Çocuk Hastalıkları Bebegim uyumuyor du

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

iiremcim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
3
2
1
27
Merhabalar..
Size yenidoğan uyutmanın alternatif bir yolunu anlatacagım bizde işe yaradı..
Okadar cok araştırdım ki bukonuda çareler üretmek bebegimi guzel güzel uyutmak için denemedigim şey kalmadı ta ki bu güne kadar. öyle ki bebegimin uykusunun oldugunu anlıyor uyutuyor yerine koyuyor arkamı dönünce uyanıyordu.
Şuan 2 ay 5 günlügüz gazını yeterince cıkarttıgımı düşünerek defalarca uyutmaya calıstım yok şuna alıstı ondan uyumuyor yok buna alıştı ondan durmuyor derken uyutamayarak 2 ay geçirdim ve bebekte bende perişan olduk. Yine bu sitede arastırma yaparken bir kullanıcının bebegini sıcak tuttugunu öyle cok iyi uyuduğunu okudum. Dogru arkadaşlar doktorlar nekadar 23 derece iyi bir ev sıcaklıgı bebekler üşümez desede üşüyor tabiki her bebek için geçerli degil ama bizde işe yaradı sıcak tuttum
Kısaca şöyle yaptık..
Gögsüne ve araklarına her uyku öncesi havlu ısıtıp koydum birde nurse harvey gaz damlasını kullandım. sıcak uygulamayı yap tım birde kızım o sıcaklar içindeyken onu kundakladım şimdi düştüğü yerde uyuyor. Gazını rahat cıkartıyor tek derdi sıcak mış nasıl anlayamadım uykusuz kaldıgı günler için çok üzgünüm denemeye deger inşallah fayda gören cok olur

Bende bir benzerini okumustum. Sicak su torbasiyla veya kiraz cekirdegiyle yatacagi yatagi oncesinden biraz isitmakti. Uygulamıştım. Gercekten de guzel uyuyor gazini cikariyordu. Aklima gelmisken cildirmak uzereyken buldugum bize iyi gelen bir yontemi de yazim. kucagimda kafasini omuz hizama getirip ve cok yukseltmeden poposunun ustune alt beline pit pit vurrup cok kolay gaz cikariyordum.

Hwm socago sevsiginden hemde gazını böyle rahat attıgı için herhalde güzel uyuyor çok şükür

Benim oğlum da 37 günlük. Ben de 10 gündür sicak su torbası yapıyorum ve onun uzerine yuz ustu yatiriyorum. Rahatlıyor..

Oğlum kolik ne yazık ki..

10 gun evvel aşiya goturdugumuzde, doktoru karni cok şiş dedi. Bir ultrasound cektirelim de gaz mi, yoksa başka bir sorunu mu var emin olalim dedi.
Radyoloji uzmani cekimi yapti, cook gazlı bir bebek dedi. Kış bebegi, elinizden geldigince sicak tutunuz dedi. O günden beridir sicak su torbasini, uyudugunda mutlaka karnina koyuyorum. Gaz cikarimini kolaylaştırdi.

Yetiskinlerde bile karna direkt sicak su torbasi konmaz, ic organlar zArar gorur. Bebege hic konmaz, bence vazgecin hemen

Yetiskinlerde bile karna direkt sicak su torbasi konmaz, ic organlar zArar gorur. Bebege hic konmaz, bence vazgecin hemen
Bilmiyordum. Tesekkurler verdiğiniz bilgi için. Dikkate alacağım. Bu arada sıcak degil, ılık torba yapıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…