• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim kucak bebeği mi oldu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi dc03
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dc03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
55
0
36
İzmir
Merhaba oğluşum 3.5 aylık.Bu zamana kadar gece uykumuz kolik yüzünden nerdeyse hiç yoktu sabah 4-5 anca uyuyordu.Bir haftadır gece uykusunu öğrendik ama bu sefer gündüzleri durmak bilmiyor.Durmadan ağlıyor gazımızda geçit başka bir derdi mi var diyoruz ama kucağa alıp gezdirince hemen susuyor.Sırtı yere geldiği an sanki sırtında bişey var canı yanarcasına bağıra bağıra ağlıyor.Nasıl nazlı anlatamam.İlgi az geliyor olabilir diyebilirsiniz ama uyumadığı zamanlarda hep konuşuyorum,oyunlar oynuyorum,seviyorum keyfini yerine getirmek çok zor oldu.Sürekli kucağımızda da olmuyor.Sizce bunları huysuzluğundan mı yapıyor? Hep böyle devam eder diye korkuyorum.Kucağa alıştırmışsın diyorlar kucağıma almadan bebişimi nasıl seviyim öpüp koklıyım ki.Neler yapmam lazım? Acaba bişeyleri yanlış mı yapıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.

söylenenlere kulağını tıka... kucağa alışma diye birşey yok... bebeğinin ihtiyacını karşılıyorsun... bundan daha doğal ne olabilir ki?????? bol bol kucaklamaya devam et... zaten o kendi bu doyuma ulaştıktan sonra farklı şeylere yönelecektir... bol bol dokunmaya bol bol sarılmaya devam et... kısacası yaptığına devam... bebek gelişimi için dokunulmak kucaklanmak çok çok çok önemli... boşver söylenenleri.. hep sarıl...0-3 yaş gelişimini araştır ve okumanıda tavsiye ederim... sevgilerle.........

aslında bazı laflar sırf boş hiçbir gerçekliği yok bencede
benim oğlum ilk 6 ay sürekli gaz sorunu vardı gece gündüz aralıksız 7 ay çektik..
ve ben normaldede sorunu olmasada bebeğimi kucağıma alıp koklamayı saatlerce gezdirip arkılar söylemeyi severim
oğlum 2 yaşındaydı yine kucağıma alıp evde gezer şarkılar söyler dans ederdim (şimdi hamileyim o yüzdne yapmıyorum)
hatta oğlumda emzirme sorunu vardı sorla emiyordu ben sırf anne sütü alsın diye kucağımda geze geze emzirdiğimi bilirim
herkes dedi ayy kucağa alışırsa yanarsın ölürsün inmez vs vs
hiç öyle bişey olmadı bazen sorla ben alıyorum kucağıma sevmek için
hem anne kokusu sıcaklığı çocuğa çok faydalı ben bir zarar görmüyorum

ben de arkadaslara katılıyorum. kucaga alısma diye bisey yok. bebek zaten dunyaya alısmaya calısıyo. e kucagımızda kalmak istemesi, sıcaklık hissetmek istemesi cok normal bence. yere bırakınca guveni eksiliyo bence, yalnız kalmaktan korkuyo. doktrum da demişti '4.aydan itibaren daha az yatmak daha cok gezmek isteyecek diye.'eger cok aglamsından rahatsızsan cok sıkı giydir dısarı cıkar. 15-20 dk dursun. ya da balkonda beklet. inan sonrasında oyle bir uyuyor ki.ama her gun aynı saatte cıkarman lazım.

Hepinize teşekkür ederim.Bir zaman böyle geçicek herhalde yani inşallah geçer :) Dediğiniz gibi millete kulak asmıycam çok ilgiden şımartıyorsun seni kullanmayı öğrenmiş diyorlar bebeğim varsın ilgiden böyle olsun diyorum ama kucağımda ayakta uyutuyorum ayakta mama yediriyorum ve tabi doğal olarak çok zorlanıyorum.Her şeye ağlar oldu.Şansımıza kış bebeği özellikle 2 haftadır eve kapandık tabi o da bunaldı bende hava çok soğuk olduğu için dışarı çıkarmaya korkuyorum ama dediğiniz gibi balkonda biraz havasını dağıtmaya çalışıyım bari.Başka bişeylerle ilgisini dağıtmayı bir başarabilsem rahatlıycaz galiba... Allah'ıma çok şükür derdimiz bu olsun ama işte bazen çok zorlandığım oluyor paylaşmak fikirlerinizi almak istedim teşekkürler.Hepimiz bebişlerimizi sağlıkla,güle güle büyütelim inşallah.

Ben uzman tv de izleemiştim.bbeği kucağa almak bebeğin öz güvenini arttırırmış.

benim bebegimde 15 aylıkk oldu kucagımdan hiç indrmeden buyutdum şimdi cok nadir gelir kucagıma , çok uykusu oldugunda falan, onun dısında yakalamacılık oynamak için gelir gibi yapıp kaçar:D
bebeklerin belli bir dönemi böyle sırtı yere gelinc eağlamakla geçiyor sanırım tavana bakmaktan sıkılıyorlar :D sen hep kucagında gezdir bi zaman gelcek keşke gelse de bi sarılsa diyeceksin istesende gelmicek :19:

mrb ben çocuk gelişimciyim ve 2 tane çocuğum var kızım 4.5 yaşında oğlum henüz 2aylık çocuklarım çok ağlayan ve huysuz bebeklerdi ve ben hep kucağımda gezdiridim oğlum hala hep kucakta bırakın bu zamanlarında kucakta dursunlar emeklemeye yürümeye başlayınca zaten kucağa gelmeyecekler bebekler kucakta kendilerini güvende hissediyorlar sen al bebeğini kucağına ve bu zamanların tadını çıkar

vallahi bebeklik hallerinde bence her fırsatta kucağınıza alın sevin öpün koklayın tadını çıkarın
oğlum 2 yaşında evde kovalıyoruz sarılıp öpelim diye kucağımıza alalım diye
bir süre sonra çocuklar emeklemeye yürümeye başlayınca zaten istesenizde kucağınızda durmuyo

Zaten hep kucağımda gezdiriyordum ama demek benim bebişime o yetmiyormuş.İnanın bir ara tuvalete bile gidemiyordum tecrübesizlikle bunalmıştım.Bir haftadır dahada fazla aldım varsın evin işi kalsın dedim resmen yapışık gezdik göğsüme kapatarak uyuttum ve bu derdimiz bitti.Bebişim annesini daha çok hissetmek istiyormuş demek :) Şimdi öpüşüp koklaşıyoruz kucağımdan bırakınca kaldığımız yerden devam ediyoruz ya da başka şeylerle oyalanıyor.İlgisinin artması da önemliymiş.Benim gibi çok darda kalan olursa bir süre yapışık gezin derim :)

ahh kucağında gezdirmek iyi hoş da benim gibi bir de 3.5 yaşında ikizleriniz var ve gurbette kimsesiz yaşıyorsanız bu kucak işi çok yorabiliyor.inanın sırtımın ağrısından ne şekilde duracağımı şaşırıyorum.tek kolumda bebişim her işi yapmaya çalışıyorum.bu arada diğer oğullarım da ilgi istiyor.üçüne birden akşama kadar tek başıma yetişmeye çalışıyorum koşturmaktan başım dönüyor.bazen ağlayasım geliyor.akşam eşim geldiğinde yemek yemeye bile halim olmuyor.utanmasam sen ye aşkım ben uyuyacam diyecem ama adamcağız da tek başına yiyemez zevki olmaz.neyse evet bugünler geçecek ikizlerim de böyleydi.anne olmak çok zor ve çooook zevkli bir şeymiş

merhaba benim oglumda yaklasik 7 ay devamli kucagimdaydi ne temizlik ne bisey devamli yapisik yasiyorduk suan 15aylik oyun oynuyoruz guzel vakit geciriyoruz kendi istemiyo suan kucak biraz mincikliyorum hemen atiyo kendini asagiya yani bu donem gecici varsin alissin bazi cocuk ilgiye doymuyo daha daha ilgi alaka istiyo napalim onlar bizim herseyimiz canini sikma gecici bir donem dogru bildigin yolda icgudulerini dinleyerek devam et derim iyi aksamlar:)

tam da bu kucağa alma, alıştırma meselesi ile ilgili bir bölüm okudum Harvye Karp'ın Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabında.(Eğer kolik olduğundan şüphelendiğin bir bebeğin varsa, bu kitabı şiddetle tavsiye ederim. ) Hatta daha sonra ben de bu konuda yazı yazdım. Okumak istersen eğer
Kucağa Almak Şımartır mı? « Seyyaf Büyüyor… buradan bakabilirsin.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

tam da bu kucağa alma, alıştırma meselesi ile ilgili bir bölüm okudum Harvye Karp'ın Mahallenin En Mutlu Bebeği kitabında.(Eğer kolik olduğundan şüphelendiğin bir bebeğin varsa, bu kitabı şiddetle tavsiye ederim. ) Hatta daha sonra ben de bu konuda yazı yazdım. Okumak istersen eğer

canım çok teşekkür ederim bize bu yazıyı okuma fırsatı verdiğin için.benim 3. bebeğim.her istediğinde kucaklıyorum gezdiriyorum.diğer 2 oğlum da olunca çok zor oluyor ama yine de hep seviyorum öpüyorum kucakta gezdiriyorum.hiç oturmuyorum nerdeyse eve ve çocuklarıma yetişebilmek için.ve oğlum çok şükür sakin bir bebek.ikizlerime bakarken çok zorlanmştık.hep kucaktalardı onlar hiç oturtmazlardı hiç.hatta kanguruyla sırtıma takıp yemek yapardım.napiceksin zor ama annelik böyle

Yazını çok bebeğndim paylaşımın için teşekkürler.Bahsettiğin kitabı ne zamandı almak istiyorum hep bir şekilde erteliyordum şimdi okuyunca hemen siparişi verdim.O kitabı alıp çok bilmiş komşu teyzelerimizin ve akrabalarımızın gözüne sokmak istiyorum :)) bir dönem zaten bunalmışım ne yapıcağımı bilmiyorum bide milletin durmadan bebeğin gık diyince kucağına alıyorsun sen bu bebeği şımartmışsın gibi laflarıyla uğraşıyordum.Ama o kafada olanların gözlerine de soksam boş galiba :) doğruyu yaptığımı bilmek güzel.Bebişim de maşallah nasıl uysal,tatlı bir bebiş oldu anlatamam.Zafer sevgi ve ilginin zaferi :))

Back