Bebek Beslenmesi bebeğim sıcaktan uyuyamıyor:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vaveyla_a

kaktüs
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
6.066
118
173
mrb arkadaşlar..
ya bu giydirme konusunda kafayı yicem az kaldı
evin ısısı 23-24 derece iken bizim site yönetimi ısınmayan yerler için öyle bir yakıyolar ki kömürü en son katta olmamamıza rağmen patlayacaz sıcaktan..29 derece! tabi kızım da huzursuz..gündüz kısa kollu badi ile gezdirirken gece uzun kollu giydiriyorum..ama çok terliyor(gerçi gündüz de terliyor).gece üşürse diye giydiriyorum..gece de 29 derece..ne yapayım üşürmü acaba kısa kollu mu yatırsam yine..çocuk sıcaktan uyuyamıyor!
(o kadar evsiz millet ısınamazken kömürü harcayan site yönetimine allah akıl fikir versin ne diyeyim!) Çok üzgünüm çoook

slm,
evin çok sıcakmış buda çocuğu rahatsız ediyor tabiiki, üstünü kalın giydirme kısa kollu değil ama ince bişey giydir üstünüde çok örtme.

canım bir atlet mutlaka giydir içine birde pamuktan bir bez koy sırtına sürekli değiş.Sakın terini kurutma aman çok dikkat et.
tek kat yeterli bencede yatarkende tek kat giydir.

slm,
evin çok sıcakmış buda çocuğu rahatsız ediyor tabiiki, üstünü kalın giydirme kısa kollu değil ama ince bişey giydir üstünüde çok örtme.

canım gece ince örtüyorum ama yine de bunalıyo..kısa gündüz giydiriyorum gece de giydirsem üşür mü

çok sıcakta olsa giydirme gece kısa kollu arkadaşlarında dediği gibi ince uzun kollu bişey giydir ama içine de mutlaka atlet giydir kaloriferlerin ısısınıda azaltabilirsin artırma azaltma vanadan yapılabiliyo sonuçta

canım burası cins bir bina! kalorierde vana yok..öyle olsa sorun olamayacak zaten..bütün kontrol kaloriferi yakanda!

hadi ya ilginçmiş sahiden çok dikkat etmek lazım terlemesi çok riskli oluyo bu bebeklerin hemen hastalanıyolar Allah kolaylık versin

Aynı dert bizde de var. Dışarısı ne kadar soğursa ev o kadar ısınıyor!! Kar yağdı birkaç gün ev 27 derece oldu... Ben gündüz, oğlumun olduğu odanın kapısını açık bırakıp içerideki odanın balkonunu, penceresini açarak soğuttum biraz evi. Dışarısı çok soğuk olduğu için evin ısısı da hemen 24 dereceye düştü. AMa gece napılır bilemiyorum. Şu prima reklamında "mükemmel uyku" uyuyan çocuk gibi de giydirilmez ki... Yazık çocuklar da bunalıyor.

:roflol: prima daki gibi giydirsek bizim çocuklar hasta olur..onlaar reklam:teytey:
ya bi de kapıları açınca da fayda etmiyor..en fazla 1 derece düşüyor o da ne fayda..

Bir de ek olarak, emzirirken üzerinizde kısa kollu varsa, bebeğin başının değdiği yere bir mendil gibi bir şey koyun. Hem onun başı hem sizin kolunuz terleyince cildi kızarıyor. Benim oğlumun yanağında döküntüler olmuştu o yüzden. Sırf emzirirken ya uzun kollu bir şey giyiyiorum ya da dediğim gibi terini emecek bir mendil koyuyorum araya.

ben de öyle yapıyorum canım koluma mutlaka bişey koyuyorum ve terledikçe alnını kağıt havluyla hep siliyorum..artık bunlar lmazsa olmazlarım..
bu arada sen gece yatarken nasıl giydiriyorsun?

uzun kollu badi altına patikli pantolon (sıcak olduğu geceler) ama sık sık uyanıyor tabi ve burnu tıkanıyor. Normalde kısa kollu badi üzerine tulum giydiririm içine de çorap. ışin kötüsü bizim ev birden ısınıp birden soğuyor. Açıp kapatıyorlar dışarının ısısına göre. (yerden ısıtma olduğu için bir şey yapamıyoruz üst kattakiler de yerden ısındığı için hem yerden hem tavandan ısınmış oluyoruz:)) Akşam 23 derece uyuyoruz gece 4-5 te bir uyanıyorum 27. ya da 27 ile uyuyoruz 23 ile uyanıyoruz. Aptal olduk resmen.

uff sizin daha kötü yaa..bebeğe yazık..dikkat et..bizim aynı ısıda kalıyor..biz en son kattayız bi de..geçen sene yeni bina olduğu için hiç ısınamadık yalıtım yoktu..hamileyken bol bol dua ettim bu sene bari ısınalım sıcak olsun diye..biraz fazla etmişim galibaboshayallersmile

Valla evinin 29 derece olması demek ağustos ayı evin içinde demek. Ben olsam hüç korkmam. Dışarda mevsimin kış olmasının eskiden sobalı evlerde önemi vardı. 29 derece bi ev demek demin dediğim gibi yaz sizin evde demek. Yazın nasıl giydreceksen öyle giydir çocuk rahat etsin, üşüez merak etme. %100 pamuklu giydir. Bak benim evim doğalgazlı ama tek odayı yakıyoruz. 20 derece ile 22 derece arasında sıcaklık. Geceleri 18e düşürdüm de bebeğim rahat etti. Dışarıda karı görüp acaba üşürmü endişesi ister istemez taşıyoruz. Ben gün içinde içine bir atlet, üzerine uzunkllu çıtçıtlı bady, onun üstüne polardan ince penyeden kalın şeyler ve yelek giydiriyorum alttan da patikli ince pijama üzerine penye.. Gece de alt ve üstten son saydıklarımı çıkartıp, sadece yorganını örterek uyutuyorum. Bi ara kızım geceleri 10 - 15 kez uyanmaya başlamıştı en sonunda üzerini tek kat örtüp az giydirmekte çare buldum. Önemli olan mevsim değil evin ısısı...

doğru söylüyosun canım yaz bizim evin içinde ya işte gece tereddüt ediyorum çocuk üşürse diye..gerçi üşümez gibi geliyor ama..gündüz yaz mevsimi gibi giydiriyorum gece bahar:)) amaaan yine terlemiş korkuyorum ter kuruyacak hasta olacak diye..gece uzun kollu ince badi ayaklı pijama üstüne ince penye battaniye..ayaksız giydirsem diyorum eşim üşür ayakları diyor..

sende geceleri üşüyüp üşümediğini kontol et canım...
ona göre giydirirsin...
patiksiz giydireceksen gece bakı ayak ısısına....
üşümüsse patikli giydirirsin...
29 da çok be kardeşim..napmışlar ya bunlar....

canim zaten bebeklerin ayakları ve ellerisoguk kafası sıcak olumuş ben öyle duymuştum.benimde kızıma kilotlu çorabının üstüne çorap giydirmeme ragmen hala buz gibi oluyor birde bazen üstüne patik giydiriyorum ki evimde kombili ve 22 23 dere oluyor.ama senn evn çok sıcak canim ya uzun kollu giydirip birde üstünü örtme derim benüşümez merak etme eger çok giydrirsen bu seferde hasta edersin allah korusun..

Şekerim bebeklerin ayakları hep soğuktur.Ayaklarına dokunarak üşüyüp üşümediği konusunda yanılırsın çünkü arkadaşlerın dediği gibi hep soğuk olur. Ancak masaj yapıp kan dolaşımını hareketlendirirsek ayakları ısınır. Bebekler terleyince hasta olma riskleri daha fazla.

ince bir tulum ve kısa koluu zıbın giydir. üzerine çok ince bir pike ört. çok sıcakmış ya. bu ne böye. siz de yanıyorsunuzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…