• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebegım sag gogsumu almıyor ve mama yemeden doymuyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fb_qirL

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
613
9
318
İstanbul
herkese merhaba kızlar oncelıkle tşk ederım her soruma cvp verdınız benı aydınlattınız sayenıze bazı seylerı aştım dıyebılırım sızden bı rıcam daha var bı konu hakkında sıze danısmak ıstıyorum bebegım 2 gogsumude emzırdıgım halde doymuyor (sol gogsumu zar zor verıyorum ) mama takvıyesı yapıyorum benım gıbı olan varmı buarada bebegım 14 gunluk nasıl doymadıgını anlıyorsun dersenız her 2 gogsumu verıyorum uzun uzun emzırıyorum ona ragmen bı 5 veya 10dk sonra aglıyor bende mama verıyorum oyle susup uyuyor birde daha dune kadar sol gogsumu alıyordu ama dunden berı sol gogsumu almıyor her yolu denedım sag gogsumu emzırır pozısyonunda emzırdım burnumu tıkalı dıye baktım ona ragmen emmedı hatta gogsume recel bıle buladım ama ıstemedı emıyo bı kac sanıye sonra bırakıyor sıkınca sutumde gelıyor sorun ne anlamadım bı akıl verın nolur:(

aynı sorun bendede var solu almıyor anca uyuyunca almadığı için soldasüt çok az, az olduğu içinmi almıyor bende anlamadım sağıemzirir gibi yapıyorum yinede itiraz ediyor okulağı ağırınca yaparmış diyorlaar ama sürekli omu ağırıyor çözen varsa yazsın teşekkürler

benim bebeğim doğduğunda sağ göğsüme verdiler hastanede ilk gün solu da emdi 2. gün emziremedim 3. gün emdi bi emdi bi emmedi derken düzeldi gibi oldu sonra yine uyanık olduğunda emziremedim şimdi dört buçuk aylık tam düzelmiş gibiydi uyurken sol göğsümü verdim mi çoğu zaman çığlık kıyamet uyanıyo bazen kulağında hiçbir sorun yok zaten öyle oldu mu çenesini etkileyeceğinden hiç emmezmiş bildiğim kadarıyla bu sorunu çözebilen varsa hakikaten yazsın bende hala çözebilmiş değilim

canım bende de aynı problemler var hatta "sütüm bebeğimi doyurmuyor diyenler buraya" başlıklı konu açtım oraya da bakabilirsin.
doymadığı gibi sol göğsümü emmiyor bazen emiyor ama genelde istemiyor.hatta az önce ikisini de istemedi artık biberona çok alıştığı için midir yoksa neden bilmiyorum biberonla mamayı verince direk uyudu çok üzgünüm ve çaresizim ama bu konuda da kimseden doğru düzgün bir yorum ya da cevap alamadım.ne yapacağımı hiç bilmiyorum.eğer bırakırsa sürekli sütü sağıp içirmek zorunda kalacağız.ayrıca benim sütümün sulu olduğunu düşünüyorum emiyor ama doymuyor aranıyor hep.belki seninde öyledir doktorunuza danışırsın kontrole gidince..

kızlar ben mama vermeyı bıraktım sma kullanıyordum aptamıle gecmıstım kızıma ıyılık yapım derken aslında kotuluk yapmısım bebegım kabız oldu yapamadı kaskatı kesılıyordu yapmak ıcın ama yapamadıgı ıcınde sancı gırıyordu durduramadık en sonunda esım eczaneden fıtıl getırdı onu verdık az da olsa yaptı karnı tas gıbıydı acıle gıttık usg cekıldı karnından gaz sancısı varmıs mama vermeyın dedı pazartesı gunu kontrole tekrar cagırdı kuzum benım benı cok korkuttu :((

mama vermeyince nasıl oluyor doyuyor mu artık ne yaptın?

canım cuma gunu fıtılle az kaka yaptı cumadan berı hala kaka yapmadı dr. bıtkısel ılac verdı onu kullanıyoruz pazartesı kontrolumuz var nasıl doyuruyorum dersenız her 2 gogsumude verıyorum her bırınıde 20dk. emzırıyorum 2 satte bir inş doyuyordur yarın kı kontorol de kılosuna baktırcam ona gore anlarız.

arkadaslar birde silikon meme ucu takip emzirmeyi deneyin bende ise yaradi benim kizim ki gogsumude almiyordu biberinu verince susuyodu.careyi bunda buldum,. birde yatis pozisyonunu degistirin sagi solmus gibi verin

gogus ucum olmadıgı ıcınılk baslarda sılıkon uc ıle verıyordum canım ama emzırırken hep bosa aktıgı ıcın gogsumu vermeye basladım sımdı bırazdaha ıyı alıyor yatıs pozısyonu denemıstım sag verır gıbı solu vermeme ragmen almamıstı sımdı bırazdaha ıyı cok sukur baya bı ugrasıyorum pes etmek yok :)

kızlar, ben de solagım ve benim de bebegim dogdugundan beri sag gögsümü sevmiyor acaba sağak-solaklıkla ilgili mi bu diye düşünmeden edemedim :kedi: bir gogsum yeterince emmedigi için daha da büyüdü hatta kafamçokkarıştı ama eskiye göre daha iyiyiz. bebegim ilk aylarında sag gogsümü hiç istemedigi için gogus ucum minicik olmustu, ama ben zorladım ac olunca mecburen alıyor :olmaz: o yüzden tavsiyem ısrarcı olmanızdr. oglum eskiye göre cokk daha az secici. ona sorsanız sol gogsumu secerdi aslında ama artık ikisini de alıyor mecburen. bazı konularda bebişlerle inatlaşmak iyidir bence. zemuszemus

Back