Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yan ve yüzüstü yatırılmasının tehlikeli olduğu, en sağlıklı ve risksiz uyuma şeklinin sırtüstü olduğu Amerikan pediatri Derneği tarafından açıklanmış, doktorlar da bu şekilde öneriyor
Sürekli sırt üstü yatırırsanız kafa düzleşmesinede sebebiyet verirsiniz. Onun dışında yan yatırmak ve yanlardan desteklemek bir örtüyü rulo yapıp bacak arasından geçirip elleriyle tutabileceği şekilde ellerinin arasına koyabilirsiniz.
Ben yan uyutuyorum o sonra dönüyor sırt üstüne. Elleri havada olduğu için irkiliyor aniden benim kızım da. Çok zorlanıyorsan kundak gibi yap dalınca serbest bırak kollarını :)
Emzirdikten sonra kusma ihtimaline karşı bir süre yan yatırılması gerekiyor. Onun dışında dediğiniz gibi sırt üstü yatırılır. Kafa düzleşmesine sebep olmamak için ara sıra başı yanlara da çevrilebilir.
İrkilmeler de moro refleksi denilen refleksten kaynaklı büyük ihtimalle. Büyüdükçe geçiyor. Bulunduğunuz ortam serinse kolları alacak şekilde ayaklar serbest olarak ince müslin bir örtü ile yarım kundak yapabilirsiniz. Sıcak olur derseniz de tülbentle sarabilirsiniz bebişinizin kollarını