• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sürekli uyuyor

dileky

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2023
398
332
23
35
Merhaba, bebeğim 15 günlükken enfeksiyon yüzünden yattığı yoğun bakımdan dün çıktı, sürekli uyuyor aralıksız 6 saat uyuyor ama 2-3 saatte emzirin dedi doktor uyandırmaya çalışılmam hiç bir işe yaramıyor, emdiğinde de 10 dk falan emiyor, Bu durum için önerisi olan var neden böyle yapıyor?

Merhaba, bebeğim 15 günlükken enfeksiyon yüzünden yattığı yoğun bakımdan dün çıktı, sürekli uyuyor aralıksız 6 saat uyuyor ama 2-3 saatte emzirin dedi doktor uyandırmaya çalışılmam hiç bir işe yaramıyor, emdiğinde de 10 dk falan emiyor, Bu durum için önerisi olan var neden böyle yapıyor?
2 saati geçmesin emzirme süresi zorlayın zaten bir saatte anca uyanır şu an az emiyorza bu süreyi saat başına da çekebilirsiniz bir ay dolmadan uyumamaya başlayacaktır bile diye düşünüyorum

Sarılık vs Var mı bebeğinizde ? En kötü 3 saatte bir acikiyorlarmis hemşire arkadaşım öyle demişti. Emme süresine takilmayin sütun doyurucu olması önemli. Oda çok sıcak olmasın üzerini kalın giydirmeyin sıcaktan dolayı mayisiyorlar. Ben uyandiramadigim zaman bezini aciyordum. Uyku halinde pek önermiyorlar gerçi ama emzirmeye çalıştınız mi ?

Sarılık vs Var mı bebeğinizde ? En kötü 3 saatte bir acikiyorlarmis hemşire arkadaşım öyle demişti. Emme süresine takilmayin sütun doyurucu olması önemli. Oda çok sıcak olmasın üzerini kalın giydirmeyin sıcaktan dolayı mayisiyorlar. Ben uyandiramadigim zaman bezini aciyordum. Uyku halinde pek önermiyorlar gerçi ama emzirmeye çalıştınız mi ?
Evet şimdi denedim altını açtıktan sonra biraz uyanıp emiyor, olmadı saatte bir böyle deneyeyim ama 10 dk emiyor yine hemşire 40 dk emsin diyor,sarılık olduğunu düşünmüyorum dün taburcu edildi söylerlerdi.

2 saatte bir mutlaka emzirin, emmiyorsa da takviye verin şırınga ile biberon ile vs vs seçenek çok. Şekeri düşüyor uykuya meyilli oluyor bebişler, gözünü açıp ememiyor. Aktif olarak yutkunarak emiyorsa 10 dk iyi bir süre çok takılmayın

Evet şimdi denedim altını açtıktan sonra biraz uyanıp emiyor, olmadı saatte bir böyle deneyeyim ama 10 dk emiyor yine hemşire 40 dk emsin diyor,sarılık olduğunu düşünmüyorum dün taburcu edildi söylerlerdi.
40 dk aralıksız emmesi çok zor banada öyle demişlerdi hatta en az 40 dk demişlerdi hiç bı zaman öyle olmadı. Bizde ufak bı sarılık varmış hastane söylememişti. Kontrol için başka bı hastaneye gidince öğrenmiştik. Emin olmak için bı baktırın ya da sorun çünkü sarilikta uyku yapıyor.

Altını açın ayaklarinin altını ıslak mendille silin burnunu sıkın hafifçe benim oğlum sariliktan dolayı sürekli uyurdu bu şekilde uyandırdım hep yap sütümü sagip kaşık biberonla ağzına damlatirdim sütün tadını alınca uyandırdı yada uyanmasa bile uyku arasında içerdi sagdigim sütü o şekilde deneyin

Benmkide bugün taburcu oldu aynı durumu bende yasiyorm hiç uyanmiyor bugün banyo yaptırdık iki dk gözünü açtı banyosu biter bitmez yine uyudu araştırıyorum sabahtan belli sarılık yüksekse kan şekeri düşükse uyanmazmis falan bende sizin gibi düşünüyorum öyle biseyleri olsa taburcu etmezlerdi topuk kanı normal kan alıp bütün kontorolunu yaptılar oda özelde yattı öyle biseyi olsa kesin cikarmazlardi ben 2 3 saate birde emzirmiyorum 1 sâate bir emziriyorum emzirdikten hemen sonra sutumu sagip 20 dk sonroda biberonda veriyorum çünkü fazla emiyorum sürekli uykuda 3 gün sonra polikinlikte kontrol var soylicem normalmi sürekli uyuması diye zaten sarilikta başka bi durumda olsa çıkar insllh bu böyle devam etmez

Benmkide bugün taburcu oldu aynı durumu bende yasiyorm hiç uyanmiyor bugün banyo yaptırdık iki dk gözünü açtı banyosu biter bitmez yine uyudu araştırıyorum sabahtan belli sarılık yüksekse kan şekeri düşükse uyanmazmis falan bende sizin gibi düşünüyorum öyle biseyleri olsa taburcu etmezlerdi topuk kanı normal kan alıp bütün kontorolunu yaptılar oda özelde yattı öyle biseyi olsa kesin cikarmazlardi ben 2 3 saate birde emzirmiyorum 1 sâate bir emziriyorum emzirdikten hemen sonra sutumu sagip 20 dk sonroda biberonda veriyorum çünkü fazla emiyorum sürekli uykuda 3 gün sonra polikinlikte kontrol var soylicem normalmi sürekli uyuması diye zaten sarilikta başka bi durumda olsa çıkar insllh bu böyle devam etmez
Sarılık değerine 3 gün sonraki kontrolde bakılıyor insaAllah olmazlar bol bol emzirin gerekirse günde 1 2 kez 30 CC mama verin biz 26 günde zor atlattik sariligi benim oğlumda çok uykucuydu hatta doğumdan sonra 2 kez emdi hastanede sonra ne yaptiysak emmesi uyanmadı

Sarılık değerine 3 gün sonraki kontrolde bakılıyor insaAllah olmazlar bol bol emzirin gerekirse günde 1 2 kez 30 CC mama verin biz 26 günde zor atlattik sariligi benim oğlumda çok uykucuydu hatta doğumdan sonra 2 kez emdi hastanede sonra ne yaptiysak emmesi uyanmadı
İnsllh sarılık yüksek çıkmaz geceleri birdefa mama veriyorum gündüzleri sürekli emziriyorum biraz buyuseler uyku düzenleri yerine gelir

İnsllh sarılık yüksek çıkmaz geceleri birdefa mama veriyorum gündüzleri sürekli emziriyorum biraz buyuseler uyku düzenleri yerine gelir
İnsaAllah yükselmez değerleri genelde 40 karı çıkınca kendileri uyanıyor zaten acikinca

Merhaba, ben hiç mama vermedim 1 aylık kontrolüne gittiğimde 1 kilo almıştı nasıl aldı anlamadım uyuyor haliyle. Doktor bende vardır ama bu bebekte sarılık yok dedi, şu an 2 aylık oldu ışimdi de uyumuyor çok zorlanıyorum uyutmakta, sabah 5 te uyanıyor akşam yediye kadar memede uyuklamaları var sadece şanslıysam akşam yediye kadar 1 er saat uyuyor 2 defa, akşam 5 gibi duş aldırıyorum Emziriyorum rutin oldu mayışıyor yatağına yatırıyorum gazdan uyanıyor 7 8 e kadar uğraşıyorum son çare dışarda 1 saat arabasıyla gezdirince uyumuş oluyor.

Benimki 5 günlük benimki de uyuyor sürekli acıkınca uyanıyor ama bazen uyanmıyo burnunu sıkıyorum ayaklarıjı hareket ettiriyorum hiç uyanmazsa bezini açıyorum bazen ona da uyanmıyor ıslak pamuk ya da ıslak mendille siliyorum poposunu faln o zaman uyanıyor

Merhaba benim de bebegim 12 gunluk. Bizde de ayni durum var. Sarilik atlattik sirf bu yuzden o yuzden mecburen uyandiriyorum. Biberon ile sagdiginizi verin , onun icin gozunu acmasina bile gerek yok kolay aliyorlar

Kizlar hiç endişe etmeyin bende uyanmiyor diye yakiniyordum ama durum değişti😄yeni doğdukları için sürekli uyku olur şuanda 1 aylık oğlum sürekli uyanıyor zor uyuttugum zamanlar bile oluyor

Back