• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim uyumuyor

Yazyagmurum68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2016
572
438
33
29
Merhaba kızlar benim 47 günluk bebegim var önceden gayet guzel bir uykusu vardi 40ını cikardik ne olduysa oldu gunduz uyumuyor yani uyutuyorum kucagimda besigine koyuyorum 5 dkya kimildiyor kendi kendini uyandiriyo boyle surekli uyaniyo parca parca uyuyo ama 40i ckmadan once 2 saate bi uyaniyordu. Ben gazı oldugu icin uyumuyor diyorum ama bugun acilde lavman yaptirdik rahatlafi baya bi yine uyumuyo dalamiyor sebebini bilemedim ilk bebegim birde bazenleri tok olsa kakasini yapmasa nedensiz agliyorr bagiriyor tecrubeli olanlar yardimci olurmusunuz ne yapacagimi sasirdim evim ayri yanimda kimse yok gunduz islerimi falan yapamiyorum :KK43:

Kuzum Allah anali babali buyutsun oncelikle

Benim.kuzenimin bebegi vardi bebek kendini anne karnindan sonra dis dunyaya adapte edememis cok zorlanmisti kiz ama buyuyunce duzeldi biraz sabirli ol tecrubeli anneler yazarlar sana ama ben sadece yalniz degilsin ve gececek bunlar sabirli ol demeye geldim

Benim bebeğimde gündüz hiç uyumazdı. 2 aydan sonra yarım saat yarım saat uyumaya başladı. Şimdi 4 aylık günü gününü tutmuyo bi gün 2 saat uyuyo bi gun 10 dakikada uyanıyo.
Temizlik yemek konularını eşin bebeğe baktığında yapabilirsin ancak. Biraz büyüsün uyumasada kendi kendine oyunlar oynarken yapabiliceksin.
Kendine ev işini yemeği stres yapma düzene girecek daha çok küçük

Aynisinı yaşadım canım güzel güzel uyuyan çocuk 40 ı çıkınca delirdi bizde gaz sandık lavman da yapıldı yok sonra kulağında akıntı farkettim kulak enfeksiyonu olmuş kuzum damla kullandık geçti öyle düzeldi halbuki doktor baya bakmışti ama dikkat etmemiş demek ki bi baktır sende kulağına falan çekiştiriyo mu

Merhaba kızlar benim 47 günluk bebegim var önceden gayet guzel bir uykusu vardi 40ını cikardik ne olduysa oldu gunduz uyumuyor yani uyutuyorum kucagimda besigine koyuyorum 5 dkya kimildiyor kendi kendini uyandiriyo boyle surekli uyaniyo parca parca uyuyo ama 40i ckmadan once 2 saate bi uyaniyordu. Ben gazı oldugu icin uyumuyor diyorum ama bugun acilde lavman yaptirdik rahatlafi baya bi yine uyumuyo dalamiyor sebebini bilemedim ilk bebegim birde bazenleri tok olsa kakasini yapmasa nedensiz agliyorr bagiriyor tecrubeli olanlar yardimci olurmusunuz ne yapacagimi sasirdim evim ayri yanimda kimse yok gunduz islerimi falan yapamiyorum :KK43:

canım çok normal şuan dünyaya alışma döneminde, anne karnında rahattı bebiş şimdi alışana kadar olacak böyle değişiklikler. kabızlık mı var bebeğinde lağman falan demişsin? ben de çok çektim 7 gün kaka yapmıyordu

Normal bence biraz ilgi istiyor artık. Uyurken kollarını sarın. Yüzüne çarpıp uyandiriyorlar. Odası loş olsun. Koyu renk perde takın.

Bir kere bebek daha küçükken ev işini unut :)
Ellerini sıkı olmayacak şekilde bir ince bezle sar ki hareket edip uyanmasın. Müslin bez de olur. Meme aranıyorsa emzir bunun başka kaçarı yok. Seni istiyordur.
Ve her emmeden sonra mutlaka gazını çıkart. En azından 2 defa geğirsin ki rahatlasın. Arada bir bebe yağıyla karnına sırtına masaj yap. Videoları izle.

Emzik vermeyi denedin mi?
Bu sık uyanmalara, sürekli emme isteğine emzik bize ilaç gibi gelmişti. Bebek acıkmasa bile emme refleksi nedeniyle meme istiyor.
İlk denemelerde almamıştı emziği. Alışmayacak diye düşünürken 1 buçuk aylık olunca kabul edip emziği tuttu o gün rahatladım. Bebek uykuda bile avunmak istiyor çünkü.. İyi ki memeyi bırakır safsatalarını dinlememişim.

Bu sık uyanmalara, sürekli emme isteğine emzik bize ilaç gibi gelmişti. Bebek acıkmasa bile emme refleksi nedeniyle meme istiyor.
İlk denemelerde almamıştı emziği. Alışmayacak diye düşünürken 1 buçuk aylık olunca kabul edip emziği tuttu o gün rahatladım. Bebek uykuda bile avunmak istiyor çünkü.. İyi ki memeyi bırakır safsatalarını dinlememişim.

evet bende bu nedenle emzik kullanmaya başlamıştım.

Ben yaklasik 4 aya kadar cogunlukla gogsumde uyuttum. Anca o zaman rahata eriyordu. Yuz ustu uyuyordu hem, hemde kucakta uyuyunca guvende hissediyordu sanirim. Bence gazli uykularinda en guzel cozumu bu. Sonrasinda zaten emerek uyumaya devam etti. Suan sarilarak uyuyor. Gecer bu gunler merak etmeyin. Daha cok kucuk.

Aynisinı yaşadım canım güzel güzel uyuyan çocuk 40 ı çıkınca delirdi bizde gaz sandık lavman da yapıldı yok sonra kulağında akıntı farkettim kulak enfeksiyonu olmuş kuzum damla kullandık geçti öyle düzeldi halbuki doktor baya bakmışti ama dikkat etmemiş demek ki bi baktır sende kulağına falan çekiştiriyo mu
Kulagini farketmedimde sacini yoluyor sureklii yuzunu yoluyor sinirleniyo :(

canım çok normal şuan dünyaya alışma döneminde, anne karnında rahattı bebiş şimdi alışana kadar olacak böyle değişiklikler. kabızlık mı var bebeğinde lağman falan demişsin? ben de çok çektim 7 gün kaka yapmıyordu
Kabizlik yoktu aslnda kakasini yapiyordu gayet guzel ama son bi haftadir bagirmaya basladi kakasini yapamiyor ikinirken bagiriyo kucagimda bile avutamiyodum icini ceke ceke agliyodu goturduk cok gazi var bi rahatlasin diye lavman yapti doktor

Nasil tutturdunuz benim bebegim ilk zaman emiyordu smdi veriyorum kusuyo gibi yapiyo midesi bulaniyo ittiriyo surekli tokken veriyorum aceba ackenmi veriyim nasil alistirdiniz evet kucagima alinca veya emzirince uyuyor geri

Kabizlik yoktu aslnda kakasini yapiyordu gayet guzel ama son bi haftadir bagirmaya basladi kakasini yapamiyor ikinirken bagiriyo kucagimda bile avutamiyodum icini ceke ceke agliyodu goturduk cok gazi var bi rahatlasin diye lavman yapti doktor

anladım canım, her emzirmeden sonra en az 20 dk gaz masajı yap. internette videolar var bakabilirsin. benim kızım da çok gazlıydı çok acıyordu canı. sonra zaten sıkıntısı kalmaz merak etme, bir emzik de ver ona uyuyturken gör bak nasıl uyuyor. benim ki de şuan 17 aylık. akşamları uyumuyor gece ansızın uyanıp oyun istiyor ben de çıldıracak hale geldim, anlıyorum seni ama seninkinin çözümü basit inan ki dene göreceksin.

anladım canım, her emzirmeden sonra en az 20 dk gaz masajı yap. internette videolar var bakabilirsin. benim kızım da çok gazlıydı çok acıyordu canı. sonra zaten sıkıntısı kalmaz merak etme, bir emzik de ver ona uyuyturken gör bak nasıl uyuyor. benim ki de şuan 17 aylık. akşamları uyumuyor gece ansızın uyanıp oyun istiyor ben de çıldıracak hale geldim, anlıyorum seni ama seninkinin çözümü basit inan ki dene göreceksin.
Csnim emzigi tutturamiyorum midesi bulaniyor vernce öguruyor tutmuyor :( nasi alistiracam blmiyorum biraz daha vermeyi denesem kusuyor heralde emmek istiyo surekli agzini emiyor sapirdatiyor uyaninca veya kimildarkene

Back