Louder sen kaka yaptıktan sonra da ağlıyor diyorsun. O zaman soru başka bir şey gibiBüyük bezi bolca bağlıyorum bana mısın demiyor. Şimdi yine ben yaptırdım kakasını geldim. Şöyle bir duygum var sence de haklı mı bu iğrenç duygu? Bebeğim istemiyor işte böyle kaka yapmayı. Sıcak pis kaka değmesin istiyor kendine. Bense bezini açmadığımda onu bu iğrenç duyguya hapsediyorum. Bu duygu normal mi. Çocuğum ağlaya ağlaya, nefret ede ede zorla o beze yapacak gibi. Bak bu mesajı yarıda kestim. Az önce mesaja başlarken yaptırmıştım. Yine sancıyla kıvrandı bastı çığlığı. Açtım altını elimi ısıtıp karnına koydum sakinledi. Sorun ne anlamıyorum..
Her gün en az 2-3 kere kaka yapıyor ama ben yaptırıyorum, kıyıp da bez içinde kıvranmasını beklesem acaba beze yapar mı bilmiyorum hiç dayanamadım o kadar. Kaka yaptıktan sonra yine kıvranıyor karnı gurulduyor. Hiç durmadan emdiği için de olabilir. Ne zaman istese aransa meme veriyorum doktor öyle söylemiştiLouder sen kaka yaptıktan sonra da ağlıyor diyorsun. O zaman soru başka bir şey gibiDoktorlar yeni doğanın 10 güne kadar kaka yapmamasını olası görüyor. Ondan sonrası için lavman vs müdahale ediyorlar.
Louder kaka ile alakalı değil o zaman. Günde 2-3 kere yapması zaten normal. Ayrıca kaka yaptıktan sonra rahatlaması gerekiyor. Sen yine sancı çekiyor diyorsun. Günün diğer saatlerinde de huysuz mu? Kolik olabilir mi?Her gün en az 2-3 kere kaka yapıyor ama ben yaptırıyorum, kıyıp da bez içinde kıvranmasını beklesem acaba beze yapar mı bilmiyorum hiç dayanamadım o kadar. Kaka yaptıktan sonra yine kıvranıyor karnı gurulduyor. Hiç durmadan emdiği için de olabilir. Ne zaman istese aransa meme veriyorum doktor öyle söylemişti
Büyük bezi bolca bağlıyorum bana mısın demiyor. Şimdi yine ben yaptırdım kakasını geldim. Şöyle bir duygum var sence de haklı mı bu iğrenç duygu? Bebeğim istemiyor işte böyle kaka yapmayı. Sıcak pis kaka değmesin istiyor kendine. Bense bezini açmadığımda onu bu iğrenç duyguya hapsediyorum. Bu duygu normal mi. Çocuğum ağlaya ağlaya, nefret ede ede zorla o beze yapacak gibi. Bak bu mesajı yarıda kestim. Az önce mesaja başlarken yaptırmıştım. Yine sancıyla kıvrandı bastı çığlığı. Açtım altını elimi ısıtıp karnına koydum sakinledi. Sorun ne anlamıyorum..
Tuttum her yolu denedim beze yapmıyor. Gaz çıkarıyor ama genelde onu da bez açıkken yapıyor. Öyle diyorsun ama tuvalet iletişimi diyenler de var, bebekler aslında altına yapmak istemiyor biz zorlayarak öğretiyoruz falan diyorlar. Delireceğim o küçük poposunu yapışık şekilde tutmaya mı zorluyorum çocuğu diye. Her yer battı bezsiz dolaştırmaktan :/Annelik boyle bisey iste.
Duygularının böyle olmasi simdilik çok normal. Her bebek bez bagliyor, sen normal olani yapiyosun, cocugu biseye hapsettigin yok :)
Bezini acmadan tuvalet pozisyonunda tuttun mu?
Tuttum her yolu denedim beze yapmıyor. Gaz çıkarıyor ama genelde onu da bez açıkken yapıyor. Öyle diyorsun ama tuvalet iletişimi diyenler de var, bebekler aslında altına yapmak istemiyor biz zorlayarak öğretiyoruz falan diyorlar. Delireceğim o küçük poposunu yapışık şekilde tutmaya mı zorluyorum çocuğu diye. Her yer battı bezsiz dolaştırmaktan :/
Besin alerjisi olabilir mukuslu kakada yapmakta gucluk cekiyorlar 1 2 gün süt urunlerini tuketmeyin bi takip edin gazi varsa damla kullanin doktorunuza danisarakMerhaba oğlum bugün 29 günlük. İki gündür kakasını kendisi yapmakta çok zorlanıyor. Bezini açıp karnına bebek yağıyla masaj yapıyorum, bacaklarını karnına hafif bastırıyorum, 2 saate yakın çabalıyorum belki yapabiliyor. Emerken karnından gurultu gelince de ağlıyor eskiden hiç yoktu bu, gurultu gelse de emmeye devam ediyordu. Kakası da 2-3 gündür hafif mukuslu. Çok huzursuzlanıyor kaka yaparken, sancılanıyor. Sadece anne sütü ile besleniyor. Yediğim içtiğim bir şeyden mi olmuştur? Öyleyse o şeyi sütümden nasıl atarım? Sürekli sağım yapıp sütü mü döksem?
Teşekkürler
Pişiği göze aldım bu saate kadar direndim. Bez kalbi kadar temiz. Açar açmaz duydum o vıcırt sesini. Direkt yaptı. Saat 1 de doktor var. Bakalım ne diyecek.. pandam vaktin varsa şuna bi göz gezdirebilir misinYa kiyamam, sakin ol:)
Tuvalet iletisimi falan bunlari okuma lutfen. Bunlar sana sadece kendini eksik hissettirir. Bebek bezi icat edilmeden evvel bile insanlar bebeklerinin poposunu bagliyormus. Eninde sonunda her cocuk tuvalete gitmeyi öğreniyor.
Yatak koruyucu örtüler var. Onlardan alsan işini gorur doye tahmin ediyorum. Ben bebegin altini degistirirken hala onlardan kullaniyorum. Bu sekilde sadece kendini zora sokuyorsun.
Pişiği göze aldım bu saate kadar direndim. Bez kalbi kadar temiz. Açar açmaz duydum o vıcırt sesini. Direkt yaptı. Saat 1 de doktor var. Bakalım ne diyecek.. pandam vaktin varsa şuna bi göz gezdirebilir misin
Mukusun önemsiz olduğunu söylemedim tek başına alerji belirtisi değildir dedim. Benim bebeğim doğduğundan bugüne mukuslu kaka yapıyor bütün alerji testleri de yapıldı kan geyta ve cilt olmak üzere hiç bir şeye alerjisi çıkmadı. En son üni Prof doktor tazyikli sütün mukusa neden olduğunu endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Kaldı ki siz bile mukusa gelene kadar bir sürü belirti yazmışsınız. Bizim doktorumuz kanlı kakayı daha çok önemsiyor o da geytanın içinde bulunan aktif kan olacak. Dışına bulaşmış kan ya da beklemiş kanı pek önemsemiyor. Bu arada belirteyim önemsemeyen ben değilim DOKTOR.Tek başına mukus alerji düşündürür bunu bu kadar net yazmayın. Ürtiker veya kanlı kakadan önce mukus varsa veya çok kabızlık döneminde bile anne diyeti önerilir. Bebeğin kakasını yaparken çıkardığı ses sürekli sancı da bile önemsenir. Ürtiker veya kanlı dışkı zaten son görülen belirtilerdir. Böyle yazıp mukus önemsizmiş gibi düşündürtmeyin.
Tuvalet iletişimi kitabını oku bu şekilde kaka yapıyorsa ne mutlu, bebekler altını kirletmek istemiyor bende her altını açtıkça tuvalete tutuyorum. Arka üstü yatarken kaka yapmaya zorluyoruz bebeleri doğru olan kaka pozisyonu aslındaBüyük bezi bolca bağlıyorum bana mısın demiyor. Şimdi yine ben yaptırdım kakasını geldim. Şöyle bir duygum var sence de haklı mı bu iğrenç duygu? Bebeğim istemiyor işte böyle kaka yapmayı. Sıcak pis kaka değmesin istiyor kendine. Bense bezini açmadığımda onu bu iğrenç duyguya hapsediyorum. Bu duygu normal mi. Çocuğum ağlaya ağlaya, nefret ede ede zorla o beze yapacak gibi. Bak bu mesajı yarıda kestim. Az önce mesaja başlarken yaptırmıştım. Yine sancıyla kıvrandı bastı çığlığı. Açtım altını elimi ısıtıp karnına koydum sakinledi. Sorun ne anlamıyorum..
Kakaya sinyal veriyor ama çişe vermiyor yani ben anlamıyorum o yüzden çok zorlanıyorum tuvalet iletişiminde. Bir de uykusunda da kaçırdığı oluyor bazen kakayıTuvalet iletişimi kitabını oku bu şekilde kaka yapıyorsa ne mutlu, bebekler altını kirletmek istemiyor bende her altını açtıkça tuvalete tutuyorum. Arka üstü yatarken kaka yapmaya zorluyoruz bebeleri doğru olan kaka pozisyonu aslında
Kitapta okuduğum kadarıyla çiş için dört ayı bekleyin diyor çünkü yeni doganken çok fazla çiş yapıyorlar onu yakalamak zor çiş rutine döndüğünde yakalamak kolay oluyormuş. Zamanlarını biliyormuşsun.kaka yakalamak yeni doganda daha kolay büyüdükçe yakalaman kolaylaşır.Kakaya sinyal veriyor ama çişe vermiyor yani ben anlamıyorum o yüzden çok zorlanıyorum tuvalet iletişiminde. Bir de uykusunda da kaçırdığı oluyor bazen kakayı
Yenidoğan bebeği kucağında emzirirken lazımlığı nasıl koycaz kiCanim emerken ya da emmekden once ve sonrasi en çok tuvalet ihtiyaçlari olan donemler. Ben çok video izledim. Tuvalet iletişimi adli kitap da sipariş verdim. Orda da emerken altina kuçuk bir kova, lazimlik tuta bilirsiniz diyor. Yani gogsunu veriyorsun kucagina da lazimlik yerleştiruyorsun küçük olan. oraya yapiyor. Sadece kakasini aniden hicbir sinyal vermeden yapmaz. Tavsiyem emmekden once bir tutun emdikden sonra da. Ciş mi kaka mi yapsin. Hem karni rahat olursa daha keyifle emer. Ben anne adayiyum. Ama bu ogrendiklerimi 7 aylik çocuğu olan bir arkadaşimin bebeginde uygulamaya başladik. Biraz geç başladiğimiza gore 1 hafta zorladi ama şimdi en azindan kakasini ve gunduz çişinin bazilarini yakalaya biliyor annesi
Vidyolarda rahatlikla emzirirken lazimliga da oturtuyorlar ama yapmasi demesi kadar kolay degilmiş. Ben dogdugundan beri bez kullanmiycam demiştim ama 20 gunluk bebegim var ve daha bezi çikarmayi bile dusunemedim)))Yenidoğan bebeği kucağında emzirirken lazımlığı nasıl koycaz ki
Ben de tuvalet iletişimi yapmayı düşünüyorum ama açıkçası il 3-4 ay yapmam sanırım kemikleri vücudu hassas klozete tutarken kalça ya da beline zarar veririm belki bilmeden. Destekli oturmaya başladıgında başlamayı düşünüyorumVidyolarda rahatlikla emzirirken lazimliga da oturtuyorlar ama yapmasi demesi kadar kolay degilmiş. Ben dogdugundan beri bez kullanmiycam demiştim ama 20 gunluk bebegim var ve daha bezi çikarmayi bile dusunemedim)))
Ben de oyle yapicam galiba. Hem zaten ilk başlar insani zorluyor bir de tuvaleti ayrica ugraşdirirsa biterizBen de tuvalet iletişimi yapmayı düşünüyorum ama açıkçası il 3-4 ay yapmam sanırım kemikleri vücudu hassas klozete tutarken kalça ya da beline zarar veririm belki bilmeden. Destekli oturmaya başladıgında başlamayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?