Bebek Beslenmesi bebeğim sarılık mama kullansam mı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sinemer82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
4
0
merhaba hanımlar, benim bebeğim 36 günlük ve yeni doğan sarılığı hala geçmedi bilrubini 13 civarında 2 haftadır.herkes mama kullan diyor ama doktor gerek yok diyor. ne yapacağımı bilemiyorum. mamaya alışıp meme emmezse diye korkuyorum açıkçası. bi de sürekli emmek istiyor sütüm mü yetmiyor diye düşünüyorum fakat gece çok güzel uyuyor bebeğim ama gündüzleri sürekli emmek istiyor. tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Hayır arkadaşım ne maması doktor gerek yok demişse sen boşver o "herkes"i. O herkes durmadan konuşur zaten. Yenidoğan bebek sürekli memede kalmak ister normaldir. Sarılık geçirmesi de normal. Benimki 2 aylıkken bitmişti sarılığı. Anne sütü mucizesinden mahrum bırakma yavrunu.

canım ben bu sarılık konusunda doktora yaptım artık...benim oğlum 14 aylık şu anda...nerdeyse ilk 4 ayını sarılık geçirdi...3 kere fototerapi aldı..yenidoğan sarılığı zannedildi ama anne sütü sarılığı imiş bu yüzden o kadar uzun sürmüş..ama tabi arada bir dolu tahliller yapıldı..metabolik taramalar yapıldı..çok şükür temiz çıktı...öncelikle sarılık olan bebek çok uyur...uyumasına sakın aldanma 2 saatte 1 mutlaka emzir geceleri...doyan çocuğu emen çocuğu ne diye mamaya alıştıracaksın..seninki de anne sütü sarılığı olabilir..ama sorun değil emzirmeye devam..bi de sen şanslısın benimki emmiyodu 2 saatte 1 sağıyordum ben..doktoların şu kadar saatte bu kadar cc filan demesine aldırma..ne kadar emerse o kadar emsin...ama tabi haftalık bilirubin takibi yaptır...13 iyi bir değer..13 e düştüğünde bizimki iyileşiyor çok şükür demiştik..güneşe çıkar bol bol...takip ve emzirme en iyi sonuç...

bu arada tsh ve metabolik tarama da yapılırsa iyi olur..doktorun zaten yönlendirir...uzun süren sarılıklar da bunları yapıyorlar...eğer ilaç önerirlerse sakın kullanma...epilepsi hastalarının kullandığı bir hapı veriyorlar bazen uzun süren sarılıklarda...yan etki olarak karaciğer enzimlerine etki ediyormuş..ama bu çok eski bir yöntem..hapın yan etkileri çok sakın kullanma....

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için benim bebeğim genellikle 2 saate kalmadan kalkıp emiyor bende o yüzden takılıyorum zaten bu kadar emipte neden sarılığı geçmedi diye anne sütü sarılığı hakında bilgi verirseniz çok sevinirim.

benim bebeğiminde iki ay sonra geçmişti sarılığı sen bol bol emzir canım gecede emzir ihmal etme geçr sıkma canını yapman gereken tek şey bol bol emzirmek bebişi sarılık olan bebekler sürekli uyumak isterler buna dikkat et ben zorla uyandırıp emziriyodum yüzünü bile yıkadığım zaman çok oldu sırf uyansın diye çok uyuşuk oluyolar çünkü geçmiş olsun gecede emzir mutlaka ihmal etme

anne sütü sarılığı daha hızlı iyileştirir.benim bebeğmı sarılık olduğunda bol bol emzirdim çabuk iyileşti.uyusada kaldır ve emzir.

slm hanımlar. benim oğlumda şu an 2 ylık. ama anne sütü sarılığı henüz geçmedi. 1 kez fototerapi aldı. değerleri düşünce taburcu ettiler yeni doğduğunda. doktor sık sık emzir dedi. sürekli uyuyordu uyandırıp emziriyordum. fakat yüzündeki sarılık geçmediğiiçin ben tekrar doktora götürünce bana bi ialç verdi. 2 ye bölüp, üzerine süt sağıp 5 gün tedavi edildi. o zaman sorun yoktu ama şimdi iki hafta üstüne karaciğer enzimlerinde direkt bilirubin değeri çok yüksek çıktı. bide şöyle bir durum var. özel hastanede takibi yapılıyordu bugün ilk defa doğumevine götürdüm orada yüksek çıktı. takibi yapılan özel hastanede değer yine düşük. bende ne yapacağımı şaşırdım. oğlumun kendi doktoru doğumevinin yaptığı tahlile göre oğlumun acil cerrahi müdahale alması gerekiyormuş. nasıl oluyo anlamadım. 2 saat arayla yapılan tahlillerde birinde yüksek birinde normal çıkıyor. farklı hastamelerde tabii.yarın sabah hıfzıssıha da tahlil yapılacak. orası tam sonuç veriyormuş. inş. normal çıkar. oğlum daha çok küçük. ((( bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ilaç verirlerse asla kullanmayın. belkide oğlumun normal olan değerlerini o ilaç bozdu.

canım forumu açan kişi benim emzirmek fayda etmedi benim bebeğiminde sonunda direkt bilrubini yükseldi tıp fak sevk edildik orada bana bi güzel fırça kaydılar bu kadar uzun süren sarılıklarda nasıl olurda mamaya başlamazsın diye. safra kesesi çamurlaşmış bi ilaç verdiler mamayla birlikte 5 günde normal değerlere döndü. memeyi bıraktı belki ama sağlığı yerine geldi ağlamaları huzursuzlukları bitti ve büyüyor eninde sonunda. bence bi tıp fak git ve bi profesöre görün derim ilaçtan olduğunu sanmıyorum uzun süren sarılıklardan kaynaklanıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…