• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sıçrıyor

Alminamelegim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
83
120
13
30
Merhaba kızlar, 5 aylık kizim 2 haftadır günde 2-3 kez titriyor ürperme gibi. Anlık olan birşey. 1-2 defa rastlasam önemsemezdim fakat, sürekli olunca endişelendim. Bugün çocuk doktorunda randevumuz vardı bunlarıda anlattım gözlemlememi söyledi hareketlerini. Sürerse hala nörolojiye yönlendireceğini söyledi. Havale geçiriyor olabilirmiş. Zor doğumlarda bebek oksijensiz kaldığındada böyle nörolojik problemler olabiliyormuş. Doktorumuz normalde olabilir endişelenme dediysede, malum söz konusu çocuklarımız olunca endişelenmemek elde değil. Başınıza hiç böyle birşey geldimi? Ya da çevrenizden duydunuzmu?
Okuduğunuz için teşekkürler.

Epilepsi atagindan suphelenmistir.Ders dinlerken bile atak geçiren öğrencimiz vardı,öğrenme güçlüğü diye yonlendirdik cocuk ayakta onlarca nöbet geçiriyor çıktı.Siz takip edip sonucunda gecikmeden doktorunuzun yonlendirmesine göre gerekli tıbbi araştırmayı yaptirtin

Epilepsi atagindan suphelenmistir.Ders dinlerken bile atak geçiren öğrencimiz vardı,öğrenme güçlüğü diye yonlendirdik cocuk ayakta onlarca nöbet geçiriyor çıktı.Siz takip edip sonucunda gecikmeden doktorunuzun yonlendirmesine göre gerekli tıbbi araştırmayı yaptirtin
Peki nekadar sürüyordu bu atak? Kızımdaki, hani birden biri korkuturda sıçrarsınız ya o şekilde oluyor

Birde uyutup yatağına koyduğum zaman bi süre sonra kafasini sürekli sağa sola ceviriyor yaklaşık 2 dakika sonra duruyor kendiliğinden. Kızlar normal mi bunlar çok korkuyorum.

afedersiniz ama 5 aylik bebek urperdi diye epilepsi hastaligi nasil telaffuz ediliyor anlayamadim. elbetteki insallah degildir ama baska belirtiler yoksa dr bunu telaffuz etmedyse siz 5 aylik bebegin hareketlerine fazla anlam yukluyo olabilirsiniz. tabi ki gozlemleyin herseyini ama sadece urperdi kafasini cewirdi diye bu kadar korkmayin

Siz zaten takip etmişsiniz. Doktor niye biraz daha takip et dedi tam anlamadım. Siz hiç beklemeyin cocuk nörolojiye gidin. Eğer devlette gidecekseniz çocuk doktorunun yönlendirmesi gerekiyor. Çocuk nörolojiye de randevu öyle kolay bulunmuyor. Pazartesi sabah erken saatlerde İnternete bakmak lazım. 15 gün sonrasına randevu çıkıyor zaten. Giderken bebeğin bu hallerini videoya çeker götürürsün. Çok geçmiş olsun.

Yok korktugu icin olmadığına eminim bazen kucağımdayken bazen oynarken yatarken de sıçrıyor silkinme hareketi yapıyor uyaricak ses gurultu ışık vs. Olmadanda. Epilepsi hakkinda pek bir bilgim yok insallah oyle degildir. Dedigim gibi 2 hafta boyunca her gun 2-3 tekrar olunca endişelendim

Siz zaten takip etmişsiniz. Doktor niye biraz daha takip et dedi tam anlamadım. Siz hiç beklemeyin cocuk nörolojiye gidin. Eğer devlette gidecekseniz çocuk doktorunun yönlendirmesi gerekiyor. Çocuk nörolojiye de randevu öyle kolay bulunmuyor. Pazartesi sabah erken saatlerde İnternete bakmak lazım. 15 gün sonrasına randevu çıkıyor zaten. Giderken bebeğin bu hallerini videoya çeker götürürsün. Çok geçmiş olsun.
Tesekkur ederim. Titreme oldugunda gozlerine dikkat edicekmisim el kol hareketlerine birde.
Doktorumda videoya cekmemi soyledi ama belli bir saati , zamani yok. Örnegin beslenmeden sonra alt acarken uyandiktan sonra gibi. ansizin oluyor silkinme. Ama yataga yatirdigimda kafasini saga sola cevirmesini cekebilirim

Merhaba kızlar, 5 aylık kizim 2 haftadır günde 2-3 kez titriyor ürperme gibi. Anlık olan birşey. 1-2 defa rastlasam önemsemezdim fakat, sürekli olunca endişelendim. Bugün çocuk doktorunda randevumuz vardı bunlarıda anlattım gözlemlememi söyledi hareketlerini. Sürerse hala nörolojiye yönlendireceğini söyledi. Havale geçiriyor olabilirmiş. Zor doğumlarda bebek oksijensiz kaldığındada böyle nörolojik problemler olabiliyormuş. Doktorumuz normalde olabilir endişelenme dediysede, malum söz konusu çocuklarımız olunca endişelenmemek elde değil. Başınıza hiç böyle birşey geldimi? Ya da çevrenizden duydunuzmu?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Çok geçmiş olsun, havale geçiriyor olabilir ve endişelenmeyin mi dedi?
Siz lütfen bebeğinizi en kısa zamanda çocuk nöroloğuna götürün, gerekirse eeg çekilsin, havale önemsenmeyecek bir durum değil, soğuk havale de sıcak havale de bebeklerde sorun maalesef, doktorunuz havale derken sanırım soğuk havaleyi ima etti, kızı ateşli havale geçirmiş bir anneyim, ateşli havale fiziksel ve zihinsel etki bırakmasın diye yıllarca doktor kapılarında dolandık, havale için özel kullanılan fitillerle kardeş olduk biz.

Canım benimde oplumda 5 aylıkken başladı sesde ve ani hareketlerde sıcrayıp cıglıkla aglardı bizim bi imam abimiz var aynı zamanda ögretmen ona götürdük okudu muska. yazdı ve sıcramalar son buldu

Back
X