• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim uyumuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umay0110

herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.206
30
358
36 günlük bebeğim var gündüz uykusu yok denecek kadar az uyusada tam olarak dalamıyor anakucağında devamlı sallamamız gerekiyor gece ise 12den sonra uyuyabiliyor 1,5-2 saatte birde kalkıyor bu aylarda daha fazla uyuması lazım diyenlerde moralimi bozuyor ne yapmam gerektiğini şaşırdım...

hep emmek istiyor zaten bende anlamıyorum hep aranma durumu var güzel emiyor her çekişte yutuyorda ama anlamıyorum göğsümde uyumak istiyor galiba :( 1 kilodan fazla kilo almış süt yetmiyor olsa kilo almazdı sanırım bezinide hep dolduruyor bilmiyorum psikolojim bozuldu

hep emmek istiyor zaten bende anlamıyorum hep aranma durumu var güzel emiyor her çekişte yutuyorda ama anlamıyorum göğsümde uyumak istiyor galiba :( 1 kilodan fazla kilo almış süt yetmiyor olsa kilo almazdı sanırım bezinide hep dolduruyor bilmiyorum psikolojim bozuldu

canım emme istği çok fazla bu dönmede.belki onu bastırmak için sürekli emmek istiyodur.onun içinde sık uyanıyodur.emzik emiyo mu bilmiyrum ama emmiyosa alıştırmaya çalış.o gündüz uykusuz görünsede zorla uyutmaya çalış ve uyanık kaldığı zamanlara dikkat et.mesela benim bebeğimde çok zor dalardı uyuya.ben saat tutmaya başladım.1.5saatte bir uykusu geliyodu.her 1.5saatte bir uyuttum zorlada olsa.ondan sonra düzene girdi.mızmızlıkları bile azaldı.uyku çok etkiliyo bebekleri.inşallah düzelir cnım...

Benim oğlum da çok mızmız, uykusu olduğu halde gözlerini açık tutmak için direniyor ve sürekli mızırdanıyor. Uykuya dalana kadar atla karayı seçiyoruz. Doymadığını da düşünmüyorum ayrıca... :(

canım emme istği çok fazla bu dönmede.belki onu bastırmak için sürekli emmek istiyodur.onun içinde sık uyanıyodur.emzik emiyo mu bilmiyrum ama emmiyosa alıştırmaya çalış.o gündüz uykusuz görünsede zorla uyutmaya çalış ve uyanık kaldığı zamanlara dikkat et.mesela benim bebeğimde çok zor dalardı uyuya.ben saat tutmaya başladım.1.5saatte bir uykusu geliyodu.her 1.5saatte bir uyuttum zorlada olsa.ondan sonra düzene girdi.mızmızlıkları bile azaldı.uyku çok etkiliyo bebekleri.inşallah düzelir cnım...

bebeğim emzik emiyor ama emzik ağzından düşünce yine uyanıyor. uyku düzeni 3aydan sonra daha rahat oturuyor galiba. şimdi ailemin yanındayım kendi evime geçince daha özenli davranarak düzene girmesini sağlayacağım umarım başarılı olurum...

benim bebeğimde 3.5 aylık ama bu kadar olana kadar aynı problemleri yaşdım hep hatta doymuyor diye mama bile vermeye başladım ama hiç alakası yokmuş sanırım daha 40 günlüktü gündüz hiç uyumuyordu bir kere saat tuttum tam 18 saat hiç gözünü kırpmadı mama verip tıka basa doyurduğum halde şimdi 3.5 aylık anne sütünden başka su bile vermiyorum saati saatine uyuyor 1.5 saatten fazla uyanık kalınca huysuzlanıyo artık kendisi uyumak istiyor sütümde yetiyormuş aslında ama insan uyumayınca her yolu deniyo... bebeklerde uyku hormonu 4 aydan sonra salgılanmaya başlıyomuş o yüzden sütüm yetmiyor falan diye korkma düzene girer canım seni çok iyi anlıyorum

bebeğim emzik emiyor ama emzik ağzından düşünce yine uyanıyor. uyku düzeni 3aydan sonra daha rahat oturuyor galiba. şimdi ailemin yanındayım kendi evime geçince daha özenli davranarak düzene girmesini sağlayacağım umarım başarılı olurum...

zaten kilo alımı iyise doyuyor demektir

benim bebeğimde 3.5 aylık ama bu kadar olana kadar aynı problemleri yaşdım hep hatta doymuyor diye mama bile vermeye başladım ama hiç alakası yokmuş sanırım daha 40 günlüktü gündüz hiç uyumuyordu bir kere saat tuttum tam 18 saat hiç gözünü kırpmadı mama verip tıka basa doyurduğum halde şimdi 3.5 aylık anne sütünden başka su bile vermiyorum saati saatine uyuyor 1.5 saatten fazla uyanık kalınca huysuzlanıyo artık kendisi uyumak istiyor sütümde yetiyormuş aslında ama insan uyumayınca her yolu deniyo... bebeklerde uyku hormonu 4 aydan sonra salgılanmaya başlıyomuş o yüzden sütüm yetmiyor falan diye korkma düzene girer canım seni çok iyi anlıyorum

benim bebeğim uyusada kısa sürüyor kakasını çok fazla ıkınarak yaptığı için nane, rezene, kimyon ve damla veriyoruz bazen, belkide onlarda rahatsız ediyor. aslında anne sütünden başka hiçbirşey vermemek lazım ama gazı olup ıkınmaya başlayınca çare olarak bitkileri deniyoruz bebek büyütmek zormuş dilinden anlasak bişey değil ama anlamıyoruz işte :(

benim bebeğim uyusada kısa sürüyor kakasını çok fazla ıkınarak yaptığı için nane, rezene, kimyon ve damla veriyoruz bazen, belkide onlarda rahatsız ediyor. aslında anne sütünden başka hiçbirşey vermemek lazım ama gazı olup ıkınmaya başlayınca çare olarak bitkileri deniyoruz bebek büyütmek zormuş dilinden anlasak bişey değil ama anlamıyoruz işte :(

Aynen öyle canım ama 1-2 ay sonra bunları kafana takmıcaksın eminim zinco diye bir damla var günde 4 defa 6 damla verirsen rahat yapar kakasını ben denedim iyi geldi

canım bende ekim 2009 annesiyim kızım öyleydi bir gün 8saat 10dk arayla emdi ve uyuduğu an uyanıodu emziğe alıştırdım ve çok aşırı gazı vardı onad muskat ceviziyle çözüm bulmuştum ama geç olmuştu gerçi hala daha uykusu hafif ama geçti onlar çok şükğr şuan 1yaşında...sende eğer emzik almadıysa bakkal emziğiyle alıştır ve muskat evizini rendele şekerle ez ve sütünle ver faydasını görürsün kızım 6ay sabah kadar katıla katıla ağlıodu...seni çok i anlıorummm

canım emzik alıomuş bebeğin pardon...inş yardımcı olabilmişimdir benim kızım 18saat uyumadığını biliorum dr um normal olduğunu sölemişti bazı bebekler öle demişti bi 4 5ay sonra düzelcek herşey sabır...

selam anneler,
benimde 2,5 aylık bir oğlum var.
1,5 aylıkken benim oğlumda bir ara sürekli emmek isterdi, bu sütümüzün az olduğundan değil.Gaz sancısı falan varsa anne sütünün ağrı kesici etkisinden dolayı emmek istediğindenmiş.benimde başka bi sorunum var gündüzleri tabiri caizse tavşan uykusuna yatıyor,bunu çok önemsemiyorum asıl derdim gece.
ben saat 22:30 gibi gece uykusuna geçsin istiyorum, ama nerde....
saat 22:30 gibi emmeye başlıyor, arada uyukluyor ama saat 00:30 a kadar devamlı göğsümde,uykusu olmasına rağmen uyumamak için adeta direniyor, göğsümde olsa bile huysuz, pış pışlayarak emziebiliyorum. daha öncesinde yatağına bıraksam bile 5 dk sonra bazende hatta 20 dk sonra bile uyanıyor.bu huyunu bildiğim için 00:30 dan önce yatağına bırakmaya korkuyorum. şükür gece nadiren saat 2 gibi uyanıyor onun haicinde sabah 6 ya kadar uyuyor,emip tekrar 8 e kadar uyuyor.uyandırmaz emzirip yeniden yatırırsam yeniden saat 10 a kadar uyuyor.8-10 a kadar işlerimi yemeğimi falan yapabiliriyorum buda işime geliyor, ama gece çok sıkıntım var tabi babamızda bu durumdan şikayetçi...
acaba bebişimi benmi geç yatırıyorum, bilemedim gitti, şu 2 saatlik emme faslı beni çok yoruyor. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

selam anneler,
1,5 aylıkken benim oğlumda bir ara sürekli emmek isterdi, bu sütümüzün az olduğundan değil.Gaz sancısı falan varsa anne sütünün ağrı kesici etkisinden dolayı emmek istediğindenmiş.benimde başka bi sorunum var gündüzleri tabiri caizse tavşan uykusuna yatıyor,bunu çok önemsemiyorum asıl derdim gece.
saat 22:30 gibi emmeye başlıyor, arada uyukluyor ama saat 00:30 a kadar devamlı göğsümde,uykusu olmasına rağmen uyumamak için adeta direniyor, göğsümde olsa bile huysuz, pış pışlayarak emziebiliyorum. daha öncesinde yatağına bıraksam bile 5 dk sonra bazende hatta 20 dk sonra bile uyanıyor.bu huyunu bildiğim için 00:30 dan önce yatağına bırakmaya korkuyorum. şükür gece nadiren saat 2 gibi uyanıyor onun haicinde sabah 6 ya kadar uyuyor,emip tekrar 8 e kadar uyuyor.uyandırmaz emzirip yeniden yatırırsam yeniden saat 10 a kadar uyuyor.8-10 a kadar işlerimi yemeğimi falan yapabiliriyorum buda işime geliyor, ama gece çok sıkıntım var tabi babamızda bu durumdan şikayetçi...
acaba bebişimi benmi geç yatırıyorum, bilemedim gitti, şu 2 saatlik emme faslı beni çok yoruyor. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

bendede aynı sorun var gece 12 buçuğa kadar uyur uyanık uyuyorsa bile devamlı sallıyoruz buarada sallamayada alıştı tabii. 12den sonra gece uykusuna geçebiliyor bugün 40ımız çıktı bundan sonra uyku düzenini oluşturmaya çabalıycam ama nasıl olacak bilmiyorum saat 10da ışığı kapatıp sallamaya başlıyorum ama 12den önce yatağına yatırsamda hemen uyanıyor 2 saatte ancak derin uykuya dalabiliyor galiba. emzikte çözüm değil bence ağzından düştümü uyanıyor buseferde işin yoksa ikidebir kalkıp bakmak lazım bugün kimyon demleyip verdim biraz daha rahat uyudu inşallah hergün böyle olur...

buarada benim bebeğim gece 2 saate bir uyanıyor tunaybebek arkadaşımızın bebeğimi normal saat 6ya kadar uyuyormuş benim bebeğim gibi 2saate bir uyanmasımı??

buarada benim bebeğim gece 2 saate bir uyanıyor tunaybebek arkadaşımızın bebeğimi normal saat 6ya kadar uyuyormuş benim bebeğim gibi 2saate bir uyanmasımı??

benimkide şunun şurası 1 hafta -10 gündür 6 ya kadar uyuyor, ondan önce 2 saatte bir uyanıyordu... bu zamanlarda artık gece uykusuna geçince uyanmamasıı normalmiş, ama şu 00:30 dan öncesi 2 saat beni helak ediyor...
bu arada kimyonu bebeğine verme sen iç, sütünden geçer bebeğine hem sütün artar...
bebeğine memenden başka bişey verme su bile verme...
allah sağlıklı analı babalı büyütmek nasip etsin.
(ben emzik bile vermiyorum, almıyorda):3:

selam anneler,
canım bebeğin bu sıralar kendisi oluşturuyor uyku düzenini,yapıcağın biişey yok,dayanıp büyütmelisin.

seninki normal,bebekler az emip sık acıkırlar.endişe etme.
benimkide şunun şurası 1 hafta -10 gündür 6 ya kadar uyuyor, ondan önce 2 saatte bir uyanıyordu... bu zamanlarda artık gece uykusuna geçince uyanmamasıı normalmiş, ama şu 00:30 dan öncesi 2 saat beni helak ediyor...
bu arada kimyonu bebeğine verme sen iç, sütünden geçer bebeğine hem sütün artar...
bebeğine memenden başka bişey verme su bile verme...
allah sağlıklı analı babalı büyütmek nasip etsin.
(ben emzik bile vermiyorum, almıyorda):3:

benimde kızım emzikalmadı parmakemiyor nadiren.ama benim kızımın hiç gaz sorunu olmadıçok şükür.sadece anne sütü verdim,halada öyle.

canım bebeğin bu sıralar kendisi oluşturuyor uyku düzenini,yapıcağın biişey yok,dayanıp büyütmelisin.

benimde kızım emzikalmadı parmakemiyor nadiren.ama benim kızımın hiç gaz sorunu olmadıçok şükür.sadece anne sütü verdim,halada öyle.

umarım dediğin gibi kısa sürede uykusunu düzene sokar..bir çözümü yok diyorsun yani.

aslına bakarsan emzik almasınıda pek istemiyor, her ne kadar daha doğmadan emziğini hazır ettiysem.:1:
birde öğrendiğim kadarıyla erkek bebeklerde kız bebeklere oranla daha çok gaz sorunu oluyormuş...

bugün sabahın 6sından beri bebeğim toplam yarım saat uyumuştur ağlamıyorda ama derdi ne de uyumuyor anlamıyorum :((

bugün sabahın 6sından beri bebeğim toplam yarım saat uyumuştur ağlamıyorda ama derdi ne de uyumuyor anlamıyorum :((

Benim kızım da 2,5 aylık,bir de 8 yaşında kızım var.İlk kızım da böyleydi,ikinci de aynı.Doğduğundan beri 24 saatteki uyku süresi 8 saati geçmedi,gündüz uykusu yok gibi.Sürekli emmek istiyor,sütüm yeterli bu arada.Oturunca kucakta da durmuyor,ya emiyor,ya turluyoruz evde.Dalarsa da bırakınca 15 dk da uyanıyor,ya da hemen bırakır bırakmaz.Ayakta da sallatmıyor,hep kucakta.ilk kızım da çok uykusuzdu,gündüz hiç uyumaz,gece de 3-4 kez kalkar,tekrar dalması için en az 1 saat uğraşırdım.Doktorlara sordum,uyanık bir bebek dediler.Dünyayı bırakıp uyumak istemiyormuş.Algıları fazla açık bebekler böyle olurmuş.Zaten ilk kızım da hiç çocuk gibi olmadı ,hep değişikti,bu da mı öyle olur bilmem.Ama içini ferah tut,bazı bebekler böyle,benim kızımda uyku sorunu 2,5 yıl sürdü,hala da uykuyu sevmez.

Back