• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim uyumuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim kızım da 2,5 aylık,bir de 8 yaşında kızım var.İlk kızım da böyleydi,ikinci de aynı.Doğduğundan beri 24 saatteki uyku süresi 8 saati geçmedi,gündüz uykusu yok gibi.Sürekli emmek istiyor,sütüm yeterli bu arada.Oturunca kucakta da durmuyor,ya emiyor,ya turluyoruz evde.Dalarsa da bırakınca 15 dk da uyanıyor,ya da hemen bırakır bırakmaz.Ayakta da sallatmıyor,hep kucakta.ilk kızım da çok uykusuzdu,gündüz hiç uyumaz,gece de 3-4 kez kalkar,tekrar dalması için en az 1 saat uğraşırdım.Doktorlara sordum,uyanık bir bebek dediler.Dünyayı bırakıp uyumak istemiyormuş.Algıları fazla açık bebekler böyle olurmuş.Zaten ilk kızım da hiç çocuk gibi olmadı ,hep değişikti,bu da mı öyle olur bilmem.Ama içini ferah tut,bazı bebekler böyle,benim kızımda uyku sorunu 2,5 yıl sürdü,hala da uykuyu sevmez.

allah yardımcınız olsun valla, sizleri dinledikten sonra ben halimize şükrettim valla,
umarım sizde en kısa sürede rahata erersiniz. uykusuzluk; herşeyden önemliside bebişlerimizin keyfsiz olması anneyi çok yoruyor bilirim. allah yardımcınız olsun...
umarım en kısa sürede uyurlar....

benim bebeğimde aynı 3 aylık salladığım zaman uyuyor beşiğe koyunca uyanıyor yarım saat bazen 1 saat uyuyor zor i bebek büyütmek

selam anneler,
benimde 2,5 aylık bir oğlum var.
1,5 aylıkken benim oğlumda bir ara sürekli emmek isterdi, bu sütümüzün az olduğundan değil.Gaz sancısı falan varsa anne sütünün ağrı kesici etkisinden dolayı emmek istediğindenmiş.benimde başka bi sorunum var gündüzleri tabiri caizse tavşan uykusuna yatıyor,bunu çok önemsemiyorum asıl derdim gece.
ben saat 22:30 gibi gece uykusuna geçsin istiyorum, ama nerde....
saat 22:30 gibi emmeye başlıyor, arada uyukluyor ama saat 00:30 a kadar devamlı göğsümde,uykusu olmasına rağmen uyumamak için adeta direniyor, göğsümde olsa bile huysuz, pış pışlayarak emziebiliyorum. daha öncesinde yatağına bıraksam bile 5 dk sonra bazende hatta 20 dk sonra bile uyanıyor.bu huyunu bildiğim için 00:30 dan önce yatağına bırakmaya korkuyorum. şükür gece nadiren saat 2 gibi uyanıyor onun haicinde sabah 6 ya kadar uyuyor,emip tekrar 8 e kadar uyuyor.uyandırmaz emzirip yeniden yatırırsam yeniden saat 10 a kadar uyuyor.8-10 a kadar işlerimi yemeğimi falan yapabiliriyorum buda işime geliyor, ama gece çok sıkıntım var tabi babamızda bu durumdan şikayetçi...
acaba bebişimi benmi geç yatırıyorum, bilemedim gitti, şu 2 saatlik emme faslı beni çok yoruyor. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.[/QUOTE
]
slm kardesim öncelikle allah kolaylık versin tabi annelik zor malum ama bnm ne yapıyorum benmkide emzrsem memende sabah kadar emiyor ama bak uyuduysa memeni yavas yavas ilk önce yavasca cek sonra yavas derken al memeni snra sallya sallay götğr bide bebekler pışpışlayarak göütr yerne bde kapsını kpatki eger ışık vuryorsa uyumaz brde bebkler sıcakta uyumayoı sevio su an cok soğuk benim kzım sıcakta cok güzel uyuyor walla bide uyutucam diye kendine komut ver uyanırsa hemen kucagın alma beşiğinde salla bak yararını görüceksin bide yatırark emzir böle yan yatarka bebğide yan yatır yhataga uzan öle emzir bn öle emziryorum bnmkide 4 aylık 3 aykıkknde möle emzirodum çekmedğin sürece mmeyi emzik yerine kulanıyo yoksa sütü cekmiyor :2:

Back