Deneyeyim ama bebek arabasını da sevmiyor hatta arabada bile durmuyor hareket hastalığı diye bişey okudum Bi yerde sallanmayı o yüzden sevmiyor midesi bulanıyorCanim 2 sey önericem birincisi yatırıp sırtına hafif hafif vururum veya kaslarının arasından burnuna parmagimi gezdiririm direk uyurdu.
İkincisi uyumayan tüm bebekler uyuyor bununla eve baston bebek arabası aldim bildigin teneke gibi onunla gezdirerek özellikle iki tekerlekli surup hafif hafif sag sol yapinca direk siziyorlar
Omzumda da uyumuyor sıpa illa tv izleyecek ayakta sızıyor resmen sonra kucağımda yatırıp yatağına alıyorum 10 dk sonra uyanıyorBenim de büyük kızım öyleydi omzumda müzikle uyurdu bir de bebek arabasını eve almıştık anakucğında arabasında sallayarak uyuturdum
O zaman kucağındayken kasi burnu arasında parmağını gezdir parmağını gezdirdikce cok yakın gordugu icin gözlerini kapatıyor bir sure sonrada uyuyakalıyorDeneyeyim ama bebek arabasını da sevmiyor hatta arabada bile durmuyor hareket hastalığı diye bişey okudum Bi yerde sallanmayı o yüzden sevmiyor midesi bulanıyoryanına uzandığımda yatsa keşke de denesem dediklerini
Teşekkür ederim deneyeceğimO zaman kucağındayken kasi burnu arasında parmağını gezdir parmağını gezdirdikce cok yakın gordugu icin gözlerini kapatıyor bir sure sonrada uyuyakalıyor
Tabii ki ayakta sallamak şart değil yöntemler arıyorum. Ne ayakta, ne yatakta yanına yatınca,ne memede ne de arabada uyuyor. İnanın hangisini kabul ederse razıyım yeter ki uyusunben hic ayakta sallamadim bilmiyo gecen bi deneyim dedim kahkahalarla guldu oyun sandisartmi sallamaniz belirli araliklarla uyuma duzeni degisiyo ztn
4 aylık bir bebek için tv çok zararlı ne yazık ki, müzik seviyorsa ekrana maruz kalmayacağı başka yollar deneyebilirsiniz. aşırı uyaran da uykusunu engelliyor olabilir.
bebekler için uykusuz kalmak daha derin ve uzun uykuyu getirmiyor. uykusu geciken, uykusunu uyuyamayip yorulan bebekler daha zor uykuya dalıyor ve sık sık uyanıyor. genelde aya göre kabaca bir uyku takvimi oluyor, öyle bir şeyden referans alarak ve bebeğin hareketlerini gözlemleyerek uykusu gelince uyutmaya çalışmanız iyi olur. önce emzirin, israrci olun, ayakta saklarken ayaklari serbest şekilde kundak yapabilirsiniz, ya da yazıldığı gibi bebek arabasını evde sürebilirsiniz (kolik bebeklerde çok işe yarıyor beyaz gürültü ile beraber) eğer sizi yormayacaksa slingle kendinize bağlayabilirsinjz, bebeğim ben iş yaparken öyle uyuyakalirdi
Siz nasıl uyuttunuz peki belki bana da yardımı olurben hic ayakta sallamadim bilmiyo gecen bi deneyim dedim kahkahalarla guldu oyun sandisartmi sallamaniz belirli araliklarla uyuma duzeni degisiyo ztn
yanlış anlamayın, eleştirmek için söylemiyorum. eminim siz de biliyorsunuzdur, anı kurtarmaya çalışırken uzun vadede çok hasar kalıyor. uyumamasi, tv izlemesinden iyidir diye düşünüyorum, kaldı ki ona da alışır. oğlumun 9 aya kadar fizyolojik reflüye bağlı kusması vardı ve kilo alamıyordu. yemek de yemiyordu, ben de o zaman bunu çözebilmek adına yemeklerine bir şeyler izletip, oyunlar oynarken, kitap okurken, dalginken yediriyordum, haliyle çocuk şu anda 3 yaşında olmasına rağmen bir mesgalesi ve anne desteği olmadan yemek yiyemiyor. o zamanlara gidebilsem bunu asla yapmazdım.İlginize teşekkür ederim. Evet 4 aylık bebek 1.5 saat ayakta kalabiliyor biz 1 saati zor buluyoruz. Kucağıma yatırıp şarkı söylüyorum yatmıyor bilemüzik güzel evet ama tv zararlı bende farkındayım ama izleyeceği birşey olmayınca uyku moduna geçmiyor bile. Aslında tv izlerken uyumuyor bayılıyor. Bende farkındayım ama işte ne yapacağımı şaşırdım artık. Yalancı emzik aldıpı zamanlar oldu o zaman daha hızlı dalıyor uykuya ve daha uzun süre uyuyor bu ara onu da istemiyor emzikte iyi değil bunu da biliyorum ama işte çare 2.çocuğum benim ilki bu kadar zorlamamıştı bu beni fena alt ediyor
yanlış anlamayın, eleştirmek için söylemiyorum. eminim siz de biliyorsunuzdur, anı kurtarmaya çalışırken uzun vadede çok hasar kalıyor. uyumamasi, tv izlemesinden iyidir diye düşünüyorum, kaldı ki ona da alışır. oğlumun 9 aya kadar fizyolojik reflüye bağlı kusması vardı ve kilo alamıyordu. yemek de yemiyordu, ben de o zaman bunu çözebilmek adına yemeklerine bir şeyler izletip, oyunlar oynarken, kitap okurken, dalginken yediriyordum, haliyle çocuk şu anda 3 yaşında olmasına rağmen bir mesgalesi ve anne desteği olmadan yemek yiyemiyor. o zamanlara gidebilsem bunu asla yapmazdım.
burada bir çok anne uyaran eksikliği yaşayan, konuşması geciken çocuklarının derdine düşmüş durumda, ve uykusundan daha çok çaba gerektiren bir durum
İnstagramda “baldan anne uyku” sayfasını okuyun. Tüm yazdıklarınızın cevabı varKızlar merhaba 4 aylık bebeğim doğduğundan beri ayakta sallanmayı sevmiyor. Yalancı emzikte almıyor. Uyku zamanlarımız işkence gibi.tv karşısında müzikle ayakta uyuyor resmen. Emziriyorum memede uyusun diyorum onu da artık istemiyor. Ne yapmam gerektiğini iyice şaşırmış durumdayım.Her 1.5 saatte uyumak istiyor oyalamaya çalışıyorum iyice uykusu gelsin diye mümkün değil oyalanmıyor. Uyku saati kaçınca da sonrası tam bir işkence. Sürekli ağlıyor ve hiçbirşey dinlemiyor. Önerisi olan var mı? Sizinde uyumayı seven ancak zor uyuyan bebeğiniz var mı varsa neler yapıyorsunuz? Bi el atın gözünüzü seveyim
kucagimda ope koklayaSiz nasıl uyuttunuz peki belki bana da yardımı olur
İyi ki varlarkucagimda ope koklayaama dedigim gibi bi sure oyle sonra degisiyo surekli bi ara emerek uyudu bi ara poposunu tipislayarak ama geneli operken uyuyo。sirnasik sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?