Bebeğim ve kaka sorunlarımız

Louder sen kaka yaptıktan sonra da ağlıyor diyorsun. O zaman soru başka bir şey gibi Doktorlar yeni doğanın 10 güne kadar kaka yapmamasını olası görüyor. Ondan sonrası için lavman vs müdahale ediyorlar.

Her gün en az 2-3 kere kaka yapıyor ama ben yaptırıyorum, kıyıp da bez içinde kıvranmasını beklesem acaba beze yapar mı bilmiyorum hiç dayanamadım o kadar. Kaka yaptıktan sonra yine kıvranıyor karnı gurulduyor. Hiç durmadan emdiği için de olabilir. Ne zaman istese aransa meme veriyorum doktor öyle söylemişti

Louder kaka ile alakalı değil o zaman. Günde 2-3 kere yapması zaten normal. Ayrıca kaka yaptıktan sonra rahatlaması gerekiyor. Sen yine sancı çekiyor diyorsun. Günün diğer saatlerinde de huysuz mu? Kolik olabilir mi?
Sen en iyisi çocuk cerrahına göster. Bak benim kızın makatında çatlak olmuş. Her ay rutin kontrole götürmemize rağmen çocuk doktoru fark etmedi. Senin kızda da altta yatan başka sebep olabilir.

Annelik boyle bisey iste.
Duygularının böyle olmasi simdilik çok normal. Her bebek bez bagliyor, sen normal olani yapiyosun, cocugu biseye hapsettigin yok :)
Bezini acmadan tuvalet pozisyonunda tuttun mu?

Annelik boyle bisey iste.
Duygularının böyle olmasi simdilik çok normal. Her bebek bez bagliyor, sen normal olani yapiyosun, cocugu biseye hapsettigin yok :)
Bezini acmadan tuvalet pozisyonunda tuttun mu?
Tuttum her yolu denedim beze yapmıyor. Gaz çıkarıyor ama genelde onu da bez açıkken yapıyor. Öyle diyorsun ama tuvalet iletişimi diyenler de var, bebekler aslında altına yapmak istemiyor biz zorlayarak öğretiyoruz falan diyorlar. Delireceğim o küçük poposunu yapışık şekilde tutmaya mı zorluyorum çocuğu diye. Her yer battı bezsiz dolaştırmaktan :/

Ya kiyamam, sakin ol:)
Tuvalet iletisimi falan bunlari okuma lutfen. Bunlar sana sadece kendini eksik hissettirir. Bebek bezi icat edilmeden evvel bile insanlar bebeklerinin poposunu bagliyormus. Eninde sonunda her cocuk tuvalete gitmeyi öğreniyor.
Yatak koruyucu örtüler var. Onlardan alsan işini gorur doye tahmin ediyorum. Ben bebegin altini degistirirken hala onlardan kullaniyorum. Bu sekilde sadece kendini zora sokuyorsun.

Besin alerjisi olabilir mukuslu kakada yapmakta gucluk cekiyorlar 1 2 gün süt urunlerini tuketmeyin bi takip edin gazi varsa damla kullanin doktorunuza danisarak

Pişiği göze aldım bu saate kadar direndim. Bez kalbi kadar temiz. Açar açmaz duydum o vıcırt sesini. Direkt yaptı. Saat 1 de doktor var. Bakalım ne diyecek.. pandam vaktin varsa şuna bi göz gezdirebilir misin

Devam sütü falan alıyor olsaydın değiştirmeni önerecektim. Ama anne sütü aldığın için diyecek tek şey sabır. Çünkü bebeklerin bağırsaklarının düzene girmesi zaman alıyor sen ne yaparsan yap engel olamayacaksın. Sadece kimyon çayı gibi bitkisel takviyelerle biraz yardımcı olabilirsin.Biz bu dönemi yavaş yavaş geride bırakıyoruz.Gelecekten sesleniyorum geçecek:)

Bakacagim :)
Hay Allah ya. Bezden hoşlanmıyor olabilir, her bebek birbirinden farkli işte

Mukusun önemsiz olduğunu söylemedim tek başına alerji belirtisi değildir dedim. Benim bebeğim doğduğundan bugüne mukuslu kaka yapıyor bütün alerji testleri de yapıldı kan geyta ve cilt olmak üzere hiç bir şeye alerjisi çıkmadı. En son üni Prof doktor tazyikli sütün mukusa neden olduğunu endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Kaldı ki siz bile mukusa gelene kadar bir sürü belirti yazmışsınız. Bizim doktorumuz kanlı kakayı daha çok önemsiyor o da geytanın içinde bulunan aktif kan olacak. Dışına bulaşmış kan ya da beklemiş kanı pek önemsemiyor. Bu arada belirteyim önemsemeyen ben değilim DOKTOR.

Tuvalet iletişimi kitabını oku bu şekilde kaka yapıyorsa ne mutlu, bebekler altını kirletmek istemiyor bende her altını açtıkça tuvalete tutuyorum. Arka üstü yatarken kaka yapmaya zorluyoruz bebeleri doğru olan kaka pozisyonu aslında

Kakaya sinyal veriyor ama çişe vermiyor yani ben anlamıyorum o yüzden çok zorlanıyorum tuvalet iletişiminde. Bir de uykusunda da kaçırdığı oluyor bazen kakayı

Kakaya sinyal veriyor ama çişe vermiyor yani ben anlamıyorum o yüzden çok zorlanıyorum tuvalet iletişiminde. Bir de uykusunda da kaçırdığı oluyor bazen kakayı
Kitapta okuduğum kadarıyla çiş için dört ayı bekleyin diyor çünkü yeni doganken çok fazla çiş yapıyorlar onu yakalamak zor çiş rutine döndüğünde yakalamak kolay oluyormuş. Zamanlarını biliyormuşsun.kaka yakalamak yeni doganda daha kolay büyüdükçe yakalaman kolaylaşır.

Yenidoğan bebeği kucağında emzirirken lazımlığı nasıl koycaz ki

Yenidoğan bebeği kucağında emzirirken lazımlığı nasıl koycaz ki
Vidyolarda rahatlikla emzirirken lazimliga da oturtuyorlar ama yapmasi demesi kadar kolay degilmiş. Ben dogdugundan beri bez kullanmiycam demiştim ama 20 gunluk bebegim var ve daha bezi çikarmayi bile dusunemedim)))

Vidyolarda rahatlikla emzirirken lazimliga da oturtuyorlar ama yapmasi demesi kadar kolay degilmiş. Ben dogdugundan beri bez kullanmiycam demiştim ama 20 gunluk bebegim var ve daha bezi çikarmayi bile dusunemedim)))
Ben de tuvalet iletişimi yapmayı düşünüyorum ama açıkçası il 3-4 ay yapmam sanırım kemikleri vücudu hassas klozete tutarken kalça ya da beline zarar veririm belki bilmeden. Destekli oturmaya başladıgında başlamayı düşünüyorum

Ben de oyle yapicam galiba. Hem zaten ilk başlar insani zorluyor bir de tuvaleti ayrica ugraşdirirsa biteriz

Ben böyle durumlarda koltuğa oturup bacağımı kıvırarak uzatıyordum. Bebeğimi de baldırıma koyuyordum ayakları karnıma gelecek şekilde. Siz tam oturur pozisyonda olmayın ama biraz kaykılın. Böylece birkaç dakika içinde çıkarabiliyordu. Bir denemeye değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…