Bebeğim sürekli ayak parmaklarını büküyor

nukte-i pira

Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2015
208
101
9.5 aylık bebeğim sürekli ayak parmaklarını büküyor. bazen uyurken bile. bebek ayakkabıları giydirdiğimizde dahi içeride bükülü duruyor o parmaklar. açılır dedim ama, açmıyor. normal mi sizce? yürüyünce düzelir mi ki ?

20150523_183246.jpg

işte bu şekilde büküyor

bende tam bende bükerim farkında olmadan özelliklede uyurken yazacaktım ama.sizin bebegin ayağının tabanı kasılmış sanki çekiliyor gibi duruyor dr a götürdünüzmü birde bebek baş barmağını bükmemiş sanki istemsiz gelişiyor gibime geldi umarım sorun yoktur geçmiş olsun

Açıkçası götürmedim dr. şimdiye kadar düzelir demiştim. emekleme, ayaklanma döneminde kendini kasıyor diye düşündüm hep, ilk fırsatta dr götürcem. Artık kafama takılır oldu, ayaklandı, yere basıyor ama otururken bu durumda hala, değişmedi. bu gibi durum yaşayan var mı merak ettim.

ufak ufak dokunmanız gerek gibi gördüm fotoğrafıda görünce. o büktükce nazikce ufak ufak dairesel hareketlerle ovun. ovmayın hatt ayani nazikce masaj yapın. ilk fırsattada dr a gidin. korkmanızı istemem ama normal görünmedi bana. ama çözümü olmucak bişeyde değil egzersizle hallolcak bişey bence

ayakları tombiş ama kendi değil açıkçası. ayaklarının altına pek dokundurmuyor biraz huylu.

Benim kizim kendide ayaklarida tombisti ve parmaklarini kivirirdi. ama banyo falan yapinca masaj yapiyordum suyun icinde parmak aralarini falan yikardim. Sonra gecti iste.

canim huylaniyor mu yoksa ayaginda agri mi olusuyor bunu bilemeyiz en dogrusu doktora goturmen bir goster. onemli birsey yoktur ama yinede garantiye al hem icin rahat etsin. Butun endiselerini anlat doktor seni ikna eder en azindan. icin ferahlar.

merhaba benim oğlum ve yegenimde ara ara bunu yapıyor ama sürekli değil oğlumu biri havaya kaldırdığında daha çok yapıyordu korkmuş gibi kasıyordu zamanla azaldı ama geçmedi bide bizimki yada yegenim sürekli yapmıyordu sizinki sürekli mi yapıyor.

önceden sürekliydi. Şimdi ayaklanıp yürümeye çabalıyor; tutunup kalkıyor o zaman, uyurken yapmıyor. Genelde otururken, oyuncak oynarken ya da arabasındayken yapıyor.

9.5 aylık bebeğim sürekli ayak parmaklarını büküyor. bazen uyurken bile. bebek ayakkabıları giydirdiğimizde dahi içeride bükülü duruyor o parmaklar. açılır dedim ama, açmıyor. normal mi sizce? yürüyünce düzelir mi ki ?
Merhabalar yillar gecmis ama.ne durumdasiniz lutfen bilgi verir misiniz 🙏💙💙💙

X