• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kan tahlil sonuçları

Egeliteyze

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2023
21
6
6
28
Merhaba, 7 ay 6 günlük bir erkek bebek annesiyim. Gelişimi ve büyümesi gayet iyi 🥰
Bugün sünnet operasyonu için kan verdik. Sonuclari görünce beynimden vuruldum. Pazartesi doktor randevum var. Neden böyle referans dışı, anormal bir durum mu var ? Bilen biri yorumlar ise çok mutlu olurum.
Edit: Telefon üzerinden doktorumuzla konuştuk. Değerlerin alt ve üst sınırlarının yetişkinlere göre olduğu için böyle gözüktüğü söyledi. Bebek için ayrı değerlendiriyoruz dedi. Tüm değerleri olması gerektiği gibiymiş, hepsi için gayet iyi ve normal olduğunu aktardı.

Son düzenleme:
Bizim de bazı değerler referans aralığı dısında cıktı normal dedi doktor. Ama sizin sayıca daha fazla ve referansla arası fazla olanlar var. En iyi doktorlar bilir. İnşallah normaldir.

Pediatristimiz ayni zamanda hematoloji yani kan hastaliklari profesoru.

Turkiye'de sayili doktorlardan biri, ilk 1 yas icindeyken acil ya da ekstrem bir durum olmadigi taktirde kan degerlerine bakmadi. 1 yasa kadar cogu kan degeri referans disidir, baska belirtiler yoksa kan alip bebeklerimizi yormam demisti.

Bunu sunun icin soyledim, 7 aylik bebekte kan degerleri fazla ya da dusuk olabiliyor, eger bir arada anlamli bir sonuc oluşturmuyorsa dert etmeyin. Hem kati gidaya yeni baslamissiniz muhtemelen sebep budur.

Ama tabi mutlaka doktora danisin bu durumu. Ben doktora danisabilene dek rahat nefes alin diye yazıyorum sadece. Gecmis olsun.

Pediatristimiz ayni zamanda hematoloji yani kan hastaliklari profesoru.

Turkiye'de sayili doktorlardan biri, ilk 1 yas icindeyken acil ya da ekstrem bir durum olmadigi taktirde kan degerlerine bakmadi. 1 yasa kadar cogu kan degeri referans disidir, baska belirtiler yoksa kan alip bebeklerimizi yormam demisti.

Bunu sunun icin soyledim, 7 aylik bebekte kan degerleri fazla ya da dusuk olabiliyor, eger bir arada anlamli bir sonuc oluşturmuyorsa dert etmeyin. Hem kati gidaya yeni baslamissiniz muhtemelen sebep budur.

Ama tabi mutlaka doktora danisin bu durumu. Ben doktora danisabilene dek rahat nefes alin diye yazıyorum sadece. Gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattı mesajınız. Umarim önemli bir şey yoktur. Ilk bebek olunca daha bir panik oluyor sanırım insan.

Merhaba, 7 ay 6 günlük bir erkek bebek annesiyim. Gelişimi ve büyümesi gayet iyi 🥰
Bugün sünnet operasyonu için kan verdik. Sonuclari görünce beynimden vuruldum. Pazartesi doktor randevum var. Neden böyle referans dışı, anormal bir durum mu var ? Bilen biri yorumlar ise çok mutlu olurum.Eki Görüntüle 3298177 Eki Görüntüle 3298178 Eki Görüntüle 3298179
Merhaba değerler kırmızı gözükse de dikkatli bakarsanız sınıra çok yakın ..
Yani 10 olması gereken değer 2 3 değil 9.5 ama 10 altında olduğu için sıkıntılı gibi işaretli
Panik olacak kadar değerlerinde sıkıntı yok tabi doktorunuza danışın muhtemelen benzer şeyler söylecek belki kan ilacı önerebilir ocean marka alabilirsiniz bir tık daha güvenli, sevgiler

Back