• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kilo almiyor kizlarr lütfen yardim edin

Olur mu ilk 3 ay güzel kilo almasi lazim ki sonra kilo alimi yavaslayacak zaten e bizimki bu donemde alamadysa sonrasnda umudum yok.beden ruh gelisimi acisinsan kilo alimi onemli.kilodan kastim uc bes degil almasi gereken ayda en az 600 u bile alamiyo benim bebisim

Boyle bir zorunluluk yok. Her bebeğin gelişimi bir değildir. Belki sonraki aylarsa kilo alimi artacak.

Düzenli emmedigi için olabilir sadece. Ama sağlığında sıkıntı yoksa evham yapmayın.

Allah bagislasin hayırlı omurleri olsun inşallah.

Panik yapıp da hemen mamaya geçmeyin.siz öncelikle beslenmenize dikkat edin.et,balık bol taze sebze tüketin ki sütünüzün kalitesi artsın.laktamil bildiğim kadarı ile sütün kalitesini arttıyor.bebeğinizin aldığı sütün kalitesi arttıkça kilo alımı da düzelir.aşure yapıp yiyin hem sütü arttırır hem de sütünüz daha besleyici olur.doktor mama takviyesine gerek duymadıkça mamaya geçmeyin.bir de bebeğiniz gazlı ise mama daha da gaz yapabilir.

Boyle bir zorunluluk yok. Her bebeğin gelişimi bir değildir. Belki sonraki aylarsa kilo alimi artacak.

Düzenli emmedigi için olabilir sadece. Ama sağlığında sıkıntı yoksa evham yapmayın.

Allah bagislasin hayırlı omurleri olsun inşallah.
İnsallah canim cümlemizinkini Rabbim bagislasn tsk ederim

Ac cocuk durmaz ciglik ciglik aglar sutu emdikten sonra son sut yagli sut onu almasi gerekir suda bi kural doktor dedi ..emzirmeye basladinda en son emzirdigin gogusten baslican emzirmeye yagli kalan sutu emerse kilo alimi olur mamaya da alisirsa biberonla seni unutur mama vereceksen kasikla ver amaebeyle doktorla konus

Evet boyu normal olmasi gerektgi gbi ayda 3 cm seklinde gidiyor.10_15 dk mi?benim bebegim 3 saat arayla 5 dk zor emiyo:KK43:(
Siz dinledire dinledire emzirin. Sağıp verdiğiniz süt yüzünden gazı var biberon yüzünden yani. Zaten zor emdiği için bende az az sık sık veriyordum. Boyu uzuyor doktor da Mana kullanın demiyor ise sakın mamaya başlama yın.6 ay Sadece anne sütü alan bebekler ve ek öğüne rağmen ağırlıklı anne sütü alan çocuklar çok sağlıklı ve ileride hastalıklara çok direnç li oluyor. Birçok hastalıktan antibiyotik vs olmaksızın kurtuluyor lar. 2 yıl mümkün olduğu kadar mideyi anne sütü ile doldurmakta fayda var. 6 ay su bile vermeyin. Tabi doktorunuz mama ònermedi ise. Ama boyu uzuyor demişsiniz sorun yok demektir. Beslenmeyen çocuğun ilk boyu farkeder

Siz dinledire dinledire emzirin. Sağıp verdiğiniz süt yüzünden gazı var biberon yüzünden yani. Zaten zor emdiği için bende az az sık sık veriyordum. Boyu uzuyor doktor da Mana kullanın demiyor ise sakın mamaya başlama yın.6 ay Sadece anne sütü alan bebekler ve ek öğüne rağmen ağırlıklı anne sütü alan çocuklar çok sağlıklı ve ileride hastalıklara çok direnç li oluyor. Birçok hastalıktan antibiyotik vs olmaksızın kurtuluyor lar. 2 yıl mümkün olduğu kadar mideyi anne sütü ile doldurmakta fayda var. 6 ay su bile vermeyin. Tabi doktorunuz mama ònermedi ise. Ama boyu uzuyor demişsiniz sorun yok demektir. Beslenmeyen çocuğun ilk boyu farkeder
İki ay üst üste 500 gr alinca sadece mama takviyesi yapalim dedi dr ama hic icimden gelmiyo:(

Kilosu 5600 3 ay bi haftalik.kaka durumu kotu yapamiyo iki uc hatta bes gunde bir.ama cis gunde 8 10 kez yapio
tatlım kilosu gayet iimiş, o ideal kilo tabloları mamayla beslenen bebekler baz alınarak hazırlanmıştır, anne sütü alan bebeklerle aynı sonuçlar alınmayabilir, çok takma kafana

benim kizim hic bir zaman ayda 1 kilo almadi ilk 4 ay hep 500er gram aliyordu cok sukur simdi 14 aylik gayet saglikli sukur. illada saglikli bebek kilolu bebek demek degildir

kakasını yapamıorsa zeytinyağı verebilirsiniz bebişinize bağırsaklarını yumuşatır,
gazı içinse birkaç kaşık rezene içirebilirsiniz, acıelma yağını karnı ve ayaklarının altına sürebilirsiniz, bir de bitkisel bir damla var bağırsak için faydalı bakterileri içeren onu da kullanabilirsiniz.

kakasını yapamıorsa zeytinyağı verebilirsiniz bebişinize bağırsaklarını yumuşatır,
gazı içinse birkaç kaşık rezene içirebilirsiniz, acıelma yağını karnı ve ayaklarının altına sürebilirsiniz, bir de bitkisel bir damla var bağırsak için faydalı bakterileri içeren onu da kullanabilirsiniz.
Sab sipmleks ve biogaia diye damla kullaniyorm canm cok tsk ederim onerilern icin :)

Ben oğlum için günde 1 litre den fazla süt sağardım ama oğlum yinede kilo almadı çok şükür sağlıklı o bana yetiyor.

Merhaba bayanlar.100 günlük bebegim var.ilk ay gayet güzel kilo aldi anne sütü aliyodu.ikinci ve ücüncü ayda 550 gr aldi sadece cok üzülüyorum acaba sütüm yaramiyormu doyurmuyormu.ama aglama veya aclik belirtisi olmuyordu yetmeme durumh yok.iki üc saatte bir 125,150 ml sütüm cikiyor.yanliz memede cok kisa kaliyo bebegim sadece önsüt aliyo teshisi koyduk sagip verdim bi hafta denedik yine hic kilo almamis bi gr bilenolur bu sorunu yasayanlar varsa yardimci olablirmi
Oncelikle soyliyim bu konuda uzman degilim ama benim de Allah bagislarsa 9 aylik bir kizim var ve bu mama/meme/kilo konularini cok cok okudum, uzmanlara sordum, arastirdim.

Oncelikle ayda 500 gr almasi ilk 3 ay icin yeterli diye biliyorum ve anne sutu varken, kesinlikle mama verilmemeli. Mamaya baslandigi anda bebek gittikce emmek istemeyecek ve bebek emmedikce annenin sutu azalacak, sutu yetmedigini dusunen anne daha cok mama verecek ve bu kisir dongu annenin sutu komple bitene kadar devam edecek.

Ayrica bu 500 gr olayi da ortalama bir rakam cunku nasil bizler farkli boy/kilodaysak bebeklerinde o sekilde olmasi cok normal. Bir bebegin tirnaklari uzuyorsa, bir bebek gunde en az 4-5 dolu islak bez cikariyorsa ki bunu bezin agirligindan anlarsiniz, bebegin tepkileri normalse, cildi parlak ve gerginse gelisimi normaldir ve yeterli kilo aliyordur.

Bir de bebeginiz sadece ön sut aliyorsa bebeginizi emzirmeden once sutunuzu biraz sagabilirsiniz; boylece bebek yagli sute daha cabuk ulasir. Hem belki sutunuz cok tazyikli geliyorsa o tazyikten rahatsiz olup kendini geri cekiyor olabilir. Dedigim gibi ilk basta biraz sagarsaniz tazyigi de azaltirsiniz.

Ayrica diyelim bebegi emzirirken sag gogsu verdiniz sonra sol goguse gectiniz, ikinci emzirmede ilk olarak sol gogsu yani son verdiginiz gogsu vermelisiniz ki bebek o goguste kalan yagli sutu alsin.

Geceleri de bebeklerin en cok kilo aldiklari zamanlardir. Gece 2-3 saatte 1 bebeginizi mutlaka mutlaka emzirin.

Son olarak siz de beslenmenize biraz dikkat ederseniz sutunuz de bundan muhakkak etkilenir. Sanilanin aksine sut yapsin diye cok tatli yemek yerine sık sık kirmizi et, balik, sut, yogurt gibi besinler tuketerek; sebzeyi de gunluk ogunlerinizden eksik etmeyerek hem kendinize hem bebeginize faydali olursunuz.

Umarim yardimci olmusumdur bir nebze olsun.
Lutfen sutum yaramiyor diye dusunmeyin, her annenin sutu bebegi icin ozeldir ve sut yaramamasi diye bir sey kesinlikle soz konusu bile degildir. Bir bebek prematureyse annesinin sutu ona gore vitamin icerir, bir bebek 6 ayliksa annenin sutu onun ihtiyaci olan sekilde formule olur. En mukemmel mama bile sizin sutunuzun yerini tutmaz tutamaz.

Akliniza takilan bir sey olursa lutfen sorun. Sizin su an yasadiklarinizi ben de yasadim, o yuzden cok iyi anliyorum sizi.

Yani 3 ay bi haftalik diyelim ozaman☺minyon degil aslinda boylu bi bebek 61 cm boyu ama kilomuz 5600.doktorumuz yavas dedi kilo alimi icin.ve 4.ayda ek gidaya baslayalm dedi.bazi bebekler anne sütünu degerlendiremiyormus.o nasil oluyorsa.sütün yaramiyorun kibarcasiydi sanirkm:/mama verip vermemekte kararszim onerilerinizi bekliyorum
Benimki 4 aylık 5600. Okadarda büyük telaşlarda değilim ya. Hatta sütüm tam yetmiyo mama bile veriyorum gece yatmadan.. bebek hareketliyse gayet normal, ki kilosuda güzel bence.

Anne sütü alsın, madem sütün var mama verip sütünü azaltma, mamadır ek gıdadır zaten ömrü boyu yiyip içecek ama anne sütü sadece belli bir süre

benim kızımda 3. ay 300 küsür alınca dr bir ay daha bekleyeim dedi öbür ayda yine o civarlarda alınca 4.ay bitince mamaya başladık ve dr bana da aynı şeyi söyledi.bazı bebekler erkenden başka yiyecekler arayışına giriyorlar demişti.bu sütün yaramıyor anlamına gelmiyor.aynı sizinki gibi azcık emip sonrada halinden memnundu.ama bu 500 grın altındaki bebekler için geçerli,sizinki minimum seviyeden fazla bence biraz daha bekleyin mama vermeyin.

Oncelikle soyliyim bu konuda uzman degilim ama benim de Allah bagislarsa 9 aylik bir kizim var ve bu mama/meme/kilo konularini cok cok okudum, uzmanlara sordum, arastirdim.

Oncelikle ayda 500 gr almasi ilk 3 ay icin yeterli diye biliyorum ve anne sutu varken, kesinlikle mama verilmemeli. Mamaya baslandigi anda bebek gittikce emmek istemeyecek ve bebek emmedikce annenin sutu azalacak, sutu yetmedigini dusunen anne daha cok mama verecek ve bu kisir dongu annenin sutu komple bitene kadar devam edecek.

Ayrica bu 500 gr olayi da ortalama bir rakam cunku nasil bizler farkli boy/kilodaysak bebeklerinde o sekilde olmasi cok normal. Bir bebegin tirnaklari uzuyorsa, bir bebek gunde en az 4-5 dolu islak bez cikariyorsa ki bunu bezin agirligindan anlarsiniz, bebegin tepkileri normalse, cildi parlak ve gerginse gelisimi normaldir ve yeterli kilo aliyordur.

Bir de bebeginiz sadece ön sut aliyorsa bebeginizi emzirmeden once sutunuzu biraz sagabilirsiniz; boylece bebek yagli sute daha cabuk ulasir. Hem belki sutunuz cok tazyikli geliyorsa o tazyikten rahatsiz olup kendini geri cekiyor olabilir. Dedigim gibi ilk basta biraz sagarsaniz tazyigi de azaltirsiniz.

Ayrica diyelim bebegi emzirirken sag gogsu verdiniz sonra sol goguse gectiniz, ikinci emzirmede ilk olarak sol gogsu yani son verdiginiz gogsu vermelisiniz ki bebek o goguste kalan yagli sutu alsin.

Geceleri de bebeklerin en cok kilo aldiklari zamanlardir. Gece 2-3 saatte 1 bebeginizi mutlaka mutlaka emzirin.

Son olarak siz de beslenmenize biraz dikkat ederseniz sutunuz de bundan muhakkak etkilenir. Sanilanin aksine sut yapsin diye cok tatli yemek yerine sık sık kirmizi et, balik, sut, yogurt gibi besinler tuketerek; sebzeyi de gunluk ogunlerinizden eksik etmeyerek hem kendinize hem bebeginize faydali olursunuz.

Umarim yardimci olmusumdur bir nebze olsun.
Lutfen sutum yaramiyor diye dusunmeyin, her annenin sutu bebegi icin ozeldir ve sut yaramamasi diye bir sey kesinlikle soz konusu bile degildir. Bir bebek prematureyse annesinin sutu ona gore vitamin icerir, bir bebek 6 ayliksa annenin sutu onun ihtiyaci olan sekilde formule olur. En mukemmel mama bile sizin sutunuzun yerini tutmaz tutamaz.

Akliniza takilan bir sey olursa lutfen sorun. Sizin su an yasadiklarinizi ben de yasadim, o yuzden cok iyi anliyorum sizi.
Cok sagolun güzel bilgileriniz icin oldu in bicogunu denedim önsut sagma olayini da u sefer kizim hic emmek istemedj bastaki sulu sütü daha cok istekli iciyo.sütün tam yagli kismina gelince karni doyuyo birakio en uzun emmesk simdye kadar 10 dk oldu

Cok sagolun güzel bilgileriniz icin oldu in bicogunu denedim önsut sagma olayini da u sefer kizim hic emmek istemedj bastaki sulu sütü daha cok istekli iciyo.sütün tam yagli kismina gelince karni doyuyo birakio en uzun emmesk simdye kadar 10 dk oldu
Oda bazen oluyo tabi genelde bes dk emip.birakiyo.bana doymuyo gbi geliyo.tam diyorm bu ay guzel emdi bi tartiyrz hayal kirikligi.doktrda mamaya baslYlm deyince iyice stres yaptim buda sütumu etkilio hliyle

Bence normal. Genetik bişey. Şuan da kaç kilo bebiş ?

Back