• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim uyumuyor...

balpetek82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
4
0
36
Ankara
Merhaba kızım henüz 17 günlük.Gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor.Sürekli emmek istiyor emerken uykuya dalıyor yatağına koyduğumda 5 dk içinde ağlamaya başlıyor.Doymadığını düşündük mama verdik yaklaşık 4 saat deliksiz uyudu.Aslında sütümde geliyor.Günde 1 yada 2 kere biberonla 30 cc mama veriyoruz.Çokda mamaya alıştırmak istemiyorum sürekli emziriyorum ama uyumaması hem onu hemde bizi strese sokuyor.Bu konuyla ilgili deneyimlerinizi paylaşmanızı bekliyorum

Selam

mesajımı 19 kişi okumuş ama malesef bir kişi bana yardımcı olmamış.Eminim ki sizlerinde problemi oldu zamanında ve forumda paylaşıp cevap aldınız.Sizden ricam benimle deneyimlerinizi paylaşmanızdır.Şimdiden teşekkür ediyorum.

evet canım üzülme bak bebeğini karanlık ortamda uyutmaya çalış ve devamlı emzirme,, senin bilicen iş ama yalancı memeye alıştırsan ii olur çünkü ben ilk oğlumda vermedim ilk zamanlarda ama sonra alıştırması zor oldu ve sonunda büyük kolaylık sağladı, 2. kızımda emziği ilk doğduğu gün verdim ve çok şükür hiç uyku problemimiz olmadı sen emzir uyduğu zaman yerine yatır ve uyanırsa emzik ver onunla dalar yine uykuya ve acıkıncaya kadar emzik onu oyalar sende rahatlarsın benimki ençok elini emerek uyuyor artık emziği bıraktı bırakacak ne mutlu bize dediklerimi bir düşün istersen stres yapıcak bişey yok canım

Son düzenleme:
Aynı benim bebeğimi tarif ettin. Benim bebeğim de 40 ı dolana kadar gündüzleri uyumazdı. Sonra düzeldi kendi kendine. Stres yapma düzeleceğini düşün. Hemen herkes yaşıyor bu durumu. Sonuçta daha çok küçük ve dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Mama verme emzir. Ben de emzik vermedim ilk bir ay sonra verdim rahat ettim. Emzik seçimine dikkat et ama vereceksen.

evet söylemeyi unuttum bende emzik seçimine gerçekten dikkat et hatta yeni doğan emzikleri var ilk 2-3 ay için çok hafif ben ondan kullanmıştım birde silikon damak emziği ver bebeğe en uygun emzik o tamammı canım birde değişiklik olursa bilgilendir merak ederim ben işe yaradımı diye allaha emanet olsun bebeğin çok küçüktür şimdi o:emir_bebek::emir_bebek:

Öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.doktora sordum 1 aydan sonra emzik ver dedi.Bende yeni doğan için emzik var markası avent.aslında sütüm geliyor ama bebek sürekli emmek istiyor ve göğsümde uyumak istiyor.Bu durumda ben hiç dinlenemiyorum.Bazen büyüklerimiz çoçuğun sürekli ağlamasını sütümün az geldiğine yoruyorlar bebek aç doymuyor ondan ağlıyor mama ver diyorlar bu durum gerçekten moral bozucu .Çünkü ben farkındayım sütüm geliyor kontrol ediyorum.Çevremde çocuk sahibi olan bir çok tanıdığım bu durumların gayet normal olduğunu yaklaşık 2 ay içinde herşeyin düzene girdiğini söylüyorlar.Ben şuanda bol bol emziriyorum ve sabrediyorum.Tek isteğim bebeğimin gündüzleri uyuması.

Öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.doktora sordum 1 aydan sonra emzik ver dedi.Bende yeni doğan için emzik var markası avent.aslında sütüm geliyor ama bebek sürekli emmek istiyor ve göğsümde uyumak istiyor.Bu durumda ben hiç dinlenemiyorum.Bazen büyüklerimiz çoçuğun sürekli ağlamasını sütümün az geldiğine yoruyorlar bebek aç doymuyor ondan ağlıyor mama ver diyorlar bu durum gerçekten moral bozucu .Çünkü ben farkındayım sütüm geliyor kontrol ediyorum.Çevremde çocuk sahibi olan bir çok tanıdığım bu durumların gayet normal olduğunu yaklaşık 2 ay içinde herşeyin düzene girdiğini söylüyorlar.Ben şuanda bol bol emziriyorum ve sabrediyorum.Tek isteğim bebeğimin gündüzleri uyuması.

ah canım ya valla doktorların hepsi öyle banada 2. doğumumu yapmıştım bebeği alıp götürdüler sonra plesantayı çıkardıktan sonra ebenin dediği şey bebeğe biberon yalancı emzik falan verme dedi bende içimden ilk çocuğumu düşünüp hıh sanki gelip sen susturyon bebeği sen uykusuz kalıyosun sanki vericem tabikide dedim ve daha odamıza geçer geçmez uyanınca alışsın diye verdim ve hiçde doktorlar niye veriyosun demediler valla yine sen bilirsin ama ben hiç gündüzleri uykusuz kalmadım yorgun olmadım çünkü bebeğim hep uyurdu maşallah şimdide öyle ama gece uykuları düzene girdi akşam 21.30 da uyuyo sabah8.30-9 arası uyanıyo mamasını yiyo tekrar uyuyo ama gerçekten şu 1 kaç ay geçsin bebeğin ele avuca gelsin bak sen bile inanamıycaksın geçmişe yaa sağlıcakla kal

Son düzenleme:
Sizlerden bir konuda daha yardım istiyorum.Bebeğim emerken bazen tıkanıyor genzine süt kacıyor ve nefes alamıyor ben hemen yan çevirip nefes alabilmesi için sırtına hafifçe vuruyorum kendine geliyor.Dün bir iki kere kustu ama çok az.Kusmaya çalışırken yine genzine kaçtı ve nefes alamadı yan çevirdik sırtına vurduk çocuk açılmadı ve nefes alamadı o kadar korktum ki anlatamam.Bu tıkanmalar 4 kez oldu.Sonra hapşırdı ve burnundan süt geldi nefes almaya başladı.kusması genzinden süt gelmesi ve böyle tıkanmalar yaşaması normal mi?Bu durumlarda nefes alabilmesi için siz ne yapıyorsunuz?Emzirirken o kadar hızlı emiyorki bazen bu yüzden boğuluyor.

Bazen benim bebeğimin genzine de kaçıyor süt, doğrultup gaz çıkarır gibi sırtına vuruyorum geçiyor. Bu derece olmadı çok şükür. Umarım tavsiye alabileceğin birileri çıkar.

Sizlerden bir konuda daha yardım istiyorum.Bebeğim emerken bazen tıkanıyor genzine süt kacıyor ve nefes alamıyor ben hemen yan çevirip nefes alabilmesi için sırtına hafifçe vuruyorum kendine geliyor.Dün bir iki kere kustu ama çok az.Kusmaya çalışırken yine genzine kaçtı ve nefes alamadı yan çevirdik sırtına vurduk çocuk açılmadı ve nefes alamadı o kadar korktum ki anlatamam.Bu tıkanmalar 4 kez oldu.Sonra hapşırdı ve burnundan süt geldi nefes almaya başladı.kusması genzinden süt gelmesi ve böyle tıkanmalar yaşaması normal mi?Bu durumlarda nefes alabilmesi için siz ne yapıyorsunuz?Emzirirken o kadar hızlı emiyorki bazen bu yüzden boğuluyor.

bak canım öncelikle böyle durumlarda sakin ol ve sakın paniğe kapılma benim ilk bebeğimde emerken de olurdu ve normal birşey olarak görür ve hemen gerekeni yapardım onu emzirirken olabildiğince dik besle yani baş taraf alt taraftan yukarda kalsın sonra eğer genzine kaçar öksürürse hemen genzini yani burnuyla alnının arasını baş parmağınla hafifçe sıvazla o onun nefes almasını sağlıycak ben hep öyle yapardım ve küçük kızıma hala yapıyorum ve allaha şükür hiç kötü bişey olmadı sen dediklerimi yap işe yarıyor tamammı canım ama öyle durumlarda sakın panik olma tamammı yoksa elin ayağına dolaşır

Merhbaba,
benim bebeğim de doğduktan 15 gün sonra her seferinde tıkanmaya başladı, her türlü emzirme pozisyonunu denedim olmadı, doktoru emmeyi beceremiyordur dedi, başka bir doktor dik emizr dedi ama çözüm bulamadım en sonunda forumlarda araştırdım, uzun süre uyuyor veya aç kalıyorsa hızlı emiyor ve tıkanıyor , bu sırada göğsünde çok dolduysa tazhikli gelen sütü yutamıyor.Çözüm ya sık sık emzirmek yada emzirmeden önce sütün tazhikini azaltmak için biraz sağmak.bebişinle sağlıklı günler dilerim.:emir_bebek:

Seni cokiyi anlıya biliyorum benim kızımda yeni dogdugunda sürekli aglıyordu uyumuyordu.mama verdik bizde birazdaha düzeldi mamadan sonra ama buseferde emmedi ve mama cok gaz yaptı.simdi 8 aylık oldu minik cadım ama hala uyumak istemiyor dogru dürüst birşeyde yemiyor.bende şaştım kaldım valla.

Back