• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim Küvezde ve Apneyle Başı Dertte

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım ıns atlatır sıkıntı yapma genelde olan seyler bunlar ama uçuncu evre olmadan lazer olmuyo ıns gerıler yavas yavas benımkkerınde öleydı tam lazer yapalım dedıgı hafta dıger dr onermedı gerıleme var dedı yapmadılar cok sukur ıyıler senede bır cagrıyo dr yıne bu kıs gıdcez dr cok dıkkatlı bızım bu konuda ...ıns cok guclu bebegın atlatacak tum bunları ...azcık daha sabır canım..cok zor ama acısını ıns eve gelınce cıkaracaksın..bazen benım cadılar cok bunaltıyo benım ay kuvezde azcık daha kalsaydınız ya dıyorum ama o gunler ıse gecmek bılmıyodu...rabbım tum bebeklerı kavustursun annesıne..

prematüre annesi olmak demek herşeyin yolunda gittiğini düşünmeye başladığın anda aslında daha yola hiç çıkmadığını anlamakmış....eve çıkarma hayalleri kurarken bebeğini kendini ameliyathanenin kapısında beklerken bulmakmış....bebeğim bu sabah 7.de lazer ameliyatı oldu....herşey nasıl bu kadar hızlı gelişiyor anlayamıyorum..çok şükür iyi tekrar küvezinde....sabah 6 da hastaneden gelen telefonla uyandık...önce bana prof.pazartesi sabah 9 da muayene edecek burda olun demişlerdi...pazar sabahı prof hastaneye gelmiş ve bizi çağırmış...bayram sonuna kalmasın diye...bize başta 1.derecede rop demişlerdi...prof muayenesinden sonra 2 ile 3 arası olduğunu lazer yapmaları gerektiğini söylediler ve aynı anda da yaptılar...şaşkınım......profesöre de minnettarım aslında..Allah razı olsun...inşallah bebeğimin gözü iyileşir inşallah ilerlemez inşallah....rabbim tüm bebeklerimizi korusun.bizlere de sabır versin inşallah.....

ay cok sasırdım valla....haklısın premature annesı olmak cok zo ama cok sukur hemen mudahale etmısler ıns sıkıntısız atlatır bunuda mınıgın.....ıns annesı...

Merhaba öncelikle geçmiş olmuş.Benim bebeğimde 310 gün yoğun bakımda kaldı ve 8 ay boyunca ventülatöre bağlı olarak yaşadı ve şu anda oksijen dahi kullanmıyo.Benim sana önerebileceğim apne için özel yataklar olduğunu biliyorum ve çocuk apneye girdiği zaman yatak titreşime giriyo.Göz konusunda bence tam zamanında ameliyat olmuş solunum sıkıntısı çeken çoğu bebekte lazer emeliyatı oluyo benim kızımda oldu şimdi çok şükür iyi.Sormak istediğin bi şey varsa canım herzaman yardımcı olurum.Artı aklıma gelmişken söyleyeyim apnelere giren bebeklerin ailelerinden devlet karşılamadığı için bi ilaç aldırıyolardı bizim yoğun bakımda ve bayağı bi etkili oluyodu 150 lira civarı tutuyodu ismini bilmiyorum ama arkadaştan örenirim onun bebeğine kullandılar. Tekrar geçmiş olsun...

canım benim çok geçmiş olsun gerçekten bende şaşırdım ama demek ki hemen müdehale edilmeliymiş bizim zamanımızdada öyle yapılmıştı 1-2 çocuğun genelde 3. derece de olanları bekletmmeden yapabiliyolar bizimki 2ye yakındı ve gerilediği için olmamaıştı ama burda 3. derecede olup ve şuan hiç bi sorun yaşamaynalar var rop diye girip araştırma yaparsan görrsün gayet normal görüyolar diye biliyom.çok çok geçmiş olsun gerçekten seni en iyi bizanlarız

:42:
Merhaba öncelikle geçmiş olmuş.Benim bebeğimde 310 gün yoğun bakımda kaldı ve 8 ay boyunca ventülatöre bağlı olarak yaşadı ve şu anda oksijen dahi kullanmıyo.Benim sana önerebileceğim apne için özel yataklar olduğunu biliyorum ve çocuk apneye girdiği zaman yatak titreşime giriyo.Göz konusunda bence tam zamanında ameliyat olmuş solunum sıkıntısı çeken çoğu bebekte lazer emeliyatı oluyo benim kızımda oldu şimdi çok şükür iyi.Sormak istediğin bi şey varsa canım herzaman yardımcı olurum.Artı aklıma gelmişken söyleyeyim apnelere giren bebeklerin ailelerinden devlet karşılamadığı için bi ilaç aldırıyolardı bizim yoğun bakımda ve bayağı bi etkili oluyodu 150 lira civarı tutuyodu ismini bilmiyorum ama arkadaştan örenirim onun bebeğine kullandılar. Tekrar geçmiş olsun...
çok teşekkürler canım...lazer ameliyatından sonra ilerleme olma ihtimali var mı onu merak ediyorum...ilacın adını da öğrenebilirsen çok sevinirim...sen de çok sıkıntılar yaşamışsın..az önce eski mesajlarını okudum.Elminanın durumu nasıl ...kaç yaşında ....göz ile ilgili kontrolleriniz devam ediyor mu...cevaplarsan sevinirim...

canım benim çok geçmiş olsun gerçekten bende şaşırdım ama demek ki hemen müdehale edilmeliymiş bizim zamanımızdada öyle yapılmıştı 1-2 çocuğun genelde 3. derece de olanları bekletmmeden yapabiliyolar bizimki 2ye yakındı ve gerilediği için olmamaıştı ama burda 3. derecede olup ve şuan hiç bi sorun yaşamaynalar var rop diye girip araştırma yaparsan görrsün gayet normal görüyolar diye biliyom.çok çok geçmiş olsun gerçekten seni en iyi bizanlarız

çok teşekkürler canım...biz de anlamadık..dr.dün 1.derece demişti ama sabah 2 ile 3 arası dediler...şükür atlattı...hepiniz bu süreçleri atlatmışsınız...inşallah biz de sağlıklı bir şekilde aşarız canım..inşallah...

:42:
çok teşekkürler canım...lazer ameliyatından sonra ilerleme olma ihtimali var mı onu merak ediyorum...ilacın adını da öğrenebilirsen çok sevinirim...sen de çok sıkıntılar yaşamışsın..az önce eski mesajlarını okudum.Elminanın durumu nasıl ...kaç yaşında ....göz ile ilgili kontrolleriniz devam ediyor mu...cevaplarsan sevinirim...

Lazar ameliyatından sonra çocuk kötüleşmediği sürece merak etme pek ilerlemez şimdi 7 hafta veya 10 gün sonra tekrar ropta kanama varmı diye kontrol ederler bu da bayramdan sonra olur ancak.Elmina allahıma hamdolsun iyi ama çok korumak lazım bünyesi çok zayıf olduğu için hemen enfeksiyon kapabiliyo.Bütün kontrolleri devam ediyo göz,nöroloji,beyin(hidrosefali hastası olduğu için) ve akciğerleri de hep takipte.Elmina şu anda 19 aylık düzeltilmiş 16 herşeyi griden takip ediyo ama iyi yeni yeni tay tay durmaya başladı allah kısmet ederse yakında yürür ama haftada 3 gün özel fizik tedavi uzmanı geliyo yürümesi için.Ben yarın arkadaşıma sorarım ona göre sana mesaj atarım sadece kofein bazlı olduğunu biliyorum...

Lazar ameliyatından sonra çocuk kötüleşmediği sürece merak etme pek ilerlemez şimdi 7 hafta veya 10 gün sonra tekrar ropta kanama varmı diye kontrol ederler bu da bayramdan sonra olur ancak.Elmina allahıma hamdolsun iyi ama çok korumak lazım bünyesi çok zayıf olduğu için hemen enfeksiyon kapabiliyo.Bütün kontrolleri devam ediyo göz,nöroloji,beyin(hidrosefali hastası olduğu için) ve akciğerleri de hep takipte.Elmina şu anda 19 aylık düzeltilmiş 16 herşeyi griden takip ediyo ama iyi yeni yeni tay tay durmaya başladı allah kısmet ederse yakında yürür ama haftada 3 gün özel fizik tedavi uzmanı geliyo yürümesi için.Ben yarın arkadaşıma sorarım ona göre sana mesaj atarım sadece kofein bazlı olduğunu biliyorum..
.[Elmina da azimli prenses maşallah..inşallah en kısa zamanda yürür...inşalah yaşıtlarına bir an önce yetişir.bugün bizim bebeğin gözleri yarıya kadar ince sanki kahverengi gibi damarlıydı.. inşallah geçer bir an önce inşallah....2 eylül de kontrolü olacakmış..

öncelikle hepinizin bayramı mübarek olsun...bayramda bebeğimin yanındaydım...biberonla besleme çalışmaları yaptık..4 kez bebeği biberonla beslemeye çalıştım..3 ünde bebek morarıp satürasyonu düştüğü için beslenemedi..hemşireler bebek düzelince oral sonda ile verdiler...yani bebeğim küvezden çıkmaya hazır değil henüz...yarın göz kontrolü var .inşallah iyi geçer...bu arada kilosu 1820 gr. oldu maşallah..

maşallah bebişimize olsun zaten beslenmede herşekilde saturasyonları düşerdi yeni denendiği için her geçen gün daha iy olucak annesi 2kiloyu geçince daha rahat beslenebilecektir hadi bakalım çıkması yakındır sen yinede yanında kalmıyonmu izin verirlerse mutlaka kal orda kalmanı hissedecektir daha iy olucaktır

maşallah bebişimize olsun zaten beslenmede herşekilde saturasyonları düşerdi yeni denendiği için her geçen gün daha iy olucak annesi 2kiloyu geçince daha rahat beslenebilecektir hadi bakalım çıkması yakındır sen yinede yanında kalmıyonmu izin verirlerse mutlaka kal orda kalmanı hissedecektir daha iy olucaktır

yok canım yalnızca beslenme saatinde gelmemi istediler...genelde 13.30 dan 17 ye kadar ordayım..bazen gece de uğruyorum..canım apne için ilacın adını öğrenebildin mi...

yine bebeğimi biberonla besleme ümidiyle gittim hastaneye....hemşireyi yanımdan hiç ayırmadım...hatta onun beslemesini istedim....bir anda cihaz da rakamlar görünmedi...hemşire alet okumuyo dedi...meğer apneymiş....bunda toparlamadı......hemen müdahale ve aylar sonra yeniden entübe...bu arada ben ağlamaktan yerlerde süründüm...beni bırakma bebeğim diye haykırdım...hala şoktayım....ona çok alışmışım,kokusuna,herşeyine...meğer ne çok bağlanmışım....şimdi iyi görünüyordu ama tahlillerin sonucu çıkmadı...ne olur dua edin bebeğime....rabbim tüm bebeklerimize acil şifalar versin...

yine bebeğimi biberonla besleme ümidiyle gittim hastaneye....hemşireyi yanımdan hiç ayırmadım...hatta onun beslemesini istedim....bir anda cihaz da rakamlar görünmedi...hemşire alet okumuyo dedi...meğer apneymiş....bunda toparlamadı......hemen müdahale ve aylar sonra yeniden entübe...bu arada ben ağlamaktan yerlerde süründüm...beni bırakma bebeğim diye haykırdım...hala şoktayım....ona çok alışmışım,kokusuna,herşeyine...meğer ne çok bağlanmışım....şimdi iyi görünüyordu ama tahlillerin sonucu çıkmadı...ne olur dua edin bebeğime....rabbim tüm bebeklerimize acil şifalar versin...

Geçmiş olsun canım...O hayal kırıklığını iyi bilirim iyiolacak ümidiyle gidiyosun ve entube olduğunu görüyosun...allah sabır versin canım çok zor biliyorum.İnşallah daha iyi olacak bak benim bebeğim 8 ay boyunca entübeydi şimdi oksijen dahi almıyo...Bu arada ilacın adı kafein örendim arkadaştan bir haftadır ulaşmaya çalışıyodum bayram nedeiyle köye gittikleri için tel çekmiyomuş.Bi sor bakalım doktorunuz ne diyecek fiyatı 150tl civarı diye biliyorum inşallah iyi gelir...Dualarım minik bebeğini tez zamanda sağlıklı,sihhatlı kucana alman.Allah herkesin evladına şifa versin...

Geçmiş olsun canım...O hayal kırıklığını iyi bilirim iyiolacak ümidiyle gidiyosun ve entube olduğunu görüyosun...allah sabır versin canım çok zor biliyorum.İnşallah daha iyi olacak bak benim bebeğim 8 ay boyunca entübeydi şimdi oksijen dahi almıyo...Bu arada ilacın adı kafein örendim arkadaştan bir haftadır ulaşmaya çalışıyodum bayram nedeiyle köye gittikleri için tel çekmiyomuş.Bi sor bakalım doktorunuz ne diyecek fiyatı 150tl civarı diye biliyorum inşallah iyi gelir...Dualarım minik bebeğini tez zamanda sağlıklı,sihhatlı kucana alman.Allah herkesin evladına şifa versin...

çok teşekkür ederim canım.amin...inşallah geçecek...ilacı öğrendiğin saol canım..Elmina nasıl...siz neler yapıyorsunuz....yürüme çalışmaları nasıl gidiyor...inşallah biz de o günler görürüz..

Canım bebeğin nasıl oldu?Extube oldu mu oksijen ayarları nasıl?İnşallah iyi haberlerini alırız...

Canım bebeğin nasıl oldu?Extube oldu mu oksijen ayarları nasıl?İnşallah iyi haberlerini alırız...

evet canım...extube oldu...ondan sonra 2 kez daha apne oldu...birinde ambulandı...şimdilerde iyi gibi şükür...taburcu için hazırlıklar yapıyoruz...cihaz siparişlerini verdik...bebeğim bugün 2110 gr.şükür....küvezde hala...satürasyonları değişken olduğu için seleye almadılar...bana orda kalmamı eğitim almamı söylediler...ben de biraz ağırdan alıyorum...apar topar taburcu olmasını istemiyorum...korkuyorumm...sevinçle korkunun karışımı bir duygu...rüyalarıma giriyor....hayırlısı olsun inşallah...ayrıca düşündüğün,merak ettiğin için teşekkür ederim canım...Allah razı olsun..tüm bebeklerimize acil şifalar inşallah...

evet canım...extube oldu...ondan sonra 2 kez daha apne oldu...birinde ambulandı...şimdilerde iyi gibi şükür...taburcu için hazırlıklar yapıyoruz...cihaz siparişlerini verdik...bebeğim bugün 2110 gr.şükür....küvezde hala...satürasyonları değişken olduğu için seleye almadılar...bana orda kalmamı eğitim almamı söylediler...ben de biraz ağırdan alıyorum...apar topar taburcu olmasını istemiyorum...korkuyorumm...sevinçle korkunun karışımı bir duygu...rüyalarıma giriyor....hayırlısı olsun inşallah...ayrıca düşündüğün,merak ettiğin için teşekkür ederim canım...Allah razı olsun..tüm bebeklerimize acil şifalar inşallah...

Canım hazırlıklara başladığınızı söylemişsin. Nasıl gidiyor hazırlıklaR? anne yanına cıkımı bebişin?
Evet zorlu bir süreç seni bekliyor ama gözün kokrkmasın. Benim bebeğimde solunum cihazlarıyla taburcu oldu ve evde 3 ay kadar daha oksijene baglıydı. Ama şükür ki atlattık o günleri. Benden sana naciane bier tavsiye: mutlaka saturasyon cihazı alman (pulseoksimetre) . Böylece bebeğin durumunu , yani oksijene gerek duyup duymadığı ve ayarını ne kadar da tutman gerektiğini anlayabilirsin. Yardımcı olmamı istersen konuşabiliriz.

Acil şifalar diliyorum. Bizi habersiz bırakma..

Back
X