Bebek Beslenmesi Bebeğim Kilo Alamıyor Lütfen Yardım Edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AYBUKEECE

ECEMMM
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
15
1
36
Erzincan
Arkadaşlar kızım 7 aylık ayda 100-200 gram ancak alıyo sütten kesmek zorunda kaldık rahatsız olduğum için zaten hiç yetmiyordu sürekli aptamil kullandım ama oda yaramıyo artık kaşık mamalara geçtik bildiğiniz önerdiğiniz mamalar varmı önceki gibi değil kilo alımı çok geriledi.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

bu yaz aylarında çocukların iştahları kapandıgı gibi;siiziin bebegeınıze bir sebep daha eklenmiş;bu yaşlardaki couklar benım bildiğim kadarıyla bir okul öncesi öğretmeni olarak olarak,Kilo alamayan bir bebek aynı zamanda kilo kaybediyor da olabilir. Doktorunuz, mama hazırlama şeklini değiştirmenizi, öğün sayısın artırmanızı ya da kilo alamama durumunu ortadan kaldırmak için,mama verebilir,
Bazı bebekler, bebeğin yeme ya da büyüme yetisini engelleyen bazı fiziksel anormallikler yüzünden kilo alamaz olabilir yaniii...
Bunlar arasında mide bağırsak hastalıkları, kronik kalp yetmezliği, karaciğer ve salgı bezleri hastalıkları da olablir allah korusun... Bu nları anlamak için mutlaka hemen doktora giidn,bebege kimse yanllış bilgiler vermeden ....

benmde bebeğim 7 aylık bu ay 300 gr almış bende senn gibi düşündüm ama dert etme doktorum bu sıcaklarda yemek yedirebildiğine dua et dedi
4 öğün yese gene kar dedi
bence dert etme besinlerini alsın az ama alsın meyve sebze sabhta peynir yumurta ...
bol bol da su içiyolar ya ondan da alamıyolar
hasta olmasın zayıf dşmesin bünye yeter ...

:emir_bebek: benimde 17 aylık oglum 6.ayından beri hiç kilo almıyor hala8 kiloda takıldık kaldık 4 degişik doktora 4degişik hastaneye götürdük kan ve idrar tahlili kültürü falan içilen vitamin falan hep boş çıktı memeden kestim 1 hafta olacak süte döndük bakalım bişey degişecekmi yoksa bu seferde tıp fakültesinde deneyeciz şansımızı sanada banada ve bizler gibi olan herkesede allah yardım etsin:emir_bebek:senağlama

Arkadaşlar kızım 7 aylık ayda 100-200 gram ancak alıyo sütten kesmek zorunda kaldık rahatsız olduğum için zaten hiç yetmiyordu sürekli aptamil kullandım ama oda yaramıyo artık kaşık mamalara geçtik bildiğiniz önerdiğiniz mamalar varmı önceki gibi değil kilo alımı çok geriledi.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

merhaba. bebeğinin kilo alımından çok gelişimi önemli. bazı bebeklerin metebolizması hızlı çalışabiliyor. yada genetik olabiliyor. ailenizde zayıf birileri var ise onada çekmiş olabilir. genel durumu daha önemli. bu arada sıcaklarda etken olabiliyor. benimde oğlum 8 aylık. çok hareketli bir çocuk o yüzden çok kilo tutmuyor. ama genel durumu çok iyi maşallah çok kafana takma. ileride öyle bir çocuk olurki sen bile şaşırırsın.

hava da etken tabı ama idrar tahlili yaptırsanız.idrar yollarında enfeksıyon varsa kılo almını etkılıyor.dr bızım ordan anlayıp tahlıl istemışstı ve enfeksıyon çıkmıştı.

canım benim bebeğim de kilo almıyordu.. doktor gece yatarken, ya da ikindi vakti milupanın sekiz tahıllı mamasından ver dedi.. bende bir ay boyunca öle yaptım.. ama az da yese herşeyi verdim, çorba, yoğurt falan.. bi kere de tahıllı kaşık maması verdim.. 800 gram almış bir ayda.. bi de öle dene istersen

canım benim bebeğim de kilo almıyordu.. doktor gece yatarken, ya da ikindi vakti milupanın sekiz tahıllı mamasından ver dedi.. bende bir ay boyunca öle yaptım.. ama az da yese herşeyi verdim, çorba, yoğurt falan.. bi kere de tahıllı kaşık maması verdim.. 800 gram almış bir ayda.. bi de öle dene istersen

O tahıllı kaşık mamasından miktar olarak ne kadar veriyorsunuz acaba?

ben fazla olmasada yedirdim pirinçunu ama kof kilo bile almadı benim kızım.şimdi akşamları içine irmik katıp öle yediriyorum ama yine de kilo almıyor. Manken mi olacak neCADIARZU

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ben milupa aptamil veriyorum devam sütü olarak kaşık maması olarak ise hero baby,bebelac kaşık mamaları ve bunların meyve pürelerini veriyorum ama kilo alımı çok yavaş sağlıklı çok şükür doktorada götürüyorum sürekli ama kilo almasını istiyorum biraz çok üzülüyorum buna buradaki amacım belki benim çocuğuma da yarayabilecek bir mama tavsiye edersiniz diye her çocuk bir olmuyo maalesef bazı mamalar varki çocuğa çok ii geliyo bazı mamada varki cok pahalı ama senin çocuğuna yaramıyo o yüzden tavsiyeleriniz için teşekkürler devamını bekliyorum ecem için...teyzeleri...

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ben milupa aptamil veriyorum devam sütü olarak kaşık maması olarak ise hero baby,bebelac kaşık mamaları ve bunların meyve pürelerini veriyorum ama kilo alımı çok yavaş sağlıklı çok şükür doktorada götürüyorum sürekli ama kilo almasını istiyorum biraz çok üzülüyorum buna buradaki amacım belki benim çocuğuma da yarayabilecek bir mama tavsiye edersiniz diye her çocuk bir olmuyo maalesef bazı mamalar varki çocuğa çok ii geliyo bazı mamada varki cok pahalı ama senin çocuğuna yaramıyo o yüzden tavsiyeleriniz için teşekkürler devamını bekliyorum ecem için...teyzeleri...

Mama yerine doğal şeyler yapıp versen daha iyi olmaz mı canım. Yani mama da ver bir öğün ama mesela sebze çorbasına patates, irmik, pirinç tarzı şeyler katıp öyle versen o türlü şeyler de kilo yapabilir. Yoğurt çorbası mesela akşamları versen. Çorbalarına da ekmek koy. Ben henüz öyle pek ekmek koyamıyorum ama kilo alımı için belki faydası olur. Sabah kahvaltısını yaptırdıktan 1-2 saat sonra yoğurt ver, ondan 1-2 saat sonra da sebze çorbası. Ondan sonra meyve püresi, akşam da yoğurt çorbası veya tarhana (içine ekmek doğranmış, yağ eklenmiş vs.) Ben bazı öğünleri atlasam da genelde bu şekilde vermeye çalışıyorum.
Ama bugünlerde bizimkinin de iştahı yok, binbir taklalarla bile yediremiyoruz o ayrı konu.

bir kapta pirinç unu, nişasta çeşitlerini (patates niş., mısır niş., buğday nişastası gibi) karıştır. her akşam yatmadan önce bunu sütle muhallebi yap içine de 1 kaşık şeker at we yedir eminim etki edeceksüprizzzzz

sabah kahwaltısı
yarım muz
4-5 bebe bisküwisi
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tahin
peynir (ben lavache quirit katıyorum)
2 ölçek tahıllı mama
40-50ml süt koyuyorum
blendırdan geçirip weriyorum bu da kilo yapıcı bi öğün bnce.. dr kontrolümüz bugün 7100dü geçen ay bakalım şimdi kaç oldu bakalım 6.ay kontrolü..

sabah kahwaltısı
yarım muz
4-5 bebe bisküwisi
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tahin
peynir (ben lavache quirit katıyorum)
2 ölçek tahıllı mama
40-50ml süt koyuyorum
blendırdan geçirip weriyorum bu da kilo yapıcı bi öğün bnce.. dr kontrolümüz bugün 7100dü geçen ay bakalım şimdi kaç oldu bakalım 6.ay kontrolü..

Canım maşallah bebeğine:nazar:. Merak ettim bu kahvaltı ve pirinç unlu karışımla iyi kilo alabilmiş mi??? kaç kilo olmuş bebeğin...

bebeklerin gelişimi 0-3 ay arası çok hızlı iken yaşları ilerledikçe zihinsel ve fiziksel gelişimleri de yavaşlar. Bu nednele daha küçük olduğu aylara göre daha az kilo alması çok normal.herhangi bir sorunu olduğunu zannetmiyorum. Her ay düzenli olarak tarttırdığınızda doktorunuz da aynı şeyi size iletecektir zaten.

Back