Bebeğim ve hidronefroz..

Evet arkadaşın dediği gibi erkekse eger mutlaka sünnet ettirin enfeksiyon için gerçekten iyi olur.

Benim hamileliğimde de kadın doğum doktorum genişleme olduğunu büyük ihtimalle geçeceğini söylemişti. Çocuk doktoruna söyledik çok önemsememişti. Çok şükür bizim sıkıntı olmadı. Yavaş yavaş normal boyuna döner inşallah. Evladınıza biran önce kavuşun inşallah

Benim teyzemin kızının oğlunda da dalak büyümesi vardı atlattı çok şükür senin bebeğinde atlatır inş.. bebekler çok güçlüdür merak etmeyin bu da geçer. Allah yardımcın olsn hırpalama çok kendini ne hastalıklar var, bu da senin imtihanın sanırım toparla kendini ki herşey güzel olsn :) acil şifalar dilerim

Yeminle agladım :( Allah seninde bebeğininde yardımcısı olsun canım.İnşallah en kısa zamanda iyileşerek çıkar hastaneden bugünleri unutursunuz.Acil şifalar dilerim.

Lütfen konu biraz burada kalsın burada daha çok insana ulaşabilirim.

20 günlük bir evladım var, herkesin olduğu gibi o da benim canım tam anlamıyla böyle.
Anne karnında böbrek genişlemesi olduğu tespit edildi doğumla birlikte geçer denildi, hep öyle olacak diye umdum ama geçmedi, bir kaç ay içinde kendiliğinden geçebilir denildi onada inandım, 1 aylık olunca tekrar ultrason çektirip büyümenin ne durumda olacağına bakacaklardı.. Ama 3 gün önce ateşlenip halsiz halsiz uyumaya başlayınca ben bir terslik olduğunu anlayıp hastaneye koştum. Idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordu.. Böbreklerden dolayı yatkın bünyesi.. Saatlerce devlet hastanesinin acilinde el kadar bebekle bekledik, o anlar bana zülum gibiydi. Daha sonra sevk istedik. Gittiğimiz hastane yatış verdi, bebeğimi kucağımdan alıp yenidoğan yoğun bakım ünitesine koydular anne girmeyecek dediler o an ölüyorum sandım.
3 gündür ayrıyız, bu sabahta ona günaydın diyemedim, bazen gittiğimde ağlıyor oluyor içimde kuşkularla dönmek zorunda kalıyorum. O yol hiç bitmiyor, sonsuza gider gibi işkence gibi..
Acaba evladıma iyi bakıyorlar mı ? 3 saatte besliyorlarmış acıkmıyor mu yavrum ? Çok ağlatmadan müdahale ediyorlar mı ? Elleri topukları delik deşik olmuş canı çok yanıyor mu ? Anne sütünü veriyorlar mı ? Emziği kim bilir nerededir ?.. Bunları düşünerek içim yana yana ağlıyorum.. Elimde değil dayanamıyorum..
Eve geliyorum odasına giriyorum daha çok ağlıyorum. Giydiklerini kokluyorum saatlerce konuşuyorum..
Anlayacağınız hiç iyi değilim, hala nasıl ölmedim yaşıyor muyum bilmiyorum..
Oradan iyileşip çıkacak, ama böbreklerinden dolayı belkide sık sık bu durumu yaşayacağız bunu yüreğim kaldıramaz..
Onu düşünmediğim tek saniyem yok, uyuduğum uykudan, yattığım yataktan, yediğim yemekten bile utanıyorum. O oradayken ben nasıl rahat yaşarım ki.

Sizden ricam bu hastalığa dair bilginiz varsa veya etrafınızda iyileşenler varsa bana yazar mısınız ?
Seni çok iyi anlıyorum uzuntunu yüreğindeki atesiyuregimin en derininde hissettim. Hastalık hakkında bilgim yok ama bebegim 5 günlükken kalp anomalisi olduğunu öğrendim ve hergün ona bakip bakip agliyordum kavruluyordum ama bi yandanda güçlü olmam gerek diyordum zira bana, bağışıklık sistemi icin sutume ihtiyacı var diyordum dil durmaya çalışıyordum. Lütfen, elinde değil biliyorum ama dik durmaya çalış sutune sana ihtiyacı var geçecek merak etme tip çok ilerledi herşeyin bir çaresi var artik. Allah yavruna biran önce sifa ve sağlıklı sihatli, hayirli, mutlu ve upuzun bir omur versin.

Moralini yüksek tut, ona orda iyi bakarlar, iyileşip cikicak Allah'ın izniyle, stres yapma sutune yansır canım,Allah beterinden saklasin. Daha beraber geçireceğiniz uzun bı hayat sizi bekliyor, geçmiş olsun,grcicek bu günler.

Umuyorum.. teşekkür ederim..

hastaligi bilmiyorum ama orasi onun icin cok daha iyi
emzigini verebilirsin
anne sutunu tabi ki verirler..
hepsi uzman kisiler merak etmeyin..
gecmis olsun..

Uzmanlar muhakkakta bu iş biraz vicdana kalıyor..

canm benim oglumun sol böbrek dogdugunda 14 tü .sagda 9 du sanırım . 37 .gün sünnet yaptrdık doktor tavsiyesiyle. suan 2 yasında 3 ayda bir ultrasyn cektrmeye calıstk yavas yavas azaldı . bende cok kötydüm lohusayken sürekli aglıyodum gecmedi diye ama korkma iyi bir doktora git sürec takip edilecek. idrar yolu enfeksiyonu olması normal daha yatkın oluyorlar cünklü en kısa zamanda iyi bir doktora sünnetettr .
Sizinde enfeksiyon oldu mu sık sık ? Enfeksiyon olması gözümü korkutuyor sanki durum daha ciddiymiş gibi.. Tedavi ne uyguladılar size antibiyotik verdiler mi ?

Ya resmen ağladım. Oğlumla hastanede kaldığımız günleri hatırladım. Onu da yoğun bakıma alacaklardı ben asla istemedim oda tuttuk o odada ondan hiç ayrılmadan tedavi edildi.
Rabbim şifa versin. Çok iyi olacak şekilde aranıza gelecek lütfen güçlü kalın.
Biz üst solunum yollarından yattık zatürreye çevirmesin diye.
Allah evladınızı size, sizi de evladınıza bağışlasın.

Oda tutmayı bizde istedik özel hastane olmasına rağmen çok ısrar üzerine belki olabilir dediler daha haber çıkmadı. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatması onun için daha iyi olur dediler sürekli gözlem altında doğru ama ne bileyim biraz önce habersiz gittim yeni besledik 3 saat sonra emzirelim dediler bari şuradan kısacık göreyim dedim annesi emzirirken görürsün dediler acaba bişey mi oldu diyorum ister istemez :(

Benim hamileliğimde de kadın doğum doktorum genişleme olduğunu büyük ihtimalle geçeceğini söylemişti. Çocuk doktoruna söyledik çok önemsememişti. Çok şükür bizim sıkıntı olmadı. Yavaş yavaş normal boyuna döner inşallah. Evladınıza biran önce kavuşun inşallah

Sizin doğumdan sonra geçtimi yanu

Co kgecmis olsun allah acil sıfalar versin ins.
Amin inşallah.

Benim teyzemin kızının oğlunda da dalak büyümesi vardı atlattı çok şükür senin bebeğinde atlatır inş.. bebekler çok güçlüdür merak etmeyin bu da geçer. Allah yardımcın olsn hırpalama çok kendini ne hastalıklar var, bu da senin imtihanın sanırım toparla kendini ki herşey güzel olsn :) acil şifalar dilerim
Evet buda bir imtihan ve bebeğimin güçlü bir anneye ihtiyacı var ama gelin görün ki bazen kendime söz geçiremiyorum..

Yeminle agladım :KK43: Allah seninde bebeğininde yardımcısı olsun canım.İnşallah en kısa zamanda iyileşerek çıkar hastaneden bugünleri unutursunuz.Acil şifalar dilerim.
Amin inşallah dualarınızda yer verirseniz sevinirim..

Seni çok iyi anlıyorum uzuntunu yüreğindeki atesiyuregimin en derininde hissettim. Hastalık hakkında bilgim yok ama bebegim 5 günlükken kalp anomalisi olduğunu öğrendim ve hergün ona bakip bakip agliyordum kavruluyordum ama bi yandanda güçlü olmam gerek diyordum zira bana, bağışıklık sistemi icin sutume ihtiyacı var diyordum dil durmaya çalışıyordum. Lütfen, elinde değil biliyorum ama dik durmaya çalış sutune sana ihtiyacı var geçecek merak etme tip çok ilerledi herşeyin bir çaresi var artik. Allah yavruna biran önce sifa ve sağlıklı sihatli, hayirli, mutlu ve upuzun bir omur versin.
Evet onun benden başka hiç birşeye ihtiyacı yok ama bende yanında olamıyorum böyle günde iki kez yarım saat ikimizede yetmiyor..

Sizin doğumdan sonra geçtimi yanu
Evet 3 yaşında şu an herhangi bir sıkıntı olmadı çok şükür. Kalça çıkığı kontrolünde ultrason yapan kişiye böbrek durumunu da sormuştum makul bir büyüklük olduğunu sıkıntı olmadığını söylemişti. Sizinki de küçülür zamanla inşallah

Evet 3 yaşında şu an herhangi bir sıkıntı olmadı çok şükür. Kalça çıkığı kontrolünde ultrason yapan kişiye böbrek durumunu da sormuştum makul bir büyüklük olduğunu sıkıntı olmadığını söylemişti. Sizinki de küçülür zamanla inşallah

Insallah ya tek temennim bu yönde..

Umuyorum.. teşekkür ederim..

Uzmanlar muhakkakta bu iş biraz vicdana kalıyor..
bu isi yapanların cogunun vicdani yuksek emin ol orda o kadar minik bebeklere annelik eden hemsireler var ben oralarda cok vakit gecirdim anne sutunu onemsiyorlar sen goturmussen onu verirler zaten guvenmek zorundasiniz dua edin yakinda cikar insallah

Amin inşallah.

Evet buda bir imtihan ve bebeğimin güçlü bir anneye ihtiyacı var ama gelin görün ki bazen kendime söz geçiremiyorum..

Amin inşallah dualarınızda yer verirseniz sevinirim..

Evet onun benden başka hiç birşeye ihtiyacı yok ama bende yanında olamıyorum böyle günde iki kez yarım saat ikimizede yetmiyor..
hijyen gerekiyor orada surekli orda olmanin bi anlami yok ki sizin gözünuz tutmamis muhtemelen ordakileri endiselisiniz bu yuzden..Ben cok guvenmistim o donem hepsine ..

Grade 1, 11 mm ve 8 mm böbreklerimiz. Tabi kaçak var mı yok mu neden kaynaklanıyor bu böbrek genişlemesi buna bakılınca durumumuz netleşecek. Ama bana umut olsun diye soruyorum sık sık geçirir mi enfeksiyon hep hastanede kalır mı sizin gördüğünüz vakalar nasıldı nasıl müdahale ediyorlar ? Sadece antibiyotik alıyor şuan..
Günde iki kez emzirebiliyorum sadece o da zaten 20 dakika sürüyor, üstünü değiştireyim mi diyorum biz hallederiz diyorlar.. kimse göremiyor benden başka, babası 3 5 dakika anca.. Haliyle bende görmeyince nasıl müdahale ettiklerini bilmiyorum ve endişeleniyorum..

Benim gördüğüm vakalar ileri derece olunca böbreklerden nefrostomi tüpü takılmasıydı. Yani ameliyatla sırtından böbreklere delik açılıp torba takılması. Ama bu çook ileri derece vakalar. Sordunuz diye söyledim. Sizin durumunuz bunları konuşmak için çok erken. Çoğu durumda böbrek kendiliğinden toparlanıyor. Toparlanıp normal fonksiyonuna dönünce de enfeksiyon riski çok azalıyor haliyle. Muhtemelen sizin bebeğinize şimdi hastanedeyken tekrar böbrek ultrasonu yapacaklar, veya yaptılar bile. Doktorunuza sorun bunları.

Bebek bakımına gelince. Unutmayın onun annesi sizsiniz, hemşireler deği. Ne demek biz hallederiz... Üstünü değiştireceğim deyin değiştirin. Çocuğunuza bakmak için kimseden izin istemek zorunda değilsiniz. Ancak durumu çok kritik veya damar yolu olsun, başka tüpü filan olsun, dokununca bunların bozulma ihimali olan bebeği fazla ellemek sınırlandırılır.

Geçmiş olsun. Ben yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresiyim. Benim karşılaştığım çoğu hidronefroz da doğumdan sonra kendiliğinden geçen veya büyük risk oluşturmayacak kadar hafifleyen, bu yüzden bir müdahale gerektirmeyen cinstendi. Tabii her hasta aynı değil. Umarım sizinki de geçer.

Ben yurtdışında çalışıyorum. Çok dikkatimi çekti. Sizi hiç bir şekilde bebeğinizin yanına almıyorlar mı? Öyleyse şok olurum çünkü. Benim yaşadığım ülkede anne-babaya sınırsız izin var. İsterlerse 7/24 çocuklarının yanında bekleyebiliyorlar... Anayı bebeğin yanına sokmamak olur mu ya...

merhaba umarım mesajımı görürsünüz bebeğim iki aylık anne karnında fark edildi böbrek sıkıntısı 5 grade hidronefrozu var. acaba hangi ülkede hemşirelik yapıyorsunuz birkaç ay sonra yurtdışına yerleşmeyi planlıyorum hastalığı yüzünden korkuyorum aklım çok karışık o yüzden size sormak istedim

merhaba umarım mesajımı görürsünüz bebeğim iki aylık anne karnında fark edildi böbrek sıkıntısı 5 grade hidronefrozu var. acaba hangi ülkede hemşirelik yapıyorsunuz birkaç ay sonra yurtdışına yerleşmeyi planlıyorum hastalığı yüzünden korkuyorum aklım çok karışık o yüzden size sormak istedim
Merhaba, Abd'deyim.

Back