Çocuk Hastalıkları bebeğim kolik mi?uyku düzenini nasıl sağladınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mdunal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
47
2
36
Ankara
bebeğim doğduğu günden beri huzursuz. hastanede bile devamlı ağladı. aynı gün doğan diğer bebeklerden hiç ses çıkmazdı . bizimki feryat ederdi. hala düzelmedi. şu 2 saatte bir bebeğini emzirmek için uyandıran annelere acayip imreniyorum. bebeğim gece en erken 2-3 saat uğraşlamızla 12 de uyuyor. 5 te uyanıyor . sonra toplam kucağımda en fazla 2 saat kadar uyanıp uyuyor. bu kadar başka uykusu yok. daha 2 aylık. devamlı ıkınıyor. çok agresif. ağladığında yıkıyor etrafı. gazı için herşeyi yaptım. kaç defa doktora götürdük. prof a götürdüm . doktor bazı bebekler böyle olur oda sana rastgelmiş deyip gönderdi sağ olsun. .diğer doktorlarda gazdır diyor ama kakasında problem yok. gazıda çıkıyor. nedir bu anlamadım. benim gibi yaşayanlar neler yaptınız. uykusu gece 5 saat dışında 1-5 dakika sürüyor. delirecem.

Sana moral verecek ne diyebilirim bilmiyorum,aynısını yaşamış biri olarak...Ben çingen beşiği kurmak gibi bir çözüm bulmuştum,en azından uykusu acık daha artıyodu,Allah güç versin,sonuçta geçiyo ama çok yıpratıcı oluyo kolik bebek...Benim altı ay sürmüştü,daha doğrusu sütten kestim altıncı ayda,gaz sorunu öylelikle bitti.Ama kızım genelolarak huysuzluğunu sürdürdü,diş çıkarması,hastalanması vs. herşeyi diğer bebeklerden zor oldu:43:

Allah kolaylık vesın canım benım kardesım de oyleydı doktora gıttık bırseyı yok bazı bebekler boyle huysuz oluyor 2 yasından sonra gecer dedı sok olmustuk.eyvah nabıcaz dedık.ama yavrulrımız ıste dayanamıyorsun uykusuzluklarına aglamalarına.belkı bırkac ay sonra gecer gaz sorunu azalıyor ılerde ya .ınsallah canı dulaarım senınle

ağlayan bebek çok zor gerçekten bunu yaşamış ve hala yaşayan biri olarak sana allah yardım etsin diyorum biz kızımda şimdi oğlumda bu problemi yaşıyoruz çok şükür 5 aylık oldu azaldı biraz sadece akşam biraz ağlama krizi tutuyo onuda müzikle felan sakinleştiriyoruz. bizimde gitmediğimiz dr kalmadı herşeyi iyi tahlilleri temiz çıkıyodu tehşis hep kolik biz çareyi battaniyede sallamakta bulduk ama sana yardım edicek kimse yoksa alıştırma derim. müzik gerçekten iyi geliyoonu deniyebilirsin.bide herşeyden önce sabırlı olup bunun geçeceğini bebeğinin sağlıklı olduğunu kendine kabul ettirmen lazım Allah yardımcın olsun

allah hepimizin yardımcısı olsun. öğlen biraz uyusa razıyım. en azından dinlenirim. üstümde eşofman heryer heryerde, paspal oldum iyice. ailecek salona taşındık. yatağı kapatmıyorum bile.

benimde kızım aynıydı. Dogdugu gün başladı,daha o günden çocuk doktoruna göstermek istemiştim.Sonrasındaacile gitmeler,başka başka doktorlara gitmeler ama hepsi gaz kolik dedi. Birde 1,5 aylıkken poposunda çatlak oluşunca hiç susmayan bi çocuk oldu.
2,5 aylıkken bi prof. gitmiştim gece uyku düzeni için melatonin hormonu vermişti bana sütten çocuga geçsin diye akşam 5te içiyordum, gece 11 gibi kızıma etki ediyordu,gece uykusu bununla düzeni girdi,sık sık uyanıyordu ama gece hiç uyumamasında iyiydi.
emin olki hiç bir gaz ilacı kolike iyi gelmiyor aksine gaz ilaci koliki artiriyor,bize doktor bütün ilaçları bıraktırmıştı.
6 aylık olana kadar biz çarşafla salladık.6 aydan sonra memede uyumaya başladı.8 aylık olupta emeklemeye başlayınca belirgin derecede aglaması azaldı.
Şuan 11 aylık ama hala huysuz ve zor bi bebek,hala geceleri sık sık uyanıyoruz, 2 yaşına kadar pek rahat edecegimi düşünmüyorum.Allah hepimize kolaylık ve sabır versin

Fisher pricenın akvaryum salıncağı var!!!! kendİ kendİne sallıyor, müzikli, dönenceli benim kurtarıcım oldu. Bebeğim 7 aylık oldu. Ben hala kullanıyorum. Bizimde gece uyku problemimiz var. Gece dayanamadığım da artık ona koyuyorum, sallana sallana uyuyor. kesinlikle tavsiye ederim.

sabır.. sabır.. sabır... inan bana tek çözümün bu... en önemliside şunu unutma stresini algılıyor ve oda stresli oluyor... yani senin yansıman o.... sen stresliysen oda stresli olacak...yaşadım bunları.. çok iyi anlıyorum.. kuaföre bile gidemiyordum... sana yardım eden büyüklerin varsa şanslısın yoksa ''zamanla geçecek''de ve güçlü ol... başka yolun yok. kolay gelsin........

bebeğim doğduğu günden beri huzursuz. hastanede bile devamlı ağladı. aynı gün doğan diğer bebeklerden hiç ses çıkmazdı . bizimki feryat ederdi. hala düzelmedi. şu 2 saatte bir bebeğini emzirmek için uyandıran annelere acayip imreniyorum. bebeğim gece en erken 2-3 saat uğraşlamızla 12 de uyuyor. 5 te uyanıyor . sonra toplam kucağımda en fazla 2 saat kadar uyanıp uyuyor. bu kadar başka uykusu yok. daha 2 aylık. devamlı ıkınıyor. çok agresif. ağladığında yıkıyor etrafı. gazı için herşeyi yaptım. kaç defa doktora götürdük. prof a götürdüm . doktor bazı bebekler böyle olur oda sana rastgelmiş deyip gönderdi sağ olsun. .diğer doktorlarda gazdır diyor ama kakasında problem yok. gazıda çıkıyor. nedir bu anlamadım. benim gibi yaşayanlar neler yaptınız. uykusu gece 5 saat dışında 1-5 dakika sürüyor. delirecem.

bebişin nasıl oldu bende de aynı durumlar var dertleşmek istiyorum...

aynı sıkıntı bizde de var zombiye dönüyoruz ve huysuzluğu hat safhada.kaç doktora götürdüysem kolık dedı ama içimden bir ses sadece kolik gibi gelmiyor.gaitada reduktan maddemiz çıktı şimdi şeker kronoğrafisini beklıyorum.bebeğimde 3 buçuk aylık.tek başıma ilgileniyorum bazen lavaboya bile gidemiyorum canım inşallah bizim bebeklerimizde düzelir.

benim bebeğimde anıydı sürekli ağlayan ve huzursuz bebek gerçekten çok zor bilirim bende diğer arkadaşlar gibi kaç kere dr götürdüm kaç gece acillik olduk ama bunun tek çaresi zaman bende 2-3 aylıkken bugünler hiç bitmeyecek bebeğim hep böyle ağlayacak zannediyordum ama 4 ayı bitirince hepsi geçti ağlamalar sadece açken ve uykumuz geldiğinde olmaya başladı sakın gazı var diye benim gibi önüne gelen ilacı bitkiyi denem çünkü kolik bebeklere hiç yaramıyor sadece onların küçük midelerini hasta etmekten başka allah şifa versin bebişe sanada sabır az kaldı:26:

kızlar konu baya eski okuduğuma göre. sonuç nedir bebekleriniz nasıl kaçıncı ayda bitti bu ağlamalar uykusuzluklar. benim minikte gece 12 de bi başlıyor saat 4e bazen 6ya kadar mızır mızır ağlıyor. saç kurutma makinasıyla yuyor onu kapatınca yine ağlıyor bazen delircek gibi oluyorum ne zrmuş çocuk üyütmek 2.yi düşünmüyorum tek çocuk yeter bana. 3.ayına girdi benim kızım herkes 3buçuk aylıkken falan geçer diyor iple çekiyorum o günleri yaşına bi girsee ooff of yaşlandım resmen.

arkadaşlar kuzenimin oglu 8 aylık ama hala kafasını tutamıyor oturamıyor emekleme de yok gözlerindede kayma var doktora göturmüşler ama bişeyi yok gayet iyi deyip geri yolluyolarmış sizce normalmi:emir_bebek::emir_bebek:

arkadaşlar kuzenimin oglu 8 aylık ama hala kafasını tutamıyor oturamıyor emekleme de yok gözlerindede kayma var doktora göturmüşler ama bişeyi yok gayet iyi deyip geri yolluyolarmış sizce normalmi:emir_bebek::emir_bebek:

8 aylık çocuk oturabilmeli kafasınıda tutabilmeli.bence başka bi doktorada götürsünler.

aynı şeyleri yaşamışız ne zamn bitti?lütfen cevapla

Back