- 20 Ocak 2015
- 1.170
- 895
- 63
- Konu Sahibi Yazyagmurum68
-
Kabizlik yoktu aslnda kakasini yapiyordu gayet guzel ama son bi haftadir bagirmaya basladi kakasini yapamiyor ikinirken bagiriyo kucagimda bile avutamiyodum icini ceke ceke agliyodu goturduk cok gazi var bi rahatlasin diye lavman yapti doktor
Csnim emzigi tutturamiyorum midesi bulaniyor vernce öguruyor tutmuyornasi alistiracam blmiyorum biraz daha vermeyi denesem kusuyor heralde emmek istiyo surekli agzini emiyor sapirdatiyor uyaninca veya kimildarkene
Nasil tutturdunuz benim bebegim ilk zaman emiyordu smdi veriyorum kusuyo gibi yapiyo midesi bulaniyo ittiriyo surekli tokken veriyorum aceba ackenmi veriyim nasil alistirdiniz evet kucagima alinca veya emzirince uyuyor geri
Sen bi dikkat et akıntı falan oluyo mu belki huyu böyledir her bebek farklı ama daha çok küçükKulagini farketmedimde sacini yoluyor sureklii yuzunu yoluyor sinirleniyo
Nukun emzigi var birde weenin bilmiyorumki baska ne alsam aslnda tutunca emiyor guzel is tutturana kadar isteaaa, o zaman memede uyut. ki genelde uyurlar sonra memeni çekip emzik vermeyi dene. emzik beğenmemiş olabilir. daha küçük bir şey almayı dene istersen.
Tmam canim dkkat edermm ins saolSen bi dikkat et akıntı falan oluyo mu belki huyu böyledir her bebek farklı ama daha çok küçük
Bikac gun ust uste uyuturkene deneyim bakalkm ins tutarda bende braz dnlenebilirimİlk zamanlar her bebek aynı tepkiyi veriyor. Anne memesinden değişik geldiği için sanırım. Ama ara ara ayağımda sallayacağım zaman teklif ediyordum. Tutması için elimle biraz destekliyordum tutmazsa bırakıyordum.
Bir gün bir anda kendisi tuttu ve uyudu.
Bir de önemli bir ayrıntı. Ben chicco'nun silikon emziğini almıştım onu tutmadı. Bir gün eşime kauçuk emzik almasını söyledim silikon sert geliyordur belki diye. Birisi ucuz emzik aldı benimki demişti. Hemen olmasa da onu kabul etti. Şimdi 1 yaşında nuk'un kauçuk emziğini alıyorum ayda 1 değiştiriyorum.
Ama yine de her bebek alacak diye bir şey yok tabi.
Cok tesekkur ediyorum cok guzel bir yorum yapmissiniz dediklerinizi dkkate alacam ins bebegimi rahat ettirebilirimÖncelikle hayırlı olsun.
1) Bebeğiniz tam anlamı ile doyuyor mu? (Karnı aç ise ve siz bunu fark edemiyorsanız uyuyamayabilir)
2) Gaz problemi var mı?
3) Burnu açık mı? Rahat nefes alabiliyor mu?
4) Evin ısısı ideal mi?(çok soğuk ve ya sıcak rahatsız edebilir)
5) Yeterli karanlık ve sessizliği sağlayabiliyor musunuz?(bebeğin gece&gündüz ayrımını yapabilmesi için uyurken karanlık loş bir ortam yaratmalısınız)
6) Üzerindeki kıyafetler onu rahatsız ediyor mu?(fazla terliyor veya üşüyor mu?
7) Bezi kaliteli mi?(kalitesiz bir bez rahatsızlık verebilir)
8) Evi düzenli aralıklar ile havalandırıyor munuz? (Yeterli oksijen alımı bebeğinizi rahatlatacaktır)
Öncelikle bunlara bakmalı, hepsi tamam ise bebeğinizin daha bu dünyaya yeni gelmiş olduğunu hesaba katarak alışma süresinde size çokça ihtiyaç duymasının normal olduğunu bilmelisiniz. Sizin kokunuz, ısınız ve hatta kalp atış sesiniz bile onun kendini iyi hissetmesini sağlayacaktır.
Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?