• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim oturmuyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

azerinka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2013
27
3
86
34
Ankara
Merhaba arkadaşlar kızım 6.5 aylık ama halen oturmuyor kendini geri atıyor oturmak istemiyor mama sandalyesinde oturtuyorum sıkılıyor yastıkla destekliyoruz kanepede yerde hemen sıkılıyor.5 aylıkken sürünerek her yere gitmeye başladı şimdi dizinin üstüne kalkmayı deniyor emekleme pozisyonu için. Aşırı çok hareketli bir sorunmu var diye endişe ediyorum sizin bebekleriniz ne zmn oturdu.🤷

Merhaba arkadaşlar kızım 6.5 aylık ama halen oturmuyor kendini geri atıyor oturmak istemiyor mama sandalyesinde oturtuyorum sıkılıyor yastıkla destekliyoruz kanepede yerde hemen sıkılıyor.5 aylıkken sürünerek her yere gitmeye başladı şimdi dizinin üstüne kalkmayı deniyor emekleme pozisyonu için. Aşırı çok hareketli bir sorunmu var diye endişe ediyorum sizin bebekleriniz ne zmn oturdu.🤷
Benim oglum 8 aylık. Anca desteksiz oturmaya başladı. Önüne sevdiği oyuncakları koyun. Daha çok küçük :)
Her bebeğin gelişimi farklıdır

Oğlum 8 aylık olana kadar desteksiz oturmadı, kızım 3 aylıkken oturmaya çalışıyordu. Kendini ne zaman hazır hissederse o zaman oturur acele etmeyin.

Teşekkür ederim ablası 7 aylıkken tam desteksiz oturuyordu o yüzden biraz tedirgin oldum. Haklısınız her çocuk aynı değil işte insan düşünmeden edemiyor 🥰

Benm oğlmda 8.5aylıkken desteksiz otrdu ama hala emekleme yok 10aylık nrmalmi sizce
Normal. Benim oğlum tutunarak yürüdüğü zaman bile emeklemiyordu. Yerde komando gibi sürünüyordu. Yaşından sonra iki ay bildiğimiz anlamda emekledi. 15 aylık civarında da yürüdü.

Hiç emeklemeden yürüyen bebekler de var. Emekleme şart değil yani.

Merak etmeyin. Bi anda oturur doner emekler siz bol bol tesvik edin.

inşallah :KK43: ayakları falan çok hareketli normalde oyuncaklara falan uzanıyor güzel tutuyor ama insan endişe ediyor
Tesvik cok onemli. 1 gecede annemler ikizlerin erkegine emeklemeyi ogretmisti. Kumandayi onune koymuslar ayaklarindan destek olmuslar. Boyle boyle hizla emekledi zaten emekleyince hemen tutunup kalkma hevesi geliyo. Pesinden yurume asamasi

Evet ara ara hep yüzüstü ve dönme çalışmaları yapıyoruz ama ağlıyorr
kızım 36 haftalık doğmuştu onunda etkisi varmıdır gelişiminde ? :KK43:
Bence sorun etmeyin. Benim oğlum da 8 ayına girdi ama hiç bir şekilde yüz üstü durmuyor. Direkt oturmaya başladı. Emeklemeye çalışmıyor bile😅 oturuyor tırmanıyor anca. Her bebeğin gelişimi farklı oluyor. Kendini hazır hissettiğinde yapar hepsini...

Back