• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim sütü boğazına kaçırıyor.

alek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
52
0
86
Denizli
Merhabalar oğlum 45 günlük, emerken sürekli boğazına süt kaçıyor,doktora götürdüm, birşey yok dedi. Çok telaşlanıyorum,emziremiyorum lütfen cevap verin, sizin de oluyor mu? Süt kaçınca ne yapmalıyım?

canım seni okadar iyi anliyorumki.benim kızıım şimdi 4.5 aylik bizimde hep öyle sorunlarımız olurdu.çoooookk panik yapardik.resmeen tıkanirdi kizim.ama öne eğ ve hafifce sırtına vur ve kaşinin ortasini kaldir.bizde doktora sormustuk ilk 6 ay yutma refleksleri yavas ve bilmedikleri için ondan dolayi olurmus.sen telas yapma cok normal bi durum canim

ayyyyyyyyy aynı beni anlatın sanki valla emzirmeye korkardım ama hiç korkma çok sıradan herkezin başına gelen bişi sebebi ise sütünün çok akması ve bebeğinin çok küçük olduğu için sütü yutmakta zorlanıyo oyüzden canım boğulduğu zaman hemen başını aşaya doğru tut hafif sırtına vur bişi olmaz biraz büyüsün yutması güçlendikçe geçer birde bu şekilde yabancıların yanın emzirme benden söylemesi nazara gelirsin niye dersen bebeğin emerken boğuluyoya bu durumu görenler ay bak sütü ne çok geliyo derler ona göre valla bebeğini yanlızken emzir.

teşekkür ederim arkadaşlar şimdi biraz rahatladım,inşallah benim bebişimde normal emmeye başlar.

canım seni okadar iyi anliyorumki.benim kızıım şimdi 4.5 aylik bizimde hep öyle sorunlarımız olurdu.çoooookk panik yapardik.resmeen tıkanirdi kizim.ama öne eğ ve hafifce sırtına vur ve kaşinin ortasini kaldir.bizde doktora sormustuk ilk 6 ay yutma refleksleri yavas ve bilmedikleri için ondan dolayi olurmus.sen telas yapma cok normal bi durum canim

a.s bende böyle yapardım

canım sütün cok oldugunda yasanır genelde bu durum...benim kızımda 3 aylık halen yasıyorum...bence kafayı asağı tutma...yatarken hemen ayagı kalkmıs vaziyete getir ve iki kasının arasını yukarı cek....herkeste oluyor...ama dikkat et....bu durumda bogulan bebeklerde oluyor allah korusun...geceleri emzirirken sakın uyuma...sevgilerimle...

ya arkadaşlar bi sorum daha olacak.acaba sizin bebekleriniz ne kadar sıklıkla boğazlarına kaçırıyorlardı ve kaçırınca ne oluyordu yani nasıl anlıyordunuz? Doktor bunu sordu da...

benim yeğeniminde boğazına kaçıyodu süt emerken. sonuç; bigün öyle ağladıki korktuk çatlıycak diye hemen acile götürdük. doktor yengeme sordu nasıl emzirdiğini falan. yatay emzirme hafif başı havada olsun dedi. çünkü yatay emzirirken boğazına kaçarmış buda kulak iltihabına yol açarmış. paylaşmak istedim inşallah siz yaşamazsınız biz atlattık şimdi iyileşti bebeğimiz.

Bebegimiz 6 günlük, az önce ayni olay basima geldi :( ölüyordum... napcagimi bilemedim, Allah'tan annem yanimdaydi, üfledi parmak falan atti da kendine geldi :( cok kötü bi durum, hala soktayim, tirtir titredim korkudan :(

canım ben emzirme seminerine katılmıştım. doktor bebeklerde bu sorun çok olurmuş bebek emerken yutmayı bazen unuturmuş birden yutmaya kalkınca da bu sorun ortaya çıkarmış

evet ya benim şaşkın kızım da kaçırıyo nasıl üzülüyorum.
sütün miktarıyla alakası olduğunu şimdi duydum, ben yutamıyor diye düşünmüştüm...
yazık yavrucaklara beceriksizlikten ne hallere düşüyolar...

Benim ikinci çocuğum olmasına rağmen halen telaşlanıyorum bu tıkanma konusunda hele ilk günler ömrümden ömür gitti desem doğru olur.Emerken telaş, kusarken telaş,gaz çıkarırken telaş,bebek uyur yok neden bu kadar uyudu,uyumaz neden uyumuyor,kaka yapar acaba rengi nasıl yeşim mi sarımı,kabız mı isal mi..Nekadar telaş edip endişelenirsek her terslik gelip bizi buluyor sanki ,En iyisi fazla kafa yormamak galiba her bebekte olan şeyler bunlar,Allah hepimizin yardımcısı olsun.......

Bizim minikde de oluor bazen canım,daha 1 aylığız..özellikle memeyi ilk aldığında süt fazla geliyo oda boğazına kaçıyo sık sık yutkunamadığı için.hiç telaşlanma kafasını biraz yukarda tut emzirirken,öksürmeye başladığında da aşağa eğ öyle öksürsün geçiyo zaten hemen..sonra devam emişmeye kaydirigubbakcemile5
Bol sütlü günler diliyorum :1rolleyes:

merhaba arkadaşlar benimde 1,5 aylık kızım var aynı sorunu bizde yaşıyoruz.İlk başlarda çok korkuyordum ama soğukkanlı olabilirsem bebeğime yardımcı olabileceğimi farkettim.Bende bebeğimin boğazını süt kaçtığında bebeğimi dik pozisyona getiriyorum başının hafif aşağıda olmasını sağlarken kaşlarının ortasından yukarı çekiyorum hemen ağzını açıyorum.Ağzını çenesinden tutup açtığımda bayağı rahatlıyor.Eğer hala kötü gözüküyorsa yüzüne hafifçe üflüyorum onun kendine gelmesini sağlıyor yada odadan çıkıp soğuk yere doğru gidiyorum soğuk kendine getirir.Ama bebeğimi görseniz tıkandığında çok korkuyor hemen göğsüme yatıyor.Bu aralar gazı olduğu içinde tıkandığını farkettim tıkanmanın hemen arkasından gaz çıkartıyor.

sımdı benımde ılk basıma geldıgı anı hatırladım annem yanımdaydı anneme nasıl verdıgımı bı ben bı allah bılır :) annem tecrubelı tabı bende bebekken oyleymısım gercı hal sureklı tıkanırım uyurken bıle tukurugumun kacıp oksurerek kalktıgımı bılırım.. cnm ne kadar surede oluyo dıye sormussun benım kızım nerdeyse her emzırmede olurdu ılkını atlattıktan sonra sogukkanlı oldum bende hemen kaldırıp kasının ortasını cekıyorum gecıyo ama bazen daha kotu oldugu da oldu o zaman ters cevırıp sırtına vurdum yıne cıkmadıysa hafıfce sallayark vurdum ben artık alıstım gıbı hergun yasıyorum kızım 8 aylık oldu benım kı artık yutamama gıbı bı sorun oldugu ıcın bana cektıgı ıcın oldugunu dusunuyorum ama artık sutum eskısı gıbı bol olmadıgı ıcın bıberonla su yada baska bısey ıcerken muhakkak kacırıyo bogazına ustelık oturarak ıcırıyorum bıde yatarak ıcse nolur bılmıyorum... ama korkma bogazına sert bı cısım kacmadıgı ıcın kolay cıkarıyolar...

kızım 13 günlük ilk süt bir haftalıkken kaçtı çok korktuk ambulans çağırdık şükür gelene kadar düzeldi çok tedirginim emzirmeye korkuyorum şükür ki annem yanımda emzirirken hiç bir yere yollamıyorum.inş en kısa zamanda geçer soğuk kanlı olamıyorum bi türlü allah kimseye vermesin. yemekten içmekten kesildim bu yüzden:43:

şimdi ben neyin korkuttuğunu pek anlamadım..
bebek emerken ya süt fazla geliyor ya yutmayı unutuyor toplu yutunca çok geliyor...ya o ya bu..şöyle yada böyle emerken ara sıra öksürüveriyor.biraz yan çevirip pıt pıt sırtına vurunca da geçiveriyor...yani nasıl oluyor da o kadar tıkanıyor onu anlamadım heleki ölüme götürecek kadar allah göstermesin :53:
bebeği emzirirken zaten hafif yan yatar pozisyonda olduğu için akıyor boğaszına doğru zaten bebek dümdüz yatırılıp üstüne yatılmazki....pek anlamadım ama öksürmesini kast ediyorsanız her bebekte oluyor sırtına pıt pıt yapınca geçiyor ben de kaşının arasını kaldırıyorum annem öyle yapardı elim alışmış :)

Back