• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim pat diye emmeyi bıraktı

blueaqua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
1.648
1.573
133
Bebeğim 17 aylık. Küçük değil biliyorum ama memeden ayrılmayan çocuk asla emmiyor iki gündür. Memeyle uyur. İlk gün uyku saatinde emdi. Dün onu da emmedi. Gece uyurken emerdi gece bile emmiyor. Dün uyutana kadar canımız çıktı. Gece yarısı kucağımda yorgunluktan uyudu artık. Dişi çıkmıyor, ağzında yara yok ama boğazında balgam var gibi. Başına gelen var mı? Memeye döner mi? Napacağımı şaşırdım.

Bebeğim 17 aylık. Küçük değil biliyorum ama memeden ayrılmayan çocuk asla emmiyor iki gündür. Memeyle uyur. İlk gün uyku saatinde emdi. Dün onu da emmedi. Gece uyurken emerdi gece bile emmiyor. Dün uyutana kadar canımız çıktı. Gece yarısı kucağımda yorgunluktan uyudu artık. Dişi çıkmıyor, ağzında yara yok ama boğazında balgam var gibi. Başına gelen var mı? Memeye döner mi? Napacağımı şaşırdım.
Bebeginiz buyumus ve bagimsiz hayatina bir adim daha atmis. Tebrik ederim. 17 ay gayet guzel bir zaman. Tekrar emmeye tesvik edip bir kac ay sonra biraktirmak icin travma yaratmayin. Cok smooth bir gecis olmus.

Oğlum da öyle bıraktı bence hiç ellemeyin kararında bir zamanda ben ısrar etmemiştim açıkçası gayet de kararlı bir çocuk olarak ilerliyor kendi tercihlerinde . Bezi de bırakmak istemiyorum diye 2.5 yaşına kadar bırakmadı. Birgün akşam ben bez takmak istemiyorum dedi ve bırakış o bırakış . Asla kaçırma da yapmadan devam etti

Uykuya geçiş dışında sıkıntısı var mı? Burnu tıkalı olsa, geniz akıntısı olsa emmek ister ama sonra bırakır ememiyorum diye sinirlenirdi. O kadar tıkanıklık iştahsızlık da yapabilirdi. Bence üstüne düşmeyin. İsterse verirsiniz, istemezse ne güzel. Uykuya geçme konusunda kısa süre zorlanır ama sonra alışır.

Back