Premature Bebekler Bebeğim sürekli emmek istiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

zemir

Ol der ve olur
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2018
95
59
36
Arkadaşlar merhaba
19 gün önce doğum yaptım 35+2 haftalık. Şuan bebeğimi emziriyorum ama sürekli emiyor mesela akşam 9 da başlıyorum 10:30 da bitiyor emmedi yatırıp uyutuyorum en fazla birbuçuk saat sonra yine uyanıp emmek istiyor. Bu konu da Bi bilgisi olan anneler varsa destek istiyorum. Ve bir de ilk günler bebeğim her gün ortalama 3-4 defa kakasını yapardı sonra kabız oldu şimdi bio gaia kullanıyorum ancak günde 1 defa yapıyor o da binbir zorlukla fazlasıyla gazı var bebeğimin ne yapıcamı bilemiyorum o ağladıkça bende ağlıyorum tecrübeli annelerin yardımlarını rica ediyorum arkadaşlar.

Bebeğin çok küçük normal sürekli meme de olması. Bence tadını çıkar emzirmenin. Hem o seni ne kadar çok emerse o kadar sağlıklı büyür. Bebeğe gaz sütünden geçer. O yüzden gaz yapan yiyeceklerden uzak dur. Ben hergün rezene çayı içiyordum mesela. Yemeklerine kekik ilave edebilirsin. Hayırlı sağlıklı olsun bebeğiniz

Beslenmeme dikkat et bende öyle.ne çektik.gaz sancısı.. gececi bu günler tadını çıkart.. suyun o büyüdükçe yetmeyecek sık sık emzikli sütun artsın. Dereotu ye sütun kalitesini arttırır ve çoğaltır.. allah anayola babayla büyütsün

Benim oglusum gece 8 kere uyanirdi. Daha cok kucük sürekli emmek istemesi cok normal.o emdikce sütün cogalacak ve kalitesi artacak. 1.5 saat emmesi biraz fazla gibi doktora danis istersen doymuyor olabilir belki takviye verir.sütünü yaglandiracak seyler tüket. ben 8 9 aya kadar kuru bakliyat baharat acı ve tursu gibi asitli gudalar ve diger gaz yapacak kola gazoz vs. tuketmedim. Meyvelerden elma muz seftali ayva tüketme. sen ne yersen sütünden ona geciyor.Bolbol kayisi üzüm hoşafi,tahin helvasi yesil yaprakli sebzeler tavuk suyuna corba ılık süt tüket bolbol sulu sulu armut ye. Her firsatta uyu.uyku ve su tuketimin cok onemli.
Benim oglan 3 yasina kadar emdi. Anne sutu bebegine en guzel hediye. Gule güle saglikla büyüt bebegini.

Öncelikle sağlıkla büyüt bebeğini. uzun süre emmesi ilk haftalarda çok normal, emerken yorulup uyuyorlar memede. uyurken de emme refleksi devam ettiği için emme hareketi yapıyor ama sütü uyanık olduğu gibi çekemediği için geç doyuyorlar. oğlum hep ama hep çok uzun emdi 25 aya kadar emzirdim. ilk haftalarda zaten onun midesi de küçük ama anneyi hissetmeye çok ihtiyacı var daha çok sizi hissetmek için de uzun süre emer. gaz konusunda doktorunuza danışırsınız. bize bir damla verdiler ama ben damla yerine zeytinyağı vermeyi tercih ettim. bu tamamen tercihtir. çocuk doktorumuza da danışmıştım. tavsiyesi ile bir bıçağın ucunu kızdırıp kaşıktaki zeytinyağına batırıp asidini alıyor ve anne sütüne ekleyerek veriyordum. bir çay kaşığı kadar. ama bu konuda da lütfen doktorunuza danışın.

Allah sizlere bağışlasın öncelikle .kizimbugun 6 aylık oldu, hâlâ 1 buçuk saat memede durduğu oluyor, ilk aylarda da böyleydi. Farklı doktorlardan görüş aldım, kimisi emzirmeye devam et, dedi. Kimisi, seni emzik yerine kullanıyor, dedi.Kizim emzik kullanmıyor. Ne zaman ve ne kadar isterse emzir dedi bir doktor, onu dinliyorum.Ben bebeğim 2 aylikken işe başladım, Özlem giderdiğini düşünüyorum. Biberon, emzik, red bizde.
6aydan önce tuvalatibi uzun süre yapmama durumunu biZ de yaşadık. En son çocuk gastroenterolojiye yönlendirdiler. Biogia kulaln sadece, zeytinyaği onu tembellige iter. Tuvaletini yapmasını öğrenmeyi geciktirirsin, dedi.onu dinledim, son 1 aydır gayet iyi. Çünkü öğrenmesine izin verdim. Eğer kabız şeklinde yapmıyorsa yaptığında, bazen 1 hafta da olsa beklememiz gerekiyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…