• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim mamasını yemiyor:((((

eeesssmmmaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2010
38
0
36
Konya
6 ay 7 günlük bir oğlum var ilk aydan sonra sütüm azaldığı için mamaya başladık. :( mama+ benim sütüm derken 5.5 ayı ettik. artık yoğurt, çorba, meyve püresi ve kaşık maması+ beni veya biberon mamasını yiyordu. 2 gündür biberon mamasını içmiyor çalışan bir anneyim yanında değilim ki zaten sütüm az ne yapacağımı şaşırdım:( sanırım kaşık mamalarının tadı daha çok hoşuna gitti çünkü diğerlerini yiyor.onun yerine ne deneyebilirim ya da onu çıkarıp ne ekleyebilirim? bebeğinizin günlük yemek listesinden örnek verebilirseniz sevinirim

arkadasım bendede aynı sorn var.benım sutum azdı.dogumdan ıtıbaren bıberon mamasını verdık takı 5 aydan sonra ek gıdaya gecene kadar.kasıkla beslenmeye gecınce malesef bıberonu bıraktı.cok uzuluyorum. ev hanımıyım ama sutum az sonucta kasıla verılen gıdanın saatı bellı..gece bıle tutmuyor bıberon...benımde aynı sıkıntım var devam sutude onemlıymıs nasıl verıcez.sana cvp yazarlarsa banada gonderırsen sevınırım...kolaylıklar dılerım.

tabiki cevap yazarım.Biraz sordum soruşturdum ben aptamil kullanıyordum tadı daha anne sütüne yakın ancak şuan verdiğimiz kaşık mamaları daha tatlı bana ya aptamil milumil ya da bebelac kullan onlar daha tatlı dediler olmazsa onları deneyeceğim. belki sende denemek istersin. ulaştığım farklı bilgileri mutlaka sanada iletirim.

tabiki cevap yazarım.Biraz sordum soruşturdum ben aptamil kullanıyordum tadı daha anne sütüne yakın ancak şuan verdiğimiz kaşık mamaları daha tatlı bana ya aptamil milumil ya da bebelac kullan onlar daha tatlı dediler olmazsa onları deneyeceğim. belki sende denemek istersin. ulaştığım farklı bilgileri mutlaka sanada iletirim.

arkadaşlar benim kızımda 1 yaşına yeni girdi.
bende 5 ay boyunca ite kaka emzirdim. ama ömrümden ömür gitti. en fazla emme süresi 5dk. idi. kilo alımı hep sınırlardaydı. gitmediğim tavsiye doktorları kalmadı. bana söyledikleri tek şey .. kapasitesi bu.... bende sütü bıraktım .. aptamil mamaya başladım. ama ne oldu aptamilide meme gibi az içti. tabi bu arada sütümü iyice bıraktı. keşke hiç mamaya başlamasaydım biraz daha devam etseydim diyorum.

size tavsiyem baktınız mamayıda az içiyo, anne sütü verin. bırakın az içsin ama anne sütü içsin. ama illede gece kaşık maması vericem diyorsanız . hepside aynı .. ama tahıllı olanlar daha iyi. birde az mama içiyorsa .. bu kaşık mamalırın üzerinde yazar. süt ile yapılan, su ile yapılan. siz süt ile yapılandan alın. bende öyle yaptım.

allah kolaylıklar versin ne diyim.

teşekkür ederim arkadasım.ben aptamil kullandım doğumdan bu yana.dedıgım gıbı son 5.aysonuna dogru bıberonu bıraktı hep mamalar bosa gıttı.bebelac denedım.onuda aynı ve halen bıberonu ıtıyor elıyle agzında damaklarını kasıyor. ıcmıyor.anne sutunu alıyor gelsede gelmesede.6.ayımız bıttı.kahvaltı ıle baslıyoruz gune,meyve puresı,corba,yogurt,gece maması arada da emzırıyorum....kasıkla verırkende karnı doyunca agzını kapatıyor...benım merak ettıgım 1 yasından sonra ınek sutunu nasıl verıcez...allah kolaylık vesın hepımıze kolaylıklar dılerım...

teşekkür ederim arkadasım.ben aptamil kullandım doğumdan bu yana.dedıgım gıbı son 5.aysonuna dogru bıberonu bıraktı hep mamalar bosa gıttı.bebelac denedım.onuda aynı ve halen bıberonu ıtıyor elıyle agzında damaklarını kasıyor. ıcmıyor.anne sutunu alıyor gelsede gelmesede.6.ayımız bıttı.kahvaltı ıle baslıyoruz gune,meyve puresı,corba,yogurt,gece maması arada da emzırıyorum....kasıkla verırkende karnı doyunca agzını kapatıyor...benım merak ettıgım 1 yasından sonra ınek sutunu nasıl verıcez...allah kolaylık vesın hepımıze kolaylıklar dılerım...

aynen benim kızda karnı doyunca ağzını kapatır daha da hiçbişey yemezdi hala yemezdeee :)) yani çocuk baştan belli ediyor kendini. benim kız inek sütünü ayırt etmedi hiç. mamayı ne kadar ve nasıl içiyorsaa sütüde öyle içti. birde süte geçince daha iyi gece içmedimi gündüz içmedimi koyuyordum buzdolabına sonra tekrar ısıtıyordum. mama öyle değil ki, bir süre sonra kullanılmıyor.

yalnız şunu söyliyim 1 yaşından sonra beslemek daha zor. zilli kızım ayaklandı yememek için kaçıyo. mama sandalyesi hak getire kalkmaya çalışıyo. boşa alınmış bişey oldu yani :) halbuki ne ümitlerle almıştım içinde oturacak yiyecek falan :)

Back