Bebeğim ve işe dönme

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
37
Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim için çok önemli. Benim 4 aylık bir bebeğim var. Ücretsiz izne ayrılmak üzereyim. Çalıştığım kurumda haftada üç gün çalışılıyor esnek çalışmadan dolayı. Eşim de farklı bir kurumda dönüşümlü çalışıyor. Eşimin teklifi çocuğumuza birlikte bakmamızdan yana. Yani o evde olduğu günler bebeğimize o bakacak ben işe gideceğim o işe gittiğinde de ben evde kalacağım. İşe gittiğim günler süt sağıp bırakmam gerekiyor sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. Bu arada kalabalık bir odada çalışıyorum. 3 ile 5 kişi arasında değişecektir yoğunluk durumu. Covid den de korkuyorum açıkçası. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. Fikirleriniz benim için çok kıymetli.

Edit:Bir hafta iki gün bir hafta üç gün şeklinde çalışılıyormuş şu an. Sormak istediğim birşey var. Esnek çalışma olduğu için süt iznini kullanabilir miyim. Yani gittiğim günlerde yarım gün mü çalışacağım ben?

Son düzenleme:
Maddi olarak fazladan kazanmak için yapacaksanız, başlamayın, bekleyin.
İhtiyacınız/borcunuz var, o para olmazsa zor geçiniyorsanız vs gibi ise durumlar başlayın.

Maddi durumunuza, birikiminize vs bağlı bir şey bu. Ne desek yanlış olur. Eşinizle oturup konuşup hesap kitap yapıp vereceğiniz bir karar.

katıldım

bir de çalışma şartlarınıza

yani mesleğinize

sadece 3-5 kişi ile mi çalışıyorsunuz

sirkülasyon, gelen giden başkaca kişiler var mı

işe nasıl gidip nasıl geliyorsunuz, yeme içme nasıl vs vs

aynı şeyler eşiniz için de geçerli tabii

yani sonuçta o da gidip çalışıyor bu süreçte kurumlardaki korunma ortamı nasıl

Merhaba. Size danışmak istediğim bir konu var. Benim için çok önemli. Benim 4 aylık bir bebeğim var. Ücretsiz izne ayrılmak üzereyim. Çalıştığım kurumda haftada üç gün çalışılıyor esnek çalışmadan dolayı. Eşim de farklı bir kurumda dönüşümlü çalışıyor. Eşimin teklifi çocuğumuza birlikte bakmamızdan yana. Yani o evde olduğu günler bebeğimize o bakacak ben işe gideceğim o işe gittiğinde de ben evde kalacağım. İşe gittiğim günler süt sağıp bırakmam gerekiyor sadece anne sütüyle besleniyor bebeğim. Bu arada kalabalık bir odada çalışıyorum. 3 ile 5 kişi arasında değişecektir yoğunluk durumu. Covid den de korkuyorum açıkçası. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız. Fikirleriniz benim için çok kıymetli.
Bence ek gıdaya geçene kadar yani ilk altı ay yanında olun eğer imkanınız varsa

maddi anlamda çok zorlanmayacaksaniz bekleyin derim.

Ben ilk 6 ay sadece anne sütü gerekli olup özel bir bağ dönemi olduğu için ücretsiz izne ayrıldım sonraki düzenim sizinkinden biraz daha sıkıldı Ancak işe başladım..Gayet içime sindi

Maddi durumunuza, birikiminize vs bağlı bir şey bu. Ne desek yanlış olur. Eşinizle oturup konuşup hesap kitap yapıp vereceğiniz bir karar.

Maddi olarak fazladan kazanmak için yapacaksanız, başlamayın, bekleyin.
İhtiyacınız/borcunuz var, o para olmazsa zor geçiniyorsanız vs gibi ise durumlar başlayın.
Eşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.

Bebeğim 3 aylıktı döndüğümde yarım gün çalıştığım için başlamıştım ben çok rahat olmuştu yine olsa yine aynısını yapardım hem maddi hem psikolojik olarak çok iyi birşey çalışmak. Eşinde evden çalışsa gitme derdim ama korona onada bulaşabilir sonuçta. Süt iznini de kullanırsın başla bence

Eşim 10 bin kazanıyor. Ben de 6 bin 500 civarı. Acil bir ihtiyacımız yada borcumuz yok. Birikim yapmak için fırsat olabilir diye. Açıkçası benim işe dönmeye çok niyetim yok ama eşim arada acaba dönsen çocuğa da dönüşümlü baksak dediği için soruyorum size.
bu durumda dönmez ücretsiz izne ayrılırım
bebeğiniz biberona alışkın değilse almayabilir artı 4 aylık çok küçük
dönmeyin bence ücretsiz izin alın

Erkekler bu konularda daha maddiyat odaklı düşünüyorlar halbuki dört aylık bebeğin ihtiyacı olan tek şey annesi. Benim oğlum 20 aylık ücretsiz izindeyim, inanın para her zaman kazanılıyor ama o ayların telafisi yok. Bizimkiler de sizin gibi çalışıyor haftada üç gün yine de dönmüyorum.

Ben dönmezdim, zaten son gününe kadar ücretsiz iznimi kullandım dönmedim. Ama şu var siz yarım gün çalışmayacak mısınız ? 6 ay haftanın 3 günü yarım gün çalışın sonra ücretsiz izne ayrılın ?

Yarım gün çalışacağımı bilsem bugün çocuk yaparım :KK70:
Ben olsam dönerim işe yarım günden bir şey olmaz.
Geri kalan günler de eşiniz bakacakmış nasılsa.

maddi olarak sorun olmayacaksa kesinlikle ucretsiz izin derim.esiniz siz yokken tam anlamiyla bebek bakimiyla yuzlesince muhtemelen yapamaz tahammul edemez ne kadar sabirli da olsa.ayrica geliriniz iyiymis.bebeginizin bu zamanlari bi daha gelmeyecek su donemde saglikla onunla evde olmak daha dogru bence.birkac aya iyice gulucukler atacak oyunlar oynayacaksiniz.ek gida zamani yeni tarifler deneyeceksiniz.sonra kipir kipir emeklemeler baslayacak :) 2 yil ucretsiz izin almis biri olarak tavsiye ederim :)

Aslında çalışma şartları güzel. Esnek çalışma şartları bu dönemde hem maddi hem manevi olarak iyi gelebilir size de.
Dört duvar arasında kalmayıp sosyalleşmiş olursunuz.
Eşiniz ev ve çocuk konusunda daha aktif olur ve yardımlaşma konusunda güzel bir alıştırma ve geçiş olur.
Maddi olarak haftada sadece 3 gün de elde edeceğiniz gelirde gayet güzel. Hiç çalışmamış sayar kenara atarsınız.
Ben dönerdim sanırım bu şartlarda.

Ben dönmezdim, zaten son gününe kadar ücretsiz iznimi kullandım dönmedim. Ama şu var siz yarım gün çalışmayacak mısınız ? 6 ay haftanın 3 günü yarım gün çalışın sonra ücretsiz izne ayrılın ?

Yarım gün çalışacağımı bilsem bugün çocuk yaparım :KK70:
Ben olsam dönerim işe yarım günden bir şey olmaz.
Geri kalan günler de eşiniz bakacakmış nasılsa.
Bir hafta iki gün bir hafta üç gün şeklinde çalışılıyormuş şu an. Sormak istediğim birşey var. Esnek çalışma olduğu için süt iznini kullanabilir miyim. Yani gittiğim günlerde yarım gün mü çalışacağım ben?

Edit:Bir hafta iki gün bir hafta üç gün şeklinde çalışılıyormuş şu an. Sormak istediğim birşey var. Esnek çalışma olduğu için süt iznini kullanabilir miyim. Yani gittiğim günlerde yarım gün mü çalışacağım ben?
Maddi açıdan zora girmicekseniz şu salgın ortamında başlamayın bence ama çalışmanız gerekiyosa eşinizin teklifi mantıklı.

Süt izniniz her koşulda bakidir, ben olsam başlarım işe ev iş uzak değilse öğlen gelir emzirir yanında kalır sonra işe dönerdim, tabi bunu öğleden sonra kullanmak da mümkün. Hem sizin de evden uzaklaşıp bebeği özlemeye hakkınız var, çok iyi geliyor farkedeceksiniz.

X