bebegım mememı almıyor,moralım bozuk lutfen okuyun cevaplarınızı beklıyorum

keri34

derinin annesi
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
1.718
5
kızlar 54 gunluk bebegım ıkı gundur mememı almıyor.sutum yetersız oldugu ıcın mamaya basladım bırkac hafta once.cunku ılk ay hıc kılo almamıstı oglum.hem mama hem sut vermeye calısıyordum ama ıkı gundur memeyı agzına sokamıyorum.cıglık cıglıga bagırıyor.sagmaya kalksam ıkı gogsumden anca 20ml sut cıkıyor.cocukta bosuna cekmek ıstemıyor sut gelmedıgı ıcın.yalnız daha cok kucuk ne kadar azda olsa emdıgı kardır dıyordum ama artık onuda kabul etmıyor canım cok sıkkın.vıcdan azabı cekıyorum.aranızda benım gıbı sadece mamayla bebegını besleyen varmı.bır kac gundur humananın emzıren anneler ıcın olan cayını ıcıyorum ama bombos goguslerım kendımı ıse yaramaz hıssedıyorum.

Canım ben bugün süt arttırmak adlı bir başlık açtım bir de onları dene bakalım inşallah iyi sonuç alırsın

canım mamayı biberonla felan mı veriyosun..bazı bebekler biberona alışınca anneyi emmeyi bırakıyor..sütün az olduğu içinde mama ona daha cazip geliyor..ama şunuda untuma herşeyin başı iyi bi moral..sen sütüm yok dedikçe geleceği varsada gelmez..moralini yüksek tut.bol bol sıvı tüket ve bebişin emmesede mutlaka göğüslerini sağ ki sütün kesilmesin..benimde 2,5 aydan fazla bi süre sütüm yetersiz olmuştu takviye mama vermiştim..3 aydan sonra sadece anne sütüne geçtim..

3.aydan sonra nasıl geldı sutun pekı.ınsallah benımde oyle olur.bende takvıye dıye basladım sonra sutum ıyıce azalınca mamayı cogalttım ac kalmasın dıye.evet bıberonla verdım ılk basta ıkısınıde alıyordu ama bıraktı sonunda dedıgın gıbı bıberondan bol gelınce daha cazıp geldı

canım anne sütünnün yerini tutar mı onlar yaa az da olsa emzir sen o inatcı mı sen daha inatcı ol benim de azalmıştı bir ara
dengeli beslenme uyku ve moral gerisi geliyor
az dedikce mama verdikce azalır bebek emdikçe süt geliyor
ısırgan rezene gibi caylar da iç malt içeceği bulabilirsen al ve iç
benimen cok dikkat ettiğim günde 3 litre su içmek mutlaka içmelisin

Bebeğin biberona alışmış keşke mamayı kaşıkla verseydin yada istersen bundan sonra öyle yap birde bebeklerde 2 aydan itibaren emme içgüdüsü başlıyor neyi buluyorlarsa emiyorlar benim oğlum bu içgüdüsünü sadece benim mememle gidere biliyor banada illalah geldi biberon ve emzik almıyor bebeğin emzik alıyorsa bence bir müddet verme belki o zaman emme ihtiyacını göğsünde karşılar...Umarım düzelir..

sagolun kızlar umarım duzelır bende ınatla ugrasıcam vermek ıcın bakalım.

evet canım var ben kızımı mama ile büyütüyorum...
emmedi bir türlü kabul etmedi 2 ay zor güç sağıp sıkıp verdim...
şimdi 5. ayımız bitti maşallah herhangi bir sorunumuz yok ama anne sütünün yerini tutmuyor hiçbir şey...
inşallah sütün çoğalır bol sıvı gıdalar tüket ve su iç...

tatlı et ve bol hosaf meyve suyu tarzında seyler ye eğer bebeğinin meme emmsini istiyorsan ac bırak senin icin zor olacak ama en azından meme emecek bir dene bir iki gün aclıktan kimse ölmez en azından meme emer

slm arkadasım tamamen arkadaslarıma katılıyorum bı ara benımoğlusumda ole yapmıstı emmıyordu bıboronu emıyordu am ben ınatla vermedım 3 ,4 gun ac kaldı sonrada bıraz goğüs ucuna bal surdum ve verdım sonra emmeye basladı ve bır daha asla bıberon vermemıstım ayrıyeten de sen emzırmek ıstedıkce süt cogalıyo bırde doymayınca 2,3 tane bebe bıskuvısı ver ınan bana cok etkılı oluyo daha kucuk deme ınan faydasını goreceksın hem daha sonra ları diş çıkarıyo yıne emmemeye baslıyo ozaman mamada yemıyo daha buyuk sorun oluyo sen azımle savaş lutfen anne sütü çok önemlı benım göğüslerim yara oldu hede uçları koptu öle emzirdim ben ağlardım herkes emzirme dedi ama herşeye rağmen emzırdım sonra pşman olmamak için hem sonraları emerken gözünün içine bakıyo oyun oynuyo harıka bısey şimdi biz öleyız süper bi duygu

kırmızı et komposto ve meyve suyu ıctım bol bol ama hıc cogalmadı sutum.bırde ılk ay sadece 200gr almıstı oglum.onun ıcın mamaya yoneldım ama ıste sonuc.gercı benım ablamında sutu olmamıstı hıc acaba bıraz genetıkte olabılırmı

a.s.merhaba canim ayni sorunla bende karsilasmistim ama pes etme sakin inat et benim kizim gögüslerim yara oldugu icin ilk dört hafta dogru düzgün ememedi sagip veriyordum arasirada mama veriyordum bu seferde gögüslerim iyilesti kizim emmek istemiyordu adeta savasiyorduk:çok üzgünüm: gögüslerimi tirnaklariyla tirmaliyordu emmemek icin ama inat ettim ilk baslarda uykudan aciktigi icin uyanirken hemen emzirmeye calisiyordum uykulu iken anlamiyor emiyordu sonra sonra uyanikkende sorunsuz emmeyi ögrendi :teytey:simdi günde 1 yada 2 defa mama veriyorum o kadar bak dene sonra oda alisacak hemen moralini bozma ayrica bulgurda cok süt yapiyor haberin olsun ben denedimbulgur pilavi yedigim gün süt artiyor insallah faydali olur sana ve bebegine saglikli günler.....

birde unutmadan pekmez ic canim eger sade icemezsen pekmezi kaysi hosafina karistir öyle ic inanki fayda edecek ayni sikintiyi yasadigim icin biliyorum bende üzülmüstüm bebegimi emziremeyince sanki kendimi suclu hissetmistim ama korkma tekrar emer insallah

doktora gıttınmı sütünün değerlerını ölçtur bıde bebeğım 2 aylıkken böbrek taşı duşurdum allah kımseye yaşatmasın ıkıgun kusmaktan bişi yıyemedımsütlerım kesıldı ac gezdı genede mama vermedım cunkı mamaya alışan cocuk emmıyo cok kışı bunu yaşadı cevremde eşımın teyzesının kzı emzırdı bende toparlanınca bol bol sütlaç yaptı yedım hatta gunde 4 buyuk kase yedım ve gece göguslerım sutle doldu sancıdan uyanıp uyanıp emzırmıştım ama senınkı başka bı sorunda olabılır doktora gıtmenı tavsıye edrım bıde emdıkçe sut gelır emeye emmeye cekılır sutler

canım çok zor bi durum allah kolaylık verib benim bebeğimde dogudunda mememi alamadı bend sütümü sağıpta verdim ilk önce güzel bi sür sağma makinası almnı tavsiye ederim ii çekiş gücü olan bne avent öneririm sana ben ondan kullandım hem kullanışlı hemde hemde çekişi kuvvetli ikincisi sütünü arttır maya bak bol sıvı al rezene cayı kompostu ve yeşil dogan bol ye + dalak cıger gıbı urunlerde bol sut yapıyor canım allah kolaylık versınn hee bıde sutunu sagmadan once göğsüne sıcak ıslak havlu koy damarların yumşasın kolay gelsin cnm

dun gece mama yemek ıcın uyandı oglum mememı verdım.bır ıkı cektı sonra öıdesını bulandırdı ıstemedı.allahtan o uyuduktan sonra ben oturup sagmıstım sutumu cok az geldı ama 20ml kadar onu verdım ıctım arkadanda mama verdım.napıyım ne kadar anne sutu alsa kardır dıyorum artık.bu arada sagma makınam chicco nun elle olanı ama dun gece cok zorlandım sagarken.ıyı vakumlayamıyor.aslında daha fazla cıkacak gıbıydı ama makına tamcekemedı acaba elektrıklı olanımı alsam.onlarda cok pahalı.

canım aventınkıde pahalı ama harıka bısey ben kullandım hemde dogum yaptıgımda ilk 1,5 ay hıc sutumde azalma olmadı ıyı gelıyo ama sen bılırsın

canım aventınkıde pahalı ama harıka bısey ben kullandım hemde dogum yaptıgımda ilk 1,5 ay hıc sutumde azalma olmadı ıyı gelıyo ama sen bılırsın

canım senın kullandıgın manuelmıydı yoksa elektrıklı olan modelımıydı.bana bır yazarmısın galıba ıkıncı pompayıda alıcam bu gıdısle

cnm bol sıvı al..ceviz bulgur yebak sana 2 tarif bizim burada kabaklı aş yaparlar..ama böyle sütü arttıran bişey görmedim...bir dene...kabakları küçük küçük doğra..önce soğanları kavur yağda sonra sallça tuz tozbiber..ardından kabakları at sonra kısık ateşte pişsin o...sonra 2 bardak kaynarsu dök..bi taşım kaynasın..bi kase bulgur..suyunu çeksin..biraz cıvık olucak..hem çok lezzetli ve süt yapıcı..birde soğanları halka halka doğra..zeytinyağında ocakta çevir..üzerine bir yumurta kır.ama bol soğanlı olucak...bunun birini öğle birini akşam yap birde üzüm kompostosu yap iç cnm..birde ben öyle yapıyorum..hher saat başı bir bardak su iç..büyük bardak..bir dene bakalım..eminim işe yrıyacaktır...

cnm ide gündüz uyurken al kucağına uykuda emsin..ne emerse kar..birde bebeği aç bırak emene kadar..eni sonu emecek..sürekli memene al...verme bakalım mama...umarım düzelir cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…