• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim safra kesesinde taş varmış

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kaç aylıktı hatırlamıyorum ama 1 yaşına yakındı. Çünkü kilo alması gerekiyordu o zamana denk geldi sanırım. Şimdi kendisi 5 yaşında unutuluyor tabi. Doktor kontrollerini aksatmayın cnm inşallah en kısa zamanda kurtulursunuz o taştan. Biz büyükler çekemiyoruz o yavrucuklara Allah yardım etsin.
Amin inşallah tsk ederim çok zor ufacık daha 40 günlük sariligi da gecmedi bu yüzden korkuyom ki karacigerinde hasar olacak:((

Amin inşallah tsk ederim çok zor ufacık daha 40 günlük sariligi da gecmedi bu yüzden korkuyom ki karacigerinde hasar olacak:KK43:(

Öyle kötü düşünme annesi senin sütün ona şifa verir. Şimdi bu gerginliklerde sütten geçiyor evet çok zor bir durum ama bizzat yaşadım kurtuluşu var. Yoruluyorsun, geriliyorsun zor zamanlar ama şükür ki çözümü var. İşte doktor kontrolleri ve iyi bi doktor olması çok önemli. Biz hastanede beklerken o kadar çok böyle problemi olan bebek, çocuk vardi ki ağzım açık kaldı.

İnşallah düzelir çok basit gibi ama bi o kadar da bebek için tehlikeli bir hastalık ben hiç bebeklerde duymadım görmedim o yüzden araştırdım netten doktor ilaç verdi ancak ilaç etki etmedi çocuk hala sarı yarın tekrar gidip konusacaz

Merhaba
Oglumunda maaleswf safra kesesinde birkac adet tas var ve biz 2 yildir duzenli olarak ursofalk kullaniyoruz fakat heehangi bir gerileme yok.sizden ricam dr.unuzun adini verebilirmisiniz?

bizim doğuştan değildi. 1. hafta sonunda doktorun idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle gereksiz yere verdiği ağır antibiyotik nedeniyle oluşmuştu. 1 yıl boyunca büyük bir sabırla ulsafolk diye sıvı bir ilaç kullandık. çok şükür geçti. ultrasyon doktorunun çok iyi olması çok önemli. bazıları yanlış bilgi veriyor. ben bu yüzden ikinci kez ultrasyon istediğim zamanlar oldu. hatta en sonkinde taş yok polip var dendi. doktordan yeniden ultrasyon istemesini rica ettim. bu sefer çocuğu sabahtan aç karna götürdük. daha önceden bildiğim bir doktor denk geldi. yaklaşık 15 dakika boyunca detaylı baktı. hiçbirşey yok tertemiz dedi. çocuk gastro doktoru 6 ay sonra yeniden çağırdı kontrol amaçlı. eğer izmirde oturuyorsanız doktorumuzun adını ve ultrasyon doktorlarının isimlerini vereyim size.

Merhaba
Oglumunda maaleswf safra kesesinde birkac adet tas var ve biz 2 yildir duzenli olarak ursofalk kullaniyoruz fakat heehangi bir gerileme yok.sizden ricam dr.unuzun adini verebilirmisiniz?

İzmir tepecik eğitim ve araştırma hastanesi çocuk gastroentoroloji doktoru maşallah baran. biz yaklaşık bir buçuk yıldır hiç gitmedik. orada mı ayrılmış mı bilmiyorum. bir de özelde coşkun çeltik diye bir doktora götürüyorduk. o da çocuk gastro, prof. fakat o istanbula gitmiş. maşallah baran en son 6 ay sonra tekrar gelin demişti. coşkun çeltik ise bundan sonra gelmenize gerek yok bundan sonra taş oluşmaz diyince bir daha gitmedik. zaten ultrasyon doktorları yanlış teşhis koyup insanı strese sokuyorlar. tavsiyem iki yerde takip ettirin garanti olsun. korkmanıza gerek yok. mümkün olduğu kadar antibiyotiklerden uzak durun. Allah şifa versin.

Amin inşallah tsk ederim çok zor ufacık daha 40 günlük sariligi da gecmedi bu yüzden korkuyom ki karacigerinde hasar olacak:KK43:(
Sarılığının geçmemesinden korkmayın. Bizim kızın sarılığı hep belirli bir seviyede kaldı, 14-15-13 seviyesinde gezdi. 3 ayda bir verdiğimiz kan sonuçlarına göre de sürekli düşüyordu ve 1 yıl sonunda normal değerlere düştü. uzamış sarılık, eğer yapılan bütün tetkikler sonucu altında yatan başka bir neden yoksa, anne sütü sarılığı olarak adlandırılıyor. anne sütü sarılığından sakın korkmayın. geçen tv de bir doktor anne sütü sarılığı nedeniyle sarılığı uzayan çocuklarında, sarılık yapan bilirubin maddesinin çocuğun beyninde koruma kalkanı oluşturduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve bu çocukların ileri yıllarda akademik olarak çok başarılı olduklarını, hatta önemli sınavlarda birinci olduklarını, bu nedenle uzamış anne sütü sarılığından korkmamak gerektiğini söyledi. fakat altında yatan başka bir neden olmaması şartıyla dedi. safra taşına gelince, safra taşı bebeklerde bilinçsiz doktorlar yüzünden erken antibiyotik kullanılması sonucu oluşuyor. ursafolk diye beyaz bir ilaç var şurup. biz 1 yıl boyunca kullandık, taşlar yokoldu. bazılarında etkisi olmuyormuş. önemli olan bu ilacı düzenli olarak büyük bir kararlılıkla çocuğa vermek. Allah şifa versin.

Sarılığının geçmemesinden korkmayın. Bizim kızın sarılığı hep belirli bir seviyede kaldı, 14-15-13 seviyesinde gezdi. 3 ayda bir verdiğimiz kan sonuçlarına göre de sürekli düşüyordu ve 1 yıl sonunda normal değerlere düştü. uzamış sarılık, eğer yapılan bütün tetkikler sonucu altında yatan başka bir neden yoksa, anne sütü sarılığı olarak adlandırılıyor. anne sütü sarılığından sakın korkmayın. geçen tv de bir doktor anne sütü sarılığı nedeniyle sarılığı uzayan çocuklarında, sarılık yapan bilirubin maddesinin çocuğun beyninde koruma kalkanı oluşturduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve bu çocukların ileri yıllarda akademik olarak çok başarılı olduklarını, hatta önemli sınavlarda birinci olduklarını, bu nedenle uzamış anne sütü sarılığından korkmamak gerektiğini söyledi. fakat altında yatan başka bir neden olmaması şartıyla dedi. safra taşına gelince, safra taşı bebeklerde bilinçsiz doktorlar yüzünden erken antibiyotik kullanılması sonucu oluşuyor. ursafolk diye beyaz bir ilaç var şurup. biz 1 yıl boyunca kullandık, taşlar yokoldu. bazılarında etkisi olmuyormuş. önemli olan bu ilacı düzenli olarak büyük bir kararlılıkla çocuğa vermek. Allah şifa versin.

Şunu da söyliyim. Sarılığı düşürmek için çocuğa şekerli su vb. şeyler sakın vermeyin.
özeldeki doktor prof. coşkun çeltik. şu anda istanbula gitmiş diye duydum.
tepecikteki ultrason doktoru Uzm. Dr. Seyit KAYA . ultrason bölümünde tuna imamoğlu diye bir ultrason doktoruna verirlerse sakın kabul etmeyin, değiştirtin, seyit kaya yoksa uzman bir doktor istiyorum diyin, bi kere bize öğrenci denk geldi anlamamıştı.
ursafolkun miktarını tam hatırlamıyorum, maşallah barana tekrar sorarsınız. çocuk gastro maşallah barana direk randevu alınmıyordu o zamanlar, önce çocuk doktoruna gidiliyor o sizi sevk ediyor, bir kere sevk ettikten sonra kendiniz randevu alabiliyorsunuz maşallah barana. çocuk doktoru sevk etmek istemezse ben onun için geldim diye ısrar edin.
değerler belirli bir seviyede gittiği sürece sarılıktan korkmayın. bizim kız şu anda zehir gibi, 3 yaşına geldi.

Şunu da söyliyim. Sarılığı düşürmek için çocuğa şekerli su vb. şeyler sakın vermeyin.
özeldeki doktor prof. coşkun çeltik. şu anda istanbula gitmiş diye duydum.
tepecikteki ultrason doktoru Uzm. Dr. Seyit KAYA . ultrason bölümünde tuna imamoğlu diye bir ultrason doktoruna verirlerse sakın kabul etmeyin, değiştirtin, seyit kaya yoksa uzman bir doktor istiyorum diyin, bi kere bize öğrenci denk geldi anlamamıştı.
ursafolkun miktarını tam hatırlamıyorum, maşallah barana tekrar sorarsınız. çocuk gastro maşallah barana direk randevu alınmıyordu o zamanlar, önce çocuk doktoruna gidiliyor o sizi sevk ediyor, bir kere sevk ettikten sonra kendiniz randevu alabiliyorsunuz maşallah barana. çocuk doktoru sevk etmek istemezse ben onun için geldim diye ısrar edin.
değerler belirli bir seviyede gittiği sürece sarılıktan korkmayın. bizim kız şu anda zehir gibi, 3 yaşına geldi.

Teşekkür ederim...
Sarılıkla ilgili hiç bir problemimiz olmadı şimdiye kadar , küvezdeyken geçirmiş... Tabii taş tıkarsa sarılık oluyormuş inşanlah olmaz...

Back