• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim uyumuyor

Kabizlik yoktu aslnda kakasini yapiyordu gayet guzel ama son bi haftadir bagirmaya basladi kakasini yapamiyor ikinirken bagiriyo kucagimda bile avutamiyodum icini ceke ceke agliyodu goturduk cok gazi var bi rahatlasin diye lavman yapti doktor

anladım canım, her emzirmeden sonra en az 20 dk gaz masajı yap. internette videolar var bakabilirsin. benim kızım da çok gazlıydı çok acıyordu canı. sonra zaten sıkıntısı kalmaz merak etme, bir emzik de ver ona uyuyturken gör bak nasıl uyuyor. benim ki de şuan 17 aylık. akşamları uyumuyor gece ansızın uyanıp oyun istiyor ben de çıldıracak hale geldim, anlıyorum seni ama seninkinin çözümü basit inan ki dene göreceksin.

Csnim emzigi tutturamiyorum midesi bulaniyor vernce öguruyor tutmuyor :KK43: nasi alistiracam blmiyorum biraz daha vermeyi denesem kusuyor heralde emmek istiyo surekli agzini emiyor sapirdatiyor uyaninca veya kimildarkene

aaa, o zaman memede uyut. ki genelde uyurlar sonra memeni çekip emzik vermeyi dene. emzik beğenmemiş olabilir. daha küçük bir şey almayı dene istersen.

Benimki 6 aylik, dogdugundan beri gunduz uykusu yok. Yarim saatten fazla uyuyunca gidip kontrol ediyorum. Tobe tobee

Kipirdanmaya basladiginda elini bebeginin gogsune koy ve tekrar dalana kadar hafifce salla. Ben oyle yapiyorum geri uyuyor

Bizim dana da aynı. :) bana hepi topu 2.5 saat uyku vardı bir ara, o da 12 ile 2.5 arası. Kontrole gittiğimizde eşimin birlikte çalıştığı bir hocası probiyotik tavsiye etti. Kendi yeğeninde falan kullanmışlar doğumdan itibaren. Baya baya fark etti bebeğimin uykusu. Bir de bu haftasonu fark ettik ki çok sıcakta ve aydınlıkta uyuyamıyor. Haftasonu oteldeydik, kapattım perdeleri, ısıyı da 26 ya ayarladım, uyamamadı bir türlü danam. :) o da dinlendi ben de dinlendim, mis. Çocuk doktoru da başka bir şey tavsiye etmişti; ne olduğunu tam hatırlamıyorum ama sütün sindirimini kolaylaştırıyormuş. Bir doktoruna danış istersen.

Nasil tutturdunuz benim bebegim ilk zaman emiyordu smdi veriyorum kusuyo gibi yapiyo midesi bulaniyo ittiriyo surekli tokken veriyorum aceba ackenmi veriyim nasil alistirdiniz evet kucagima alinca veya emzirince uyuyor geri

İlk zamanlar her bebek aynı tepkiyi veriyor. Anne memesinden değişik geldiği için sanırım. Ama ara ara ayağımda sallayacağım zaman teklif ediyordum. Tutması için elimle biraz destekliyordum tutmazsa bırakıyordum.
Bir gün bir anda kendisi tuttu ve uyudu.
Bir de önemli bir ayrıntı. Ben chicco'nun silikon emziğini almıştım onu tutmadı. Bir gün eşime kauçuk emzik almasını söyledim silikon sert geliyordur belki diye. Birisi ucuz emzik aldı benimki demişti. Hemen olmasa da onu kabul etti. Şimdi 1 yaşında nuk'un kauçuk emziğini alıyorum ayda 1 değiştiriyorum.
Ama yine de her bebek alacak diye bir şey yok tabi.

İlk zamanlar her bebek aynı tepkiyi veriyor. Anne memesinden değişik geldiği için sanırım. Ama ara ara ayağımda sallayacağım zaman teklif ediyordum. Tutması için elimle biraz destekliyordum tutmazsa bırakıyordum.
Bir gün bir anda kendisi tuttu ve uyudu.
Bir de önemli bir ayrıntı. Ben chicco'nun silikon emziğini almıştım onu tutmadı. Bir gün eşime kauçuk emzik almasını söyledim silikon sert geliyordur belki diye. Birisi ucuz emzik aldı benimki demişti. Hemen olmasa da onu kabul etti. Şimdi 1 yaşında nuk'un kauçuk emziğini alıyorum ayda 1 değiştiriyorum.
Ama yine de her bebek alacak diye bir şey yok tabi.
Bikac gun ust uste uyuturkene deneyim bakalkm ins tutarda bende braz dnlenebilirim

Aynısını yaşadım. Sürekli bu çocuk çok ağlıyor diyordum eşim de normal diyordu. Neyse bir sürü sebebi olabilir. Benimkinde alerji var. Doktorunuza sorun.

Öncelikle hayırlı olsun.

1) Bebeğiniz tam anlamı ile doyuyor mu? (Karnı aç ise ve siz bunu fark edemiyorsanız uyuyamayabilir)

2) Gaz problemi var mı?

3) Burnu açık mı? Rahat nefes alabiliyor mu?

4) Evin ısısı ideal mi?(çok soğuk ve ya sıcak rahatsız edebilir)

5) Yeterli karanlık ve sessizliği sağlayabiliyor musunuz?(bebeğin gece&gündüz ayrımını yapabilmesi için uyurken karanlık loş bir ortam yaratmalısınız)

6) Üzerindeki kıyafetler onu rahatsız ediyor mu?(fazla terliyor veya üşüyor mu?

7) Bezi kaliteli mi?(kalitesiz bir bez rahatsızlık verebilir)

8) Evi düzenli aralıklar ile havalandırıyor munuz? (Yeterli oksijen alımı bebeğinizi rahatlatacaktır)

Öncelikle bunlara bakmalı, hepsi tamam ise bebeğinizin daha bu dünyaya yeni gelmiş olduğunu hesaba katarak alışma süresinde size çokça ihtiyaç duymasının normal olduğunu bilmelisiniz. Sizin kokunuz, ısınız ve hatta kalp atış sesiniz bile onun kendini iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Sevgiler.

Öncelikle hayırlı olsun.

1) Bebeğiniz tam anlamı ile doyuyor mu? (Karnı aç ise ve siz bunu fark edemiyorsanız uyuyamayabilir)

2) Gaz problemi var mı?

3) Burnu açık mı? Rahat nefes alabiliyor mu?

4) Evin ısısı ideal mi?(çok soğuk ve ya sıcak rahatsız edebilir)

5) Yeterli karanlık ve sessizliği sağlayabiliyor musunuz?(bebeğin gece&gündüz ayrımını yapabilmesi için uyurken karanlık loş bir ortam yaratmalısınız)

6) Üzerindeki kıyafetler onu rahatsız ediyor mu?(fazla terliyor veya üşüyor mu?

7) Bezi kaliteli mi?(kalitesiz bir bez rahatsızlık verebilir)

8) Evi düzenli aralıklar ile havalandırıyor munuz? (Yeterli oksijen alımı bebeğinizi rahatlatacaktır)

Öncelikle bunlara bakmalı, hepsi tamam ise bebeğinizin daha bu dünyaya yeni gelmiş olduğunu hesaba katarak alışma süresinde size çokça ihtiyaç duymasının normal olduğunu bilmelisiniz. Sizin kokunuz, ısınız ve hatta kalp atış sesiniz bile onun kendini iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Sevgiler.
Cok tesekkur ediyorum cok guzel bir yorum yapmissiniz dediklerinizi dkkate alacam ins bebegimi rahat ettirebilirim

Back