• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim safra kesesinde taş varmış

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Feca

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
15
0
16
Bursa
bugün düzeltilmiş 2 aylık bebeğime ultroson cekıldı ve safra kesesınde 3 tane 2mm'lik taş oldugu söylendi ama ultrosonu ceken doktor taşlarla ilgili bilgisi olmadıgını soyledı, haftaya cuma doktor kontorulumuz var ve o zaman soracagım bırde baska doktordan bır randevu daha alacagım, ınternetten bebeklerde safra taşı ile ilgili bir şey bulamadım, böyle bir sorunla daha önce karşılasan var mı acaba bılgı verırsenız memnun olacagım:(

Son düzenleme:
doktor safra da kı taşın durumunu izleyeceğini söyledi ve bır tane surup verdi, bunu kullanın ve ultrosanla 3 ay sonra kontrol edelim dedi, bu srup belkı bu taşları yok edebilrmiş ama tabi belki:(

Merhabalar bizimde 1 haftalık bebeğimiz de 3 milimlik 1 tane taş var neler yaşadınız ne gibi tehlikesi var beni bilgilendirir misiniz ?
Sizin bebeğinizin de karaciğer enzimleri yüksek çıktı mı ?cevap yazarsanız çok sevinirim....

bugun yıne kontorlumuz vardı, ilaclarımızı kullandık ve safradaki taşlar sayı olarak artmıs ancak toplam boyut olarak azalmışlar sanırım ilaç işe yarıyor ama tabi carsamba gunu doktor sonuclara bakacak yıne bılgı verırım, kan degerlerımız normal bir sorun yok
ayrca böbrektetde 3mm lık bir taş oluşmus:(

doktor bır tehlıkden bahsetmedı bır muddet ızleyecegız dedı. belkı sende de vardır tas ama rahatsızlık vermedıgı ıcın ve kontrole gıtmedgıgın ıcın bılmıyorsun dedı, bazı taslar ile ömür boyu yaşanabilirmiş ama sayısı cok artarsa safranın alınması gerekıyormus
Allah tüm bebeklere ve herkese acil şifalar versin

teşekkür ederim cvp için bizim bebeğimizdeki taş tekrar gözükmedi kan pıhtısı olabilir dedi dr.Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun

doktor ilaca devam etmemimizi söyledi, 1.5 ay sonra tekrar kontrole gideceğiz, Allahım inşallah bır dahakı kontrolde yok olur:(

Birde böbrek taşımız oluştu onun ıcınde bır nefrolojı uzmanına gıdecegız bakalım

1 nısanda tekrar ultrosonumuz var bu ultrasonda taşların durumuna bakacaklar bu yüzden beklemekteyız.
Bugun nefrolojı uzmanına gosterdık ıste kan ve ıdrar tahlıllerı ıstede, kanlarımız temız cıktı yalnız ıdrarda proteın varmış doktr sorun olabılır dedi, 24 saatlık ıdrar toplamamızı ıstedı ve tekrar ınceleme olacak, insallah temız cıkar, yıne bılgılendırmeler yapacağım, Allahım ınsallah şifasını acil olarak verir:(

1 nısanda tekrar ultrosonumuz var bu ultrasonda taşların durumuna bakacaklar bu yüzden beklemekteyız.
Bugun nefrolojı uzmanına gosterdık ıste kan ve ıdrar tahlıllerı ıstede, kanlarımız temız cıktı yalnız ıdrarda proteın varmış doktr sorun olabılır dedi, 24 saatlık ıdrar toplamamızı ıstedı ve tekrar ınceleme olacak, insallah temız cıkar, yıne bılgılendırmeler yapacağım, Allahım ınsallah şifasını acil olarak verir:(

Âmin Rabbim Şafii ismi ile şifasını acilen versin :)

sevgim3434 ben ozelden mesaj yazıamıyorum, mesajınıza konu uzerınden cevap yazdım
benim bebeğim prematüre doğdu rutin kontrol sırasında safra kesesinde taş oldugunu öğrendik, aynı şekilde ultrason ceken doktor sasırdı ancak bebegımızın herhandı bır sıkayetı yok, safra kesesınden dolayı aglamıyor ve uykusu bozulmuyor, bebegımızı gastrolojı uzmanına ggötürdük ve bıze tahlıl yaptı bır sorun olmadıgını soyledı, ursofalk ısmınde bir ılac kullanıyourz, ilacı kullanmadan once 3 tas vardı 3mm.2mm ve 2mm boyutlarında su an ıse 7-8 adet tas var ama tasların en buyugu 2 mm ve daha kucuk yanı taşlar eriyor ınsallah en sonunda erıyecek. tedavısı 1 yıl kadar surecek., bız tasların oldugunı bebek 3 aylıkken ogrendık su an bebeğimiz 8 aylık.
varsa baska sorunuz bildiğim kadarıyla cevap verebılırım, su an ayrında bobrek tası var bebeğimizin, sizin su an durumunuz nedir.

bizde uzamış sarılık oldu. ilk başlarda sorun yoktu. sarılık 4 aya yakın sürdü ve çektirdiğimiz karaciğer ultrasonu sonucu safra kesesinde taş oluştuğunu öğrendik. 3 ay ursafolk diye sarı kutulu bir ilaç kullandık. tekrar ultrason çektirdik. taşlar yine vardı. birkaç tane milimetrik taş. doktorumuz ilacı 3 ay daha kullanalım, sonra tekrar bakalım dedi. şu an bebeğimiz 8 aylık. ilacı yaklaşık 2 ay daha kullanıcaz. bu sorunun tek çözümü ameliyat. safra kesesi alınacak başka tedavisi yok. fakat doktor bu kadar küçük yaşta ameliyat tavsiye etmiyor. kendisi doçent doktor. güveniyoruz fakat başka bir doktora daha göstericem. sizin tedaviler sonucu ne oldu. şu an hangi aşamadasınız? ameliyata gerek kaldı mı? bebekleriniz nasıl? cevabınız benim için çok önemli.siz mesaj yazalı yaklaşık 2 sene olmuş. bu süre zarfında neler yaşandı? yazarsanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar benim bebeğimde de safra kesesinde milimetrik taşlar görüldü. İnternette arama yaparken yorumlarınızı gördüm acaba şimdiki durumunu nedir taşlar eridi mi? Ve sizinki de doğuştan gelen hemolitik Bi hastalığa bağlı olarak mı oluşmuş?

bizim doğuştan değildi. 1. hafta sonunda doktorun idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle gereksiz yere verdiği ağır antibiyotik nedeniyle oluşmuştu. 1 yıl boyunca büyük bir sabırla ulsafolk diye sıvı bir ilaç kullandık. çok şükür geçti. ultrasyon doktorunun çok iyi olması çok önemli. bazıları yanlış bilgi veriyor. ben bu yüzden ikinci kez ultrasyon istediğim zamanlar oldu. hatta en sonkinde taş yok polip var dendi. doktordan yeniden ultrasyon istemesini rica ettim. bu sefer çocuğu sabahtan aç karna götürdük. daha önceden bildiğim bir doktor denk geldi. yaklaşık 15 dakika boyunca detaylı baktı. hiçbirşey yok tertemiz dedi. çocuk gastro doktoru 6 ay sonra yeniden çağırdı kontrol amaçlı. eğer izmirde oturuyorsanız doktorumuzun adını ve ultrasyon doktorlarının isimlerini vereyim size.

Merhabalar bizimde 1 haftalık bebeğimiz de 3 milimlik 1 tane taş var neler yaşadınız ne gibi tehlikesi var beni bilgilendirir misiniz ?
Sizin bebeğinizin de karaciğer enzimleri yüksek çıktı mı ?cevap yazarsanız çok sevinirim....
Merhaba ins görüp cvp verirsiniz Benim bebegimde safrasinda taş var 42 günlük daha bebegim sariligi gecmedi enzimleri yüksek sorum şu ki sizin bebeğiniz duzeldimi ameliyat oldumu lütfen bilgi verirmisniz

bugün düzeltilmiş 2 aylık bebeğime ultroson cekıldı ve safra kesesınde 3 tane 2mm'lik taş oldugu söylendi ama ultrosonu ceken doktor taşlarla ilgili bilgisi olmadıgını soyledı, haftaya cuma doktor kontorulumuz var ve o zaman soracagım bırde baska doktordan bır randevu daha alacagım, ınternetten bebeklerde safra taşı ile ilgili bir şey bulamadım, böyle bir sorunla daha önce karşılasan var mı acaba bılgı verırsenız memnun olacagım:KK43:

bugün düzeltilmiş 2 aylık bebeğime ultroson cekıldı ve safra kesesınde 3 tane 2mm'lik taş oldugu söylendi ama ultrosonu ceken doktor taşlarla ilgili bilgisi olmadıgını soyledı, haftaya cuma doktor kontorulumuz var ve o zaman soracagım bırde baska doktordan bır randevu daha alacagım, ınternetten bebeklerde safra taşı ile ilgili bir şey bulamadım, böyle bir sorunla daha önce karşılasan var mı acaba bılgı verırsenız memnun olacagım:KK43:

Benim yeğenimde vardı. 2-3 aylıkken ortaya çıktı. Kuzum geceleri ağrıdan hep ağlardı. Sonra belli bir kiloya gelmesi beklendi. Ege üniv.de taş kırıldı ve şükür bir daha tekrarlamadı gayet sorunsuz güzel bi operasyon oldu. Tamamen ayılınca ve taşı dökülünce o gün hastaneden çıkardılar.

Benim yeğenimde vardı. 2-3 aylıkken ortaya çıktı. Kuzum geceleri ağrıdan hep ağlardı. Sonra belli bir kiloya gelmesi beklendi. Ege üniv.de taş kırıldı ve şükür bir daha tekrarlamadı gayet sorunsuz güzel bi operasyon oldu. Tamamen ayılınca ve taşı dökülünce o gün hastaneden çıkardılar.
Suan iyi yani çok sağol benim bebeğim de aynı sanci dan uyuyamiyor hep ağlıyor ben trabzondayim kafamız çok karışık ne yapsak diye kaç aylıkken taşları kirildi

Suan iyi yani çok sağol benim bebeğim de aynı sanci dan uyuyamiyor hep ağlıyor ben trabzondayim kafamız çok karışık ne yapsak diye kaç aylıkken taşları kirildi

Kaç aylıktı hatırlamıyorum ama 1 yaşına yakındı. Çünkü kilo alması gerekiyordu o zamana denk geldi sanırım. Şimdi kendisi 5 yaşında unutuluyor tabi. Doktor kontrollerini aksatmayın cnm inşallah en kısa zamanda kurtulursunuz o taştan. Biz büyükler çekemiyoruz o yavrucuklara Allah yardım etsin.

Back