Bebeğim sürekli ıkınıyor

ozgesare

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2023
93
43
8
30
Bebeğim 4 aylık olacak .Ne gaz çıkarabiliyor ne de kakasını yapabiliyor.Yqpana kadar da agliyo sürekli huzursuzGazlari zaten başlı başına bütün günümüzü alıyor cikartana kadar.Su içmeye bile gidemiyorumKakasini yapması için karnını ovalayip tuvalet yapar pozisyonunda tutuyorum . bilmiyorum sakıncası olur mu ama az çok çıkarıyo o şekilde .Doktor su da içir dedi ama hala aynı Kakasını yaptı saniyorum sonra yine sürekli ıkınmalar.Gunduz uykuları zaten 5 10 dk anca sürüyo.Gercekten ne yapacağımı şaşırdım sadece sabredip zamana bıraktım .

Anne sütü mü yoksa devam sütümü veriyorsun?devam sütü ise şu an kullandığından daha fazla su kullan mamayı hazırlarken. emziriyorsan sen 4-5 saat aralıklarla 1 corba kaşığı zeytinyağı iç. tadı acayip dersen, kekik serp. neticede anneyiz. yapılmasını yapan kahramanlarız.
son olarak da bebeğine ılık su içir doyurduktan 10 dk sonra.
geçmiş olsun. rabbim bebeğini, eşini ve seni hep beraber mutlu kılsın.

Emziriyorsanız sabahları kuru kayısı yiyebilirsiniz. Yemeklerinizin hepsine kimyon dökmeniz yemekteki gaz oranını azaltacaktır. Tummy time yapın bu şekilde hem kasları kuvvetlenecek hemde hareket ettiği için bağırsaklarda çalışacaktır. Suya sokun. Bir kovanın içine siz koltuk altından tutup sokun o bacaklarını çırpacaktır. Çırpması yine bağırsak hareketi için iyi olacaktır. 4 aylıksınız meme reddi ve uyku gerilemesinin olabildiği bir dönemdesiniz. Bebek kendini, etrafını ve ellerini keşfettiği için bi yerlere bakmaktan onları keşfetme isteğinden bunlardan uzaklaşabilir. Bu dönemde geçecek. Uyku şimdi yeni düzene girecektir. Sabırla bekleyin. Sabah en geç 8 de uyandırın güne başlasın. Uyanık kalma süresini 1,5 saat ya da sizin farklı olur ona göre bakıp uyku sinyallerini almaya başlayınca uyutun. Uykularınıda uzatabilmek için 10 dakikada mı uyanıyor 9. Dkda yanında olup onu hafif kımıldatıp hangi destekle uyuttuysanız aynı şekilde destekleyin. Gitgide süre uzayacaktır. Bebekler rutinleri sever. Akşam uykusundan önce banyo ve masaj gevşeyerek uykuya geçmesine yardımcı olacaktır.

Benimde kızım 6 aylık.İlk 4 ay emzirdim sonra sütüm kesildiği için devam sütüne başlamak durumunda kaldım.Bizde aynı problemleri yaşadık.Kıpkırmızı oluyordu çocuk.Eğer emziriyorsan rezene çayı iç bol bol.Devam sütü kullanıyorsan markanı değiştirmeyi dene.Benim ilk denediğim mama aynı sorunu devam ettirdi.Sonra doktor Celia devam sütünü önerdi.15-20 gün içinde gaz ve kabızlık sorunu azaldı.Tabi bebeğin bağırsaklarının ayına göre gelişmesi ve düzene girmesi de zaman alıyor.Umarım bir an önce yoluna girer herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…