Bebek Beslenmesi bebeğim tuvaletini yapamıyor!!!!!yardım lütfen!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysfen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
19
0
36
Konya
bebeğim kakasını yapamıyor arkadaşlar...çok sıkntılı iki gündür yok nedense...bu konuda yapılabilcek bişey varmı..bilen varmı???

canım bebeğine eğer mama içiosa içine aazcık zeytinyağı katıp ver.eğer oda olmazsa derecenin ucunu zeytinyağı sür poposunu hafif uyar mutlaka yapar.eğer yine yapmazsa fitil ver canım hiçbi zararı yok eczanelerde satılıo gliserin içerikli.

üç güne kadar yapmaması normal demişti bizim doktor ama 2-3 saatte bir sıcak suya oturtun ki bağırsakları yumuşasın demişti ben de öyle yapıorum bi de derece yerine yağlı kağıt kullanıyorum ben 3 gün olduysa çünkü bi arkadaşımın bakıcısı dereceyle yaparken nasıl yaptıysa artık ucunu kırmış bebeğin poposunun içinde ondan beri korkar oldum ben de kağıdın zararı olmaz dedim merak etme eninde sonunda yapıorlar :))

benim kızım 5 gun yapmadığı bile oluyordu anne sütü alırken.destek olarak mamaya gecince 2 gunde bir yapmaya basladı.Hatta bazen 3.gun yapar.Canını sıkma,canı yanmıyorsa,ağlamıyorsa dokunma bile bence.Ama çok ağlıyorsa bi fitil var.gliserin kansuktu galiba adı. .yarısını verirsen yapacaktır.

benim bebeğimde günde birkez yapıyor ama onuda yapana kadar çok sancılı karnına masaj yapayım diyorum elimi sürdüğüm anda çığlık çığlığa napıcamı bilmiyorum aynı durumda olan anneler varsa yardım lütfen

bebeğin kaç aylık canım.Benimkide öyleydi aynen.karnına da dokundurmazdı.gliserin kansuk fitil kullanıyordum,fitilden sonra rahatlıyodu.ama kaka zamanı aynı sorunlar bidaha oluyordu ama.meğer laktoz intoleransı varmış ve sancıları bu yuzdenmiş.laktazim damla kullanmaya baslayınca ne kaka sorunu kaldı nede sancısı.Ama yine hala 2-3 gunde bir yapar.ama Allaha şükür sancısı falan yok artık.Birde buyudu artık zaten.5 aylık oldu neredeyse.

hasretaa ve aysfen arkadaşlar,belki bebeğinizin sorunu kabızlık değil de gazdır.aynı yanılgıya bende düştüm kabız oldu sandım.boşu boşuna fitil kullandım.sonra doktor gazı çok olduğu için gazını çıkaramayınca arkasından gelen kakayıda yapamadığını söyledi.çığlık çığlığa ıkınıp ıkınıp ağlıyordu.zeytinyağı da içirmiştim gazını çıkardıktan sonra gördüm kabız değilmiş.bu arada bebeğin poposuna asla müdahale etmeyin çok çok zararlıymış.doktorum programında doktor söylemişti,gelecekte çocuğun cinsel tercihini etkiliyormuş valla benden söylemesi.giriş çıkış yollarına müdahale etmeyin dedi.ne zorla yedirin ne de poposuyla uğraşın dedi

canım zeytinyağıyla karnına masaj yapıyorum ben bide bir çay kaşığı içiriyorum ozaman yapması kolay oluyo..

evet canım sorunumuz sanırım gaz sancısı Bebeğim 1,5 aylık siz bu sorunu nasıl gidersiniz yaptığınız birşey varmıydı yazarsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…