Kimyon çayı çok iyi gelir. Benim bebeğimin de kaka sorunu vardı . Doktoru ısrarlara yok derdi. Sadece anne sütü ile beslenen bebek anne sütünü %100 sindirebilirmiş 15 güne kadar yapmaması normal dedi. Huzurluysa emmesi yerindeyse sorun yok demişti. Bi de ne yersek yiyelim mutlaka bebekte gaz yaparmış. Anne sütü de olsa mutlaka gaz olurmuş laktozdan dolayı. Ama kimyon çayı demleyip içebilirsinMerhaba oğlum bugün 29 günlük. İki gündür kakasını kendisi yapmakta çok zorlanıyor. Bezini açıp karnına bebek yağıyla masaj yapıyorum, bacaklarını karnına hafif bastırıyorum, 2 saate yakın çabalıyorum belki yapabiliyor. Emerken karnından gurultu gelince de ağlıyor eskiden hiç yoktu bu, gurultu gelse de emmeye devam ediyordu. Kakası da 2-3 gündür hafif mukuslu. Çok huzursuzlanıyor kaka yaparken, sancılanıyor. Sadece anne sütü ile besleniyor. Yediğim içtiğim bir şeyden mi olmuştur? Öyleyse o şeyi sütümden nasıl atarım? Sürekli sağım yapıp sütü mü döksem?
Teşekkürler
Rezene anason kimyon karışımı bir çay aldım içiyorum inşallah iyi gelir. Kendi kendine kaka yapamaz oldu çocukKimyon çayı çok iyi gelir. Benim bebeğimin de kaka sorunu vardı . Doktoru ısrarlara yok derdi. Sadece anne sütü ile beslenen bebek anne sütünü %100 sindirebilirmiş 15 güne kadar yapmaması normal dedi. Huzurluysa emmesi yerindeyse sorun yok demişti. Bi de ne yersek yiyelim mutlaka bebekte gaz yaparmış. Anne sütü de olsa mutlaka gaz olurmuş laktozdan dolayı. Ama kimyon çayı demleyip içebilirsin
Tek başına mukus alerji belirtisi değildir geçmeyen pişik ya da egzama ve yahut kanlı kaka şart. Mukus sütün tazyikli gelmesinden de olur. Be doktorlar annenin diyeti en son çare olarak görüyor çünkü bebeğin besine ihtiyacı var ve asla kendi kendine diyet yapılmamalı.Kakası mukuslu ise takip edin 1 2 gün geçmezse doktorunuza söyleyin bazı alerji durumlarında kakada mukus görülebilir en sık görüleni de anne sütünden geçen laktoz alerjisi. Sadece anne sütü alıyorsa gaz ve kabızlık şikayeti varsa şiddetliyse bu durum anneye diyet verilir. Mesela laktoz intoleransı varsa sizinde laktozsuz beslenmeniz gerekir gibi..
Benim kızım da yapmıyor. Şu an 5 aylık ek gıdaya geçeceğiz hala aynı. Her seferinde doktoruna söylüyorum karnına bakıyor yumuşak keyfide yerinde makatına bakıyor sorun yok. O yüzden tahlile ya da müdahaleye gerek yok 15 gün içinde yapmazsa fitil ya da lağvma yaparız diyor ama 15 güne kalmadan yapıyor. Ek gıda süreci nasıl geçecek bilmiyorum. Ama dediğim gibi doğduğundan beridir kendi kendine çok nadir yapmıştır. Ben birde Kays’ı kompostosu içerdim hemen yapardı ama artık ondanda sıkıldığım için içmiyorum.Rezene anason kimyon karışımı bir çay aldım içiyorum inşallah iyi gelir. Kendi kendine kaka yapamaz oldu çocuk
Hemen yapacağım kayısı kompostosu. Kuru kayısı ile olur mu acaba? Çok yıldım çocuğumu acı içinde izlemekten. Emmeye bayılan bir çocuk, emerken bile kıvranıyor çok üzgünümBenim kızım da yapmıyor. Şu an 5 aylık ek gıdaya geçeceğiz hala aynı. Her seferinde doktoruna söylüyorum karnına bakıyor yumuşak keyfide yerinde makatına bakıyor sorun yok. O yüzden tahlile ya da müdahaleye gerek yok 15 gün içinde yapmazsa fitil ya da lağvma yaparız diyor ama 15 güne kalmadan yapıyor. Ek gıda süreci nasıl geçecek bilmiyorum. Ama dediğim gibi doğduğundan beridir kendi kendine çok nadir yapmıştır. Ben birde Kays’ı kompostosu içerdim hemen yapardı ama artık ondanda sıkıldığım için içmiyorum.
MerhabaMerhaba oğlum bugün 29 günlük. İki gündür kakasını kendisi yapmakta çok zorlanıyor. Bezini açıp karnına bebek yağıyla masaj yapıyorum, bacaklarını karnına hafif bastırıyorum, 2 saate yakın çabalıyorum belki yapabiliyor. Emerken karnından gurultu gelince de ağlıyor eskiden hiç yoktu bu, gurultu gelse de emmeye devam ediyordu. Kakası da 2-3 gündür hafif mukuslu. Çok huzursuzlanıyor kaka yaparken, sancılanıyor. Sadece anne sütü ile besleniyor. Yediğim içtiğim bir şeyden mi olmuştur? Öyleyse o şeyi sütümden nasıl atarım? Sürekli sağım yapıp sütü mü döksem?
Teşekkürler
Ikınır gibi kıvranması çok normal bi durummuş eğer ağlamıyorsa ağrısı yoktur. Kays’ı olarak kuru Kays’ı da olur gün kurusu varsa o da olur. Şifa olsunHemen yapacağım kayısı kompostosu. Kuru kayısı ile olur mu acaba? Çok yıldım çocuğumu acı içinde izlemekten. Emmeye bayılan bir çocuk, emerken bile kıvranıyor çok üzgünüm
Biz de aynı damlayı kullanıyoruz biogaia ama düzenli kullanmamıştım birkaç gündür veriyorum. İlk verdiğimde daha sancılandı gibi gelmişti banaPrebiyotik al Louder. Biogai damla bize iyi geliyor. Sancısı içinde Sab Simplex ve Relactaz damla al. Rahatlatır çocuğu. Benim kız mama içtiği için biz su da veriyoruz gün içinde. Ama seninki zaten anne sütü alıyormuş. Sağım yapabiliyorsan biberonuna günde 2 sefer 1 çay kaşığı Saf zeytinyağı verebilirsin. Bir de makatına zeytinyağını ile pıt pıt sürebilirsin.
İki gündür çok dikkatli besleniyorum ama sanki bu sefer de sütümün içeriği zayıflayacak gibi geliyor, kimyon çayına başladım iyi geliyor gibiBelki yediklerin allerji yapıyordur Lou. Bunu da deneye deneye görmek gerekiyor. Biraz meşakkatli.
Benim bebeğimde 3 aylıkken filan kaka yapamama başlamıştı. 8 9 güne uzadığı olmuştu. Meğer benim sütüm yetmiyormuş...
İki gündür çok dikkatli besleniyorum ama sanki bu sefer de sütümün içeriği zayıflayacak gibi geliyor, kimyon çayına başladım iyi geliyor gibikendi kendine kaka yapmasını özledim çocuğun..
Erkek ve yakında sünnet olacaktı acaba ertelesem mi diye düşünüyorum şimdiBizdede mukuslu kaka vardı gürültülü ve sancılı yapıyodu ben süt diyeti yaptim hem kaka hem gaz çok azaldı birde prebiyotik damla kullandik. Kendimde kimyon çayı içtim cok iyi geldi. Bize doktorumuz mukusun ilerisi kanlı kaka dediği icin süt diyeti ile denedik gerçekten baktım azalıyo devam ettim kakası düzeldi sonra yavaş yavaş açtım diyetimi. Birde bebeğiniz erkekse ve sünnet olduysa oda kabizlik yapiyor bir sure
Arkadaşimin bebegi sunnet olurken anestezi aldi ve uzun süre kaka sorunu yasadi suan 6 aylik hala 2-3 gunde bir yapiyo bi çok doktora gittiler anestezinin uzun süreli yan etkilerinden dediler duphalac falan kullandı. (Sünneti 3 aylıkmen olmustu bu arada )Erkek ve yakında sünnet olacaktı acaba ertelesem mi diye düşünüyorum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?