Bebek Beslenmesi bebeğim sütümün tadını artık beğenmiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
6.ay itibariyle artık oğlumu ek gıdalardan haberdar ediyorum ona değişik gıdalar taddırıyorum ancak gıdaları almaya başladıktan sonra sütümden soğudu.acıktığı belli birden salldırıyor ama bi bakıyor o tat hemen ağzını kitliyor içmiyor.aşırı aç olmadığı sürece sütümü içmiyor bi de uykusunda emiyor.bugün 120cclik sütüme bir cay kaşık pekmez ile 3 tanede cicibebe bisküvi attım öyle kaşıkla verdim yuttu hemen.aynı durumda olan var mı acaba

canım bebeklerde dönem dönem beslenmeyi reddetme durumu olabiliyor.yalnız sana tavsiyem kendi sütüne de olsa hiçbir süt ve süt ürününe pekmez karıştırma, demir emilimini bozuyor.
onun dışında dişten kaynaklanan bir sıkıntı da olabilir.bazı bebekler geç bazıları erken çıkarır dişleri.
hatta bazen hiçbir sebep yokken bile reddedebiliyorlar.zamanla düzelir bence sıkma canını.
bir de merakları arttı ya kuzuların, tam emecekleri sırada en küçük şey bile dikkatlerini dağıtabiliyor.mümkünse sakin bir ortamda ninniyle pışpışla emzirmeye çalış.

Son düzenleme:
benim kızımda aynı, bişeyler vermeye başladıktan sonra emmesi çok değişti gece uykuluyken emiyo ama gündüz ya hiç emmiyor yada azıcık emip bırakıor çok üzülüyorum tamamen bırakıcak diye

benim oğlumda da benzer durum var.son ay kilo almadı.5.5 aylık oldu.doktor devam sütü ver dedi.ben de çok vermemeye çalışıyorum.hep benim sütümü emsin istiyorum.sütüm kesilicek diye korkuyorum.ama bebek doymayınca çaresiz veriyorum devam sütünü.bu arada diş etleri çok kaşınıyor.ağzına sert şeyler almak istiyor.tabi meme ucu yumuşak olduğu için istemiyor diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…