Bebeğim kilo almamiş

Minikanneyimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
1.726
1.108
83
Kendimi cok suclu hissediyorum.

34+6yim yarin tam 35 hafta bitmis olucak. Kavusmamiza az kaldi.

33+1de kontrolum vardi. Bebegim baya tombik 2432 gram 1 hafta 2 gun ondeydi. Yaklasik 1 haftadir dogru duzgun yiyemiyorum. Uyku deseniz hak getire. Vucudum yorgun dusuyo ister istemez. Dun bebegimin hareketlerinde azalma hissettim carsiya cikmistim yorulmustur dedim bugunu beklemeye karar verdim bugunde cok oynamayinca esim doktorumun oldugu hastanede calisiyo yemek arasinda doktoru yakalamis anlatmis. Az hareket hissetmis ve endiselenmis randevumuz 12sinde gelsin mi tarihi mi beklesin diye. Doktorda gelsin demis. Hazirlandim gittim. Ama yemekte yiyememistim.
Nst normal cok az sanci var. Ama bebegim hic kilo almamis. 1-2 gun geride.kilosu 2422 gram. Yani yerinde saymis bebegim kilo olarak. Boyda ayni 43 cm. Doktora istahimin olmadigini uykusuz kaldigimi soyledim. Oda iyi beslenmem gerektigini ve dinlenmem gerektigini soyledi.
Bi kac gun geride ama ufak sapmalar olabilir. Geride degil diyebiliriz. Bu iyi bisey. Ama kilo alsaydi iyi olurdu dedi..

Bebegim saglikli Allaha dukur. Buna cok seviniyorum. Benim tombik yanakli yavrum. Ama hic kilo almamis olmasi cidden sorun degil mi. Yani 12 gun gecti aradan. 10 gram bile almamis.

Bugun doktordan ciktiktan sonra yemek yedim ve yedigimden beri midem bulaniyo. Istifra etmemek icin uzandim. Bari yediklerim kana karissin diye.. Kizlar kendimi cok sucluyorum. Destek ve bilginize ihtiyacim var

Bizim bi arkadaş hiç sağlıklı beslenmiyordu hamileyken iş yerinde bi poğaça alıp kahvaltısını yapıyodu. Çok uyardık ama dinlemedi.Çocuğu zayıf ve erken doğdu.
Bebek zaten son haftalarda kilo alıyor. Yani senin bu haftaların önemli.
Sağlıklı şeyler yemen ve dinlenmen lazım. Bişey yiyemiyosan meyve yemeye çalış canım. Hem sana hem bebeğe vitamin olur.

Hizli kilo almaya basladigi zamanlar. Ve ben dogru duzgun yiyemedigim icin sucluluk duygusu icerisindeyim. Kendimi zorlamaya daha dikkatli olmaya calisicam. Mide bulantisiyla nasil basedicem bilmiyorum

Canim son haftalarda bebek hizli kilo alir derler ama onden giden bebekler biraz yavaslayip normal kilosunda dogarlar yani kardesim hamileyken bebk iki uc hafta onden gidiyordu doktor son haftalr almaz dengeler merak etme demisti gercekten oyle oldu kilo alimi durdu 3.500 kilo dogum yapti iri bebek olacak diyorduk sen onu kafana takma ama kilo almasi icin muz kasar peyniri yiyebilirsin uykuna dikkat et ve yemek yiyemiyorsan meyve ye abartmadan fazla meyve sekeri yukseltir cunku

Tabiki. Doktor nstde sorun yok dedi.. 33+1de 0 civarindaydi sancim ondan agrin var mi diye sordu. Yok dedim tamam dediEki Görüntüle 2186584

NST'de pek problem görünmüyor. Ancak sana şu tavsiyelerde bulunabilirim.
1-Bebeğinin hareketlerini takip et. Tekmelerini vs say. Günde en az 10 kere hareket etmeli ve bu hareketler küçük hareketler olmamalı. Tekme atmalı kuvvetli kuvvetli.
2-Dr kontrollerine daha sık git kontrol zamanın gelmese de. NST'ye gir her defasında. Ve Dr.undan bebeğini besleyen damarları kontrol etmesini söyle. Bebeği besleyen damarlarda herhangi bir direnç vs var mı diye sor. Aynı şekilde bebeğinin suyu çok önemli, suyunda azalma var mı diye sor. Bir de Dr.un istemese de idrar tahlili yaptır, idrarda proteine baktır. Ve en önemlilerinden biri de tansiyonunu sık sık ölçtür. Normal tansiyon değerinden 2 puan daha yüksek çıkmaya başlarsa büyük ve küçük tansiyonun o zaman şüphelenmeye başla, yanlış giden bir şeyler var demektir...

En önemli ve en önemlisi bebeğinin hareketleri. Lütfen bebeğinin hareketlerine özellikle dikkat et....

Coook tesekkur ederim
2 gundur azalmisti hareketleri. O yuzden kontrol gunumden erken gittim. Sikinti yok saglikli dedi. Kipirdiyoda dedi. Suyun normal dedi. 10 gun sonraya randevu verdi 17sine gec mi sizce? Her kontrolde tansiyon olculuyo. Normalde 11e 6veya5 cikiyodu bugun 12 ye 7 cikti. Beslenmeme ve dinlenmeme dikkat etmem lazimmis

Canim bebegin icin gunluk taze koy yumurtası ye muhakkak kasar peynir cok kilo yapiuomjs bebegé bi de muz demislerdi bi de benim tecrubem dr.onayli karpuz ye ama dogum sonrasi bebek gazli oluyor demisti biri hakkatten de benim.kizim cok gazliydı sebebi karpuz mu bilmem ama kilo yaptıği kesin bi de ceviz ve et yemeyi ihmal.etme son haftalar miş dikkat et

Yumurta yiyemiyorum canim istahsizken kendimi cok zorladim yumurtadan tiksindim midem bulaniyo yumurta gordukce. Ceviz falan yemem lazim. Gun boyu istahsiz oluyorum. Aksam yedigimdede yetmiyo :/

Sana tavsiyem bir sağlık ocağına gidip idrar tahlili yaptırman. Onlar gebelere yapıyor zaten. Bir de dediğim gibi hareketlerini sayman. Hareketlerinin azlığını hissettiğin anda ertelemeyip, Dr.a gitmen. Dr.una da fazla güvenme. Eğer bebeğinde bir anormallik seziyorsan yani normalden farklı ise başka bir kaç Dr.a da görün. Seni korkutmak istemem ama ben ilk bebeğimi Dr ihmali yüzünden kaybettim 36+1 haftalık hamile iken Bebeğimin hareketleri azalmıştı, senin gibi ben de hemen Dr.a koştum. NST'ye soktu, USG ile baktı, her şey normal dedi. Ben de dedim hareketleri çok azaldı, normal yeri daralıyor eskisi gibi hareketli olmasını bekleyemezsin dedi. Dedim ayaklarım şişiyor, oturarak çalışıyorum ve çok sık ayağa kalkamıyorum dedim. Normal yaz gebesisin dedi... Suyu normal, NST normal, hareketleri normal, şişmem normal ve bana 4 gün sonrasına randevu verdi. Ama maalesef şöyle bir durum vardı bebeğim 10 günde bir önceki ölçüme göre 450 gr kadar kilo almıştı. Daha doğrusu Dr.un ölçtüğü ve söylediği bu idi... Kilo aldığını görünce sanırım artık kilo almaya çalışıyor, o yüzden hareketleri azaldı diye düşünmüştüm. İlk gebeliğimdi ve neyin normal, neyin anormal olduğunu bilemiyorsun tabii...

4.gün kontrole gittiğimde bebeğimi kaybettiğimi öğrendim... Sadece 12 saat kadar önce kalbi durmuş Bebeğimi kaybettikten sonra idrar tahlili yaptı Dr. idrarda protein çıktı. Preaklampsi geçiriyormuşum meğer. O şişlikler vs, hep o yüzdenmiş. Benim de tansiyonum hep 10/6 çıkardı. Hareketlerini hissetmediğim gün gittiğimde 12-8, bebeğimi kaybettiğim gün 14-9 idi...

Sezaryen ile doğdu meleğim. Dr.un en son ölçtüğü kilodan tam 500 gr eksik doğdu. Meğer hiç kilo almamış meleğim, Dr. yanlış ölçmüş Dr.a sordum görünen bir problem var mıydı diye... Özellikle inceledim her şeyini plesantasında kan pıhtıları vardı, kan pıhtılaşması testi yaptırmanı öneririm dedi...

Sonra kendi araştırmalarımla hangi testleri yaptırmam gerektiğini öğrendim, testleri yaptırdım. Sonuçlarla ve bebeğimin NST, USG sonuçları ve gebelikteki yaptırdığım testlerle birlikte Dr. Dr. gezdim. Hepsinin söylediği şey şu oldu bana "Bu NST sonucu ile seni nasıl eve göndermiş. Ek müdahalede bulunmalı idi, yine yanıt alamazsa seni hastanede yatırıp takibe almalı ve bebeğin kalp atışlarında düzelme göremediyse seni acil sezaryene almalıydı." Sonra tabii kendim araştıra araştıra resmen Dr. gibi oldum. Nelere bakması gerektiğini, NST'nin nasıl olması gerektiğine kadar her şeyi öğrendim ve bunlarda 2.gebeliğimdeki gittiğim Dr.umun da büyük katkısı oldu. O her şeyi açıklardı bana. Bak şimdi bebeği besleyen damarlara bakıyoruz. Bu sonuç gayet iyi, eğer sonuç şu şekilde olsaydı o zaman problem var demek olurdu gibi gibi öğrendim her şeyi... NST sonuçlarını da yine aynı açıklamalarla bakardı hep...

İçinin rahatlaması için söylüyorum, bence başka bir Dr.a gidip (mümkünse perinatalog olsun) iyi bir kontrolden geç. Bebeğini besleyen damarlara özellikle baktır. Belki dediğin gibi senin beslenememenden kaynaklı olarak kilo almamış ve hareketleri azalmış olabilir ama en azından aklın rahat olsun. Kötü bir senaryoda en azından ben elimden geleni yaptım dersin. Ben yıllardır hala neden başka bir Dr.a da gitmedim diye kendi kendimi yiyorum. Evet sonuç değişmeyecekti, yine kaybedecektim meleğimi bir şekilde ama en azından ben her şeyi yaptım deyip, bu acının üstüne bir de suçluluk duygusu yaşamayacaktım... Çok uzun oldu kusura bakma...

Cok uzuldum basiniz sagolsun. Gebeligimin basindan beri farkli doktorlari geziyorum. Bu doktora 30 haftalikken basladim. Cok memnun kaldim ilgili ve aciklayici. Tedbirli olmakta fayda var haklısınız.. 10 gun somraya tekrar randevu verdi. Gebelik izlemi icin saglik ocagina gidicem onumuzdeki hafta. Idrar testini orda isterim. Peki ne demeliyim idrar testi istedigimde direk yaparlar mi yoksa proteine baktirmak istiyorum diye belirtmeli miyim?
Allahtan nst sonucum normal

Bebeğinin hareketlerinin azaldığını ve son zamanlarda kilo almadığını bu yüzden de her ihtimale karşın idrar testi yaptırmak istediğini söylersin ebeye. O zaten dediklerini dikkate alıp, yapacaktır. 10 gün bence fazla bir süre. Önümüzdeki hafta bir gün tekrar git, bir NST'ye gir bence. NST sonucun evet çok problemli gözükmüyor ama çok da iyi değil. Bebeğinde ki hareket azlığı NST'den de belli oluyor canım... Zaten o yüzden dedim Dr uzun bir tarihe verse de sen daha sık git diye. NST sonucunu da benimle paylaşırsan sevinirim. Dur eğer galerimden bulabilirsem sana sağlıklı bir bebeğin NST sonucu ile artık kesin müdahale isteyen NST sonucunu paylaşayım... Sen de anlarsın sonuçların nasıl olması gerektiğini...

Yukarıda 3 tane NST paylaşıyorum seninle.
İlk NST ilk bebeğimin problem yokken, hareketleri normalken çekildiğim NST (İnişli çıkışların çok olduğu) 2.NST bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum diye gittiğim gün çekildiğim NST (inişler çıkışlar yok kalp atışlarında fark edersen) 3.NST ise sağlıkla kucağıma aldığım bebeğimin son NST'si. 3.NST de sağlıklı ve hiç bir problemi olmayan bebeğe ait bir NST yani. Bu NST'leri kendi NST sonucun/sonuçlarınla kıyasla diye paylaşıyorum canım. Neden endişe ettiğimi daha iyi anlayacaksın...

Evet paylasirsan cok sevinirimm

Tesekkur ederimmm. Izlem icin saglik ocagina cagirdilar orda nst yapiyolar mi acaba

Izlem icin onumuzdeki hafta cagirmislardi beni ne yapicaklar bilmiyorum ama kan ve idrar tahlili isticem. Bobregimde tas var zaten 6 mm. Enfeksiyon var mi idrarda bakar misiniz dicem. Kan degerlerimde dusuyodu suruba baslamistik toparlamis mi gormek istiyorum dicem

Merhaba canım. Kaç gündür aklımdasın, seni merak ettim. Ne yaptın? Bebeğin nasıl?
Tesekkur ederim.. Ben cok istahsiz ve uykusuz kalmistim biraz kendimi uyumaya zorladim. Istahim olmasada yedim hep. Pazartesi kontrolum var kilo alip almadigini gorucez. Tansiyon takibi yaptirdim saglik ocagainda eczanede olcturdum hep normal cikti. Saglik ocagina protein kacagi olabilir mi kilo almamisti bebegim dedim tansiyon takibi yap dedi diye yaptim. Hareketleride toparladi. Sanirim biraz asagiya indi asagida baskı hissediyorum. Pazartesi iyice netlesir hersey umarim kilo almis ve iyidir bebegim.. Cok tesekkur ederim merak ettiginiz icin pazartesi yazicam tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…