• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Reflü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Elif2452

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
4
0
1
31
Merhaba
Bebeğim 3 aylık sürekli kusuyor. Bazen sızıntı gibi oluyor bazende peynir taneli gibi. Doktora gittim toz gaviscon kullandım ama işe yaramadı. Kusmasından ziyade miğdesi bi anlık ağzına geliyor ve nefesi kesiliyor. Çözüm yolu bulan var mı fayda sağlayacak bir yol eğimli yatırdım reflü yastığı aldım emzirme aralığını uzattım fazla oluyordur diye ama çözüm bulamadım

Doğduğundan beridir var mı bu, eğer doğumundan beri varsa doktor ultrason çekti mi, gerekli tahliller yapıldı mı? Kusmuk sarı mi beyaz mi, fışkırır tarzda mi kusuyor hep sızıntı mı? Kilo alımı nasıl, bezini kaç kere kirletiyor? Sorun reflü dışında yemek borusunda darlık ya da tıkanıklık olabilir diye düşündüm? Bir de alerji olabilir. Süt, bakliyat, baharat her şey olabilir, yediklerini de dikkat edin bir de 🤔

Doğduğundan beridir var mı bu, eğer doğumundan beri varsa doktor ultrason çekti mi, gerekli tahliller yapıldı mı? Kusmuk sarı mi beyaz mi, fışkırır tarzda mi kusuyor hep sızıntı mı? Kilo alımı nasıl, bezini kaç kere kirletiyor? Sorun reflü dışında yemek borusunda darlık ya da tıkanıklık olabilir diye düşündüm? Bir de alerji olabilir. Süt, bakliyat, baharat her şey olabilir, yediklerini de dikkat edin bir de 🤔
Ultrason ile miğdesine baktı idrar testi de temiz çıktı bunları iki ay önce yapmıştık ama hala birşey değişmedi yanında bi dakika ayrılsam bişi olur diye korkuyorum çok kez nefessiz kaldı tıkandı yanımda kilo alımında problem yok ama en çok ta gece korkuyorum duymazsam diye

Doktor alerji ihtimali için bir şey dedi mi?

Onunla ilgili birşey demedi açıkçası bnimde aklıma gelmedi üç farklı doktora götürdük reflü dediler bnde hep onun üzerinde durdum

Reflü yatağı aldın mı bizde de biraz vardı şuan çok çok iyi durumda onunla yatarken o kusma olayı olmuyo

Emzirdikten ya da mamasını verdikten sonra gazını alıyor musunuz? Ben gazıni çıkartmazsam, çok emerse çok kusardi benim oğlan. Büyüdükçe düzeliyor genelde ama üç aylık olmuş ya. Siz yediklerinize dikkat edin yine de bakliyat, baharat ne bileyim süt ürünü. Tek tek kesin bakalım bir hafta mesela takip edin. Kusmasında azalma varsa alerji var demektir.

Ultrason ile miğdesine baktı idrar testi de temiz çıktı bunları iki ay önce yapmıştık ama hala birşey değişmedi yanında bi dakika ayrılsam bişi olur diye korkuyorum çok kez nefessiz kaldı tıkandı yanımda kilo alımında problem yok ama en çok ta gece korkuyorum duymazsam diye
Benim de kızımda da ilk on günlükken o şekilde nefesi kesilerek tıkanmalar başlamıştı aynı anlattiginiz gibi,belki beş altı kez o şekilde nefessiz kaldığı oldu kusmaktan kaynaklı. gozleri kocaman kocaman açılıyordu nefessiz kalinca.gercekten çok korkutucu bir durum sizi çok iyi anliyorum.ama o anlarda panki yapmayın yuzustu kolunuza alın ve avuç ayası ile sirtine 3 4 kez vurun.aciyacak diye korkmayın.en kolay o şekilde rahatliyor.biz de gaviscon kullandık ve motilium vermişti doktor ama işe yaramadı malesef.bizim çok erken başladı ama 2 aydan sonra daha yaşamadık çok sukur.insallah en kısa zamanda sizin de biter

Benim 1 aylık kızımda Reflü. Aptamil’in özel maması var Ar. Eczanalerde satılıyor. Ondan alın. Ya da Bebelac’ın Thickener diye koyulaştırıcısı var. Mamasına ondan ekleyin. Sütünüzü veriyorsanız sağıp yine bundan karıştırın. Kusmayı engelliyor. Besledikten sonra yarım saat yatırmamanız, dik tutmanız gerekiyor. Bir de bana Relactaz damla verdi. O da sütdeki lactaz enzimini parçalıyor. Biz bunlar sayesinde çok rahat ettik. Size de geçmiş olsun.

Benim de kızımda da ilk on günlükken o şekilde nefesi kesilerek tıkanmalar başlamıştı aynı anlattiginiz gibi,belki beş altı kez o şekilde nefessiz kaldığı oldu kusmaktan kaynaklı. gozleri kocaman kocaman açılıyordu nefessiz kalinca.gercekten çok korkutucu bir durum sizi çok iyi anliyorum.ama o anlarda panki yapmayın yuzustu kolunuza alın ve avuç ayası ile sirtine 3 4 kez vurun.aciyacak diye korkmayın.en kolay o şekilde rahatliyor.biz de gaviscon kullandık ve motilium vermişti doktor ama işe yaramadı malesef.bizim çok erken başladı ama 2 aydan sonra daha yaşamadık çok sukur.insallah en kısa zamanda sizin de biter
Tam olarwk ayni problemleri yaşıyorum yazdiklarnizla. 1 ayligiz henüz. İnşallah duselir bizim de ya

Back