• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sürekli yalanıyor

Ebrar72

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2022
55
18
8
28
Merhaba arkadaşlar benim 25 günlük bi bebeğim var eskiden süt verirdim bırakırdım yerine 3 4 saat yatardı ama 1 haftadır sütüm olmasına rağmen sürekli yalanıyor ve memede kalmak istiyor emziriyorum yatağına bırakıyorum 15 20 dk sonra bazen daha kısa uyanıyor doymuyor dediler bizimkiler ama çişi kakası olması gerektiği gibi kilo alımı iyi neden öyle yapıyor olabilir daha önce yaşamış olan var mı bide mesela sabah kalkarken sütüm çok var ama bebeğim yarım saatte uyanıp emdiği için sanki akşama kadar içinde kalmıyor böyle bir şey olabilir mi

Merhaba arkadaşlar benim 25 günlük bi bebeğim var eskiden süt verirdim bırakırdım yerine 3 4 saat yatardı ama 1 haftadır sütüm olmasına rağmen sürekli yalanıyor ve memede kalmak istiyor emziriyorum yatağına bırakıyorum 15 20 dk sonra bazen daha kısa uyanıyor doymuyor dediler bizimkiler ama çişi kakası olması gerektiği gibi kilo alımı iyi neden öyle yapıyor olabilir daha önce yaşamış olan var mı bide mesela sabah kalkarken sütüm çok var ama bebeğim yarım saatte uyanıp emdiği için sanki akşama kadar içinde kalmıyor böyle bir şey olabilir mi
Memeden baska bısey bılmıyo da ondan. Emme refleksi o doymadıgından değil. Ama doymadıgını hıssedıyorsan mama al vermeyı dene. 30 ml:) bişi kaybetmezsın. Cok net hatırlıyorum aksam 8 e kadar baya akardı sutum. Sonra azalırdı bıttı sanırım derdım ama dınlenmemekten uyumamaktanmış. Azıcık bışıler yıyceksın gun ıcınde sut bırıkmesıne yardımcı olcaksın. Uyudugunda nasıl guzel bırıkıyor farketmıssındır. Aksam bebek uyurken sen de bı yatıver:) su ıc bol bol meyve cerez falan ye :)

Öyle mi dinlenmemektende kaynaklanıyor demekki olabilir dediğiniz gibi sabah birini verirken diğerinden yarım çay bardağı akıyor sabahları var ama akşamdan sonra azalıyor tmm tavsiyelerinizi denerim🥰

Öyle mi dinlenmemektende kaynaklanıyor demekki olabilir dediğiniz gibi sa mm tavsiyelerinizi denerim🥰
mamaya bakıs acını bılmem belkı de vermek ıstemıyorsundur. cogu kısı de sevmez zaten. ama ben de 3 4 haftalıkken aralarda verdım mama dr tavsıyeysıyle kılo alımı ıyıydı bez sayısı da guzeldi ama 8 le 10 arası bi azalma oluyordu. hatta bitti gibi gelıyordu. aglıyordu. uyumakta zorlanıyordu. aslında dınlensem sütüm de bırıkecektı de dınlenmeme fırsat olmadı o zamanlar hasta gıbı oldum iyice. mama vermıycem dıye cocugu ac bırakma dedı annem ben de verdım zaten ac olmasa içmezdı ama sonra sisteme oturdu hersey aksam yemek saatım dınlenmem falan duzene gırınce daha rahatladım :)

1 aylık doktor kontrolünde doktoruma anlatıp sorucam eğer mamalık bi durum varsa veririm içim istemesede ama akşam bebek uykuya dalmak ta zorluk çekiyor ama mememi sıkınca da süt geliyor yutkunma sesini de duyuyorum bakalım kilo kaybı yoksa devam ederim varsa mamaya başlarım bende azar azar

Surekli emilen memeden saril saril sut gelmemesi normal degil mi? Bebek geceleri nispeten daha az emdigi icin de sabah gogusler dolmus oluyor dogal olarak. Her zaman o kadar cok sut olmaz memede. Olursa asiri sut uretimi sorunu var, bebek ön sütle beslniyor demektir zaten. Ben yasadim bunu ilk bebegimde. Sutumu azaltmak icin denemedigim yol kalmamisti. Her sey kararinda guzel.

Bebekler sadece aciktigi icin emmez. Ne derdi varsa emerek bastirir. Gaz sancisi, karin agrisi cekiyor da olabilir.

1 aylık doktor kontrolünde doktoruma anlatıp sorucam eğer mamalık bi durum varsa veririm içim istemesede ama akşam bebek uykuya dalmak ta zorluk çekiyor ama mememi sıkınca da süt geliyor yutkunma sesini de duyuyorum bakalım kilo kaybı yoksa devam ederim varsa mamaya başlarım bende azar azar
Yutkunma seslerini duyuyorsan asla mamaya bulasma o kdr zararli maddeler var ki yok illa baslicam dersen sma optipro 1 basla lütfen icinde digerlerinin icerdigi zararlı bilesenler yok. En temiz mama diyebilirim. Küçücük bebeklerimizi bu gida cellatligi sektöründen korumak icinden elimizden geleni yapmaliyiz :(

Bu arada aktardan bira mayasi al ve pekmeze karistir ye süt kanallarini tutamazsin :) denenmiş ve etkisi görülmüştür 😄😄😄

Back