normal
yorgunluktan kalkamamanız da normal
kendinize bakamıyor olmanız da normal
bunlar yüzünden kendinizi yetersiz hissetmeyin
ben neler neler yaşadım, ilk çocuğum kolikti vs yine de kendimi yetersiz hissetmedim

lütfen! kadınlık demek illa her an evin temiz olacak, yemeğin olacak, her an bakımlı olacaksın demek değil!!!

ama 5 ay sonra bile makatta ağrı, yanma, kanama bana normal gelmedi
evin süpürgesi yerine sağlığınızı düşünün bence

eşiniz hiç yardımcı değil anladığım kadarıyla ama, siz yazmadığınız için ben de şimdilik girmeyeyim o konuya

Allah kolaylık versin inşallah

Çok sağolun evet yardımcı değil zaten o makattaki ağrı beni mahvediyo ilk zamanlar duzeldiydi doğumdan sonra 1 haftadır gene aynısı :((. Evi umursamasamda aynada kendimi görünce üzülüyorum ya çok değişik bir psikoloji :(

haaaa bir de
kesinlikle çocuğu şımartmayın, her ağladığında kucağa almayın vs vs gelen yorumlara katılmıyorum
bizim çok çok iyi bir doktorumuz vardı
derdi ki çocuk 6 aylık olana kadar ne zaman istese kucağına alacaksın, ne zaman istese emzireceksin, ne zaman istese yanında olacaksın
6 aydan önce çocuklar şımarmak nedir bilmez derdi
haklı da çıktı
ben ilk 6 ay çocuğum her istediğinde yanındaydım
ne şımardı ne bir şey
6-7 aydan sonra her şey düzene girdi

Allah bağışlasın canım tüm arkadaşlarımın dediği gibi emin ol geçecek hatta çok az kalmış.oglum bir yaşında başlangıçta biz de böyleydik simdi biraz daha iyi.hatta 20 gündür hasta ben de korkunç durumdayım ama o iyilestikce ben de kendime zaman ayırmaya basladım.stres senin işini zorlaştırı sadece biraz daha zaman

Yok hiç biri değil hastaneyede gittik kaç kere aldığım an susuyor. İlk doğduğunda solunum sıkıntısı vardı tikanmasin vs diye ağladığı an alıyordum o geçti huy kaldı heralde. Birde normal ağlasa birakicam. Yok demiyorkibkizarana tikanana öksürene kadar agliyo bagriyo katıla katıla aldığım an sorun yok
oyy Allah güç kuvvet sabir versin çok zor

Gececek bugunler. Yasadiginiz seyleri hepimiz yasadik. Hatta ben tekrar yasayacagim. Gecici oldugunu bilin rahatlatin kendinizi. Makatta agri icin de bi doktora gorunun mutlaka ihmal etmeyin. Allah kolaylik versin.

Aminnn çok güzel yazmışsın iz. Gecicek diyorum ama biraz zorlanıyorum valla hatta baya. Evi falan umursamamisti salicam dediğiniz gibi . Ama hep bir mutsuzluk hali hep bı ağrı sızı doğduğundan beri bir gün dinç olduğumu hatırlamıyorum :KK43:(( Allah evlatlarımızı bize bağışlasın ama bazen tukeniyorum

Bırakın evi zaten elinizden geldiğinde yaparsınız bişeyler. Siz rahat olunca o da olucak. Bu kızımda koala misali yaşıyoruz. Sürekli tepemde. Odama yatağıma hasretim. Ev işinide geçtim artık ben tuvalete girince mutluluktan ağlayasım geliyor. Sizi çok iyi anlıyorum. Kocanızda aksi biri değilse bi 2 ay daha sabredin. Sonra hemen örümcek alın sadece siz iş yaparken bindirin. Biraz daha sabır. Kendi başına hareket edince görceksin en mutlu o olcak. O zaman yüzüne bile bakmıyorlar ki benim ilk kızımda kucaktan inmezdi sonra zorla alır oldum kucağıma. Sizinde öyle olucaktır.

Benim kizimda yanindan kalkinca uyaniyor
Is yapacagin zaman kanguruyla sirtina yada onune baglayabilirsin
Benim kiz sevmedi bazen cok huysuzsa kucagimdayken supuruyorum
Mama sandalyesi zamani gelmis onada birakabilirsin
Ama her mikirtiya kucagina alma
Ben yere yatiriyorum yaninda oturuyorum yatiyorum
konusuyoruz sarki soyluyoruz etrafi oyuncak dolu oluyor birini birakip birini aliyor
aglayinca oturtuyorum sonra gene yatiriyorum
Vizildamasina cok inanma ama
Aglatmamaya bak

Temizliği boşverin. Hepimiz yaşadık aynı şeyleri. Önce sağlık. Makatta çatlak var büyük ihtimal. Doktora görünün. Size fitil verir büyük ihtimal. İsmini buradan yazmayım. Acınızı dindirir. Kabız olmayın. Emzirdiginiz için vücudunuzun daha çok suya ihtiyacı var. Çok su için. Hergun kısa da olsa bebeğinizi koyun pusete yürüyüş yapın. Geçecek hepsi. Sabır.

Simdi ben sana bugunler gececek dicem, herkes oyle soyluyor ama gecmek bilmedi bir turlu diyeceksin. Esinle sorunlarin ne bilmiyorum ama karsina alip konusabilirsen konus cunku ben senin gibi lohusa depresyonundayken alip karsima konusmadim kendi kendime kurdum dusundum ettim nerdeyse yuvam yikiliyordu. Onunla sorunlarini halledersen bir adim ilerlemis olursun. Sonra esinden sen evin temizligini yaparken cocukla ilgilenmesini iste, haftada bir 2 saat ilgilense zaten sen evinin isini halledersin cok rahat, o konuda da kafan rahat olur.
Bir de surekli yardimci tutamiyorsan da ayda bir cagirip dip kose temizlik yaptirabilirsin, oyle de icin rahat olur.
Yardimci olmalari icin degil ama cocugun evde baskalarinin varligina alismasi icin konu komsu es dost arada bi kahveye cagir cocugunun bir sure sonra surekli seni istemedigini goreceksin. Bir de ozellikle cocugun yaninda sakin olmaya calis cunku o senin her duygunu hissediyor o da seninle beraber mutlu ya da mutsuz ve huzursuz oluyor. Maddi olarak zorlaniyoruz demissin ama eger elin bollasir ya da kendine 3-5 kurus ayirirsan netten kendine bir iki kiyafet siparisi ver ☺ kapiya paket gelince insan ayri mutlu oluyor ☺
Butin bunlari senin yasadiklarina yakin seyler yasayan biri olarak soyluyorum (burda acilan hemen her konuda kendi yasadiklarima benzer seyler oldugunu soylemicem☺)
Hayat guzel ve bir bebekle aslinda daha guzel.. Sadece sakin olmayi ogrenebilmek onemli..

Buna claimdavranisi deriz... duygusal acidan bagimsiz olmayi ogrenmek zorundadirlar. Ve bir ebeveyn olarak bazen guvensiz his ediyorsun emin degilsin nasil yetirtirmeliyim diye Ve nasil davranicani bilmez bazi kisiler. Ve kiziniz buyudukce her istedini Size yaptirticak Ve bekleyis icinde olucaktir. Inanin azcik kucaga almayin Ve kiziniz kendi Kendine oynasin Ona seslenin Ama uzaktan. Ilerde probleem olur Ve Size bagimli kalmaya Devam eder...

haaaa bir de
kesinlikle çocuğu şımartmayın, her ağladığında kucağa almayın vs vs gelen yorumlara katılmıyorum
bizim çok çok iyi bir doktorumuz vardı
derdi ki çocuk 6 aylık olana kadar ne zaman istese kucağına alacaksın, ne zaman istese emzireceksin, ne zaman istese yanında olacaksın
6 aydan önce çocuklar şımarmak nedir bilmez derdi
haklı da çıktı
ben ilk 6 ay çocuğum her istediğinde yanındaydım
ne şımardı ne bir şey
6-7 aydan sonra her şey düzene girdi

Kesinlikle katılıyorum. Benim ilk kızımda bana dediler bak hep kucağında şımartıyosun , bak kucağa alışıcak vs vs bende demiştim benim çocuğum benim problemim. Sonra kızım kendi başına hareket etmeye başlayınca ben kucağıma aldığımda çırpınıyodu yere bırakayım diye. Şimdide yakalayabilirsem kucaklıyorum. Yok öyle şımartma falan el kadar çocuk gık dedi yanındaydım ög dedi yanındaydım hiçte şımarmadı.

Benim dokuz aylık bir bebeğim var. Aynı şeyleri bizde çok yaşadık gerçekten zor zamanlar. Ben de kendim büyütmek zorunda kaldım hemde bir çok yoğunluğun içerisinde.. Zor ama belli bir zaman sonra rahatliyor geçecek yani zamanla. Benim bebeğim de oldukça zor bir bebek ama yavaş yavaş yoluna giriyor herşey. Evi aklınıza takmayin arkadaslar söylemiş zaten doğumdan sonra bir de psikolojik boyut olunca insan strese boğuluyor. Kendinizi evdi temizlikti falan hiç bosuna daha fazla strese sokmayin sonra kimse sizi düşünmez olan yine size olur

Back
X