• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEbegim parmagini emiyor

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Kizlar
Kizim 13 aylik ve dogdugundan beri parmak emiyor
emmidigi parmak yara oldu ve tirmagida kiriliyor . cok kotu durumda icim gidiyor oyle
gorunce. Ben nasil vazgecirebilirim. Emmerek uyuyor. Emzik hic almadi. Anne sutu almayida
1 aydir birakti. Daha once bu sorunu yasamis ve cozum bulmus anneler varsa
lutfen yazsin.
Birde esimin teyzesi okul cagina geldigi halde emiyormus parmagini,
oyle bir aliskanligi varmis. Acaba irsi olabilir mi? gerci su aralar 3-4 tane dis cikartiyor
eli hep agzinda dis kasiyicisi veriyorum almiyor. bir iki elinde tutup atiyor.
yardimlariniz bekliyorum

Ben bu sorunu bizzat yaşamışım.Annem parmağımı emdiğimi söylerdi.Kızınızın emdiği parmağa acı baharat vb.birşeyler sürseniz o da belki yapmaz bir daha.Bir de şöyle birşey var ki emdiğim elin parmakları yanmış ama ben yine o eli emmeye devam etmişim,acı baharatlar falan da işe yaramamış.Umarım size yarar ...

Son düzenleme:
o yontemin ise yarayacagini sanmiyorum bak sendede yaramamis , hem belki
cocugun psikolojisinide etkiler. Bilemiyorum ki ne yapicam
hele uyurken muhakkak parmak agizda olucak. dr a bir goturecegim Turkiyeye donunce.

bu sorunun yasamis atlatmis baska kimse yok mu?

merhaba arkadaşlar
benin 8 aylık oğlumda doğduğundan beri parmağını emiyor çok üzerine düşmüyorum arkadaşımın kızıda 1 yaşında kendiliğinden bırakmış belki bırakır

canım aynı problem benim kızımdada var kızım 2,5 yaşında dogdugundan beri parmak emiyor denemedigim yöntem kalmadı ama bırakmıyor acı öje bile sürdün acı öjeyi resmen emdi banamısın demedi bende bıraktım çünkü üstüne düştükçe iyce emiyor tek avantajı parmak emdigi için çok akıllı ama parmagı inceldi ve agız yapısınıda bozuyor bende şaşırdım allah yardımcımız olsun:Saruboceq:

parmak emen akilli mi oluyor ki?
bir iki yazi okudum bu konuyla ilgili. Yapma filan deyince davranis pekisiyormus
olumsuz pekistirme yapiyormusuz, dahada devam ediyormus, e kendinden birakmiyor
ne olucak bilmiyorum. Bazi dr lar 18 aylik olanakadar normal diyor.
Sabirla bekleyecegiz artik. Ama korkum su esimin teyzesi okula gidene kadar emmis
parmagini. Hayir emzik filan alsa emse ona alissa o daha kolay saklarim emzigi de
parmagini nasil saklayayim. kafamçokkarıştı benimkininde yara oldu parmagi
bu aralar dis cikariyor ustelikte hasta olmus , fazla da birsey yapamiyorum.

Benimde oglum bir iki günlüktü parmagini emmeye basladiginda, eve gelen ebe hayranlikla izlemisti ve zeki bir cocuk demisti. Kendi kendine yetinmeyi biliyor demisti.

Kizlar
emmidigi parmak yara oldu ve tirmagida kiriliyor . cok kotu durumda icim gidiyor oyle
gorunce. Ben nasil vazgecirebilirim. Emmerek uyuyor. Emzik hic almadi. Anne sutu almayida
lutfen yazsin.
oyle bir aliskanligi varmis. Acaba irsi olabilir mi? gerci su aralar 3-4 tane dis cikartiyor
yardimlariniz bekliyorum

bende emdim hemde 12 yaşıma kadar :) kendi isteyimle bıraktım sizde boşuna uğraşmayın o istemedikçe kimse bıraktıramaz sırnaşık şey

Kizlar
lutfen yazsin.
yardimlariniz bekliyorum

CANIM aynı bnim yiğenimaynı tıpkı ya

benim yiğenim 2 ayşına gircek hala emiyor.özellikle karnı acıktığında uykusu geldiğinde hele dişlerini çıkarmaya başladığında çk kötü oluolar ya sürekli ağlatır hiçbişe yemez bide anlamıosunda ne istediğini derdinide anlatamıo çok zor ya allah yardımcınız olsun

parmak emen akilli mi oluyor ki?
bir iki yazi okudum bu konuyla ilgili. Yapma filan deyince davranis pekisiyormus
olumsuz pekistirme yapiyormusuz, dahada devam ediyormus, e kendinden birakmiyor
ne olucak bilmiyorum. Bazi dr lar 18 aylik olanakadar normal diyor.
Sabirla bekleyecegiz artik. Ama korkum su esimin teyzesi okula gidene kadar emmis
parmagini. Hayir emzik filan alsa emse ona alissa o daha kolay saklarim emzigi de
parmagini nasil saklayayim. kafamçokkarıştı benimkininde yara oldu parmagi
bu aralar dis cikariyor ustelikte hasta olmus , fazla da birsey yapamiyorum.

canım emzik çok zararlı dişleri içşin fean bnim yiğenim hiç emzik almadı.18 aylıktan sonra parmağını emmesinin neyi kötümüş onu anlamadım doğrusu biizm kendi özel doktorumuz var hiç öle bişe sölemed yani.çok saçma ama zamanla eskisi kaar ağzında olmaz parmağı dişlerini çıkardığı dönemde daha fazla parmak ağızda oluor.bunu bu kadar dert etme canım bence.

Benimde oglum bir iki günlüktü parmagini emmeye basladiginda, eve gelen ebe hayranlikla izlemisti ve zeki bir cocuk demisti. Kendi kendine yetinmeyi biliyor demisti.
tek tesellim bu en azindan :)
bende emdim hemde 12 yaşıma kadar :) kendi isteyimle bıraktım sizde boşuna uğraşmayın o istemedikçe kimse bıraktıramaz sırnaşık şey
12 mi ? akannehir akannehir e peki aklin erince , ayiplaninca filan birakmayi dusunmedin mi? okuldaki arkadslarin birsey demiyormuydu? benim esimin teyzesi gizli emiyormus,
ondan tatlisi yoktu diyor. Parmakta mahvoluyor bu arada tabi.
CANIM aynı bnim yiğenimaynı tıpkı ya

benim yiğenim 2 ayşına gircek hala emiyor.özellikle karnı acıktığında uykusu geldiğinde hele dişlerini çıkarmaya başladığında çk kötü oluolar ya sürekli ağlatır hiçbişe yemez bide anlamıosunda ne istediğini derdinide anlatamıo çok zor ya allah yardımcınız olsun
sagol canim ya, aynen dedigin gibi birde dis cikariyoruz bu aralar hmide azilari.
biri cikti digeri geliyor 15 gundur istahimiz bariz bir sekilde azaldi. zor zor oynata oynata
veriyorum.
canım emzik çok zararlı dişleri içşin fean bnim yiğenim hiç emzik almadı.18 aylıktan sonra parmağını emmesinin neyi kötümüş onu anlamadım doğrusu biizm kendi özel doktorumuz var hiç öle bişe sölemed yani.çok saçma ama zamanla eskisi kaar ağzında olmaz parmağı dişlerini çıkardığı dönemde daha fazla parmak ağızda oluor.bunu bu kadar dert etme canım bence.

canim ben parmagi incelir , agiz yapisi bozulur diye endise ettim. birde diyorumki guven
sorunumu yasiyor . yani sevgimizi hep belli ediyoruz ama aliskanlik demekki.
ne ara aliskanlik kazandi onuda bilemiyorum , emzik hic almadi benimkide. asla agzina
koyamadim. bende karsiyim ama cok kotuydu ilk 3 ay gazdan dolayi. belki avunur dedim ama ne mumkun tabi

tek tesellim bu en azindan :)

12 mi ? akannehir akannehir e peki aklin erince , ayiplaninca filan birakmayi dusunmedin mi? okuldaki arkadslarin birsey demiyormuydu? benim esimin teyzesi gizli emiyormus,
ondan tatlisi yoktu diyor. Parmakta mahvoluyor bu arada tabi.

sagol canim ya, aynen dedigin gibi birde dis cikariyoruz bu aralar hmide azilari.
biri cikti digeri geliyor 15 gundur istahimiz bariz bir sekilde azaldi. zor zor oynata oynata
veriyorum.
ay canım bnim yiğenimde öle ne yiyior ne içior resmen su ve çayla yaşam sürdüro çocuk ya o yemeddi öbürki deneye deneye bihal oluoruz allah yardımcın olsun o azılar çk kötücanim ben parmagi incelir , agiz yapisi bozulur diye endise ettim. birde diyorumki guven
sorunumu yasiyor . yani sevgimizi hep belli ediyoruz ama aliskanlik demekki.
ne ara aliskanlik kazandi onuda bilemiyorum , emzik hic almadi benimkide. asla agzina
koyamadim. bende karsiyim ama cok kotuydu ilk 3 ay gazdan dolayi. belki avunur dedim ama ne mumkun tabi

yok canımemzik almadıkları için parmağı emme gereksinimi duyuyorlar ama o güvenle veya sevgiyle alakalı deildir canım bizde yiğenim üstüne o kadar düşüoruzki anlatılmaz yani

benim de yeğenim üç yaşında olacak önümüzdeki ay ve hala emiyor..
emzik hiç almadı,anne sütünü 5 aylıkken bıraktı biraz da ondan olabilir belki..
şu an tabi ön dişleri kapanmıyor,parmak boşluğu kadar bir aralık var orda,3 yaş bizce normal değil ama ablam doktora götürdüğünde ısrar ederseniz daha çok yapar dediği için çok üstüne düşemiyoruz maalesef..
genelde istediği birşey yapılmadığı zaman kaçış yolu olarak kullanıyor bu durumu,keyfi yerindeyken pek yapmıyor,şımarmak istediğinde ve uyuma zamanı gelince artıyor haliyle..
umarım bir an önce bırakır,yani eninde sonunda bırakacak ama dişleri ve damak yapısı bozulduğu için ilerde tel takması gerekecek diye düşünüyorum,yani bi şekilde bunun acısı çıkacak bir yerden..

bu arada denenmeyen yöntem kalmadı,önce acı biber ve acı oje,sonra parmak boyaları,sonra parmağı bantlamalar..hiç biri kar etmedi..
doktor şöyle bir şey demişti:çocuğun annesiyle olan iletişim eksikliğinden olabilir diye..
çünkü yeğenim parmağı emeceği zaman resmen kendini dış dünyaya kapatıyor,bişey yaptıramıyorsun o sırada:(
neden anne iletişimsizliği yazdım:
ablam yeğenim 5 aylıkken hamile olduğunu öğrenmişti ve biraz bunalıma girmişti haliyle..o zamana kadar bebekle çok iyiydi çok mutluydu sonra geçici bir bunalım süreci oldu ve bebekle hep eniştem ilgilendi,tabi hamilelik ilerledi göbek büyüyünce yeğenimi kucağına da alamamaya başladı falan bu tarz şeyler de etkilemiş olabilir diye düşünüyorum maalesef..

merhabalar.benimde 11 aylık kızım var.3. aydan beri parmağını emiyor.aynı zamanda emziriyorum da.anne iletişimsizliği sözünü kabul etmiyorum.çünkü kızımla geçirdiğim zamanın nasıl olduğunu ben biliyorum.mutlu neşeli bi bebek.üstelik.8 seneden sonra gelen çok istenilen 9 ay boyunca konuşup sevdiğim doğduktn sonra da onunla beraber olmak için işi bıraktığım bi bebek.
ama şu bi gerçek kendisi bırakmadıktan sonra biz ne yaparsak yapalım bırakmayacak.ben zamana bıraktım.

arkadaşım bence buna çözüm bulamazsın benim görümcemin 2.5 yaşında kızı var hala baş parmağını emior ne yaptıysa bıraktıramadı şimdi benimde 5.5 aylık oğlum var diş çıkarıor damakları kaşındığı için iki parmağını sürekli emiyor doktorunu aradım sordum elini ağzından çekme ama dikkatini dağıt kendi kendine bıraksın dedi yoksa büyüdüğünde de aynısını yapar ayrıca parmağı erir dedi:(

Offf off aynı durum bizdede var.
Oğlum şu an tam 14 aylık. Ve sizin dediğiniz gibi özellikle sıkıntısı olduğu zamanlarda ve uykuya dalarken parmak emiyor.
Doktorumuz geçen ay ki kontrolde bıraktırmanız lazım çünkü üst damak öne doğru gelmeye başlamış dedi.
Acı oje sürdüm fayda etmedi.
Aynı şekilde emmekden parmağına dişinin geldiği yer yara oluyor ve tırnağı kırılıyor.

Nasıl bıraktırılır? Dişleri de hep şekilsiz olacak :(

oğlum 6 aylık baş parmağı sürekli ağzında anne ilgisizliğinden oldğunu sanmıyorum çünkü ben işi gücü bıraktım akşama kadar onunla oynuyorum emziriyorumda ek gıdaya geçmedik henüz tırnakları soyulmaya başladı endişeleniyorum artık emzik de almıyor ne yapacağımı şaşırdım

Benim oğlumda 2 yaşında ve 3 aylıktan beri emiyor hemde 2 parmağını birden. Bende zamana bıraktım. Zorlamayla olacak bişey değil ne yazıkki. Bazen kendimi suçluyorum acaba tam anlamıyla ilgimi gösteremedimmi.. Sabırla bekliyorum

Back