Bebek Beslenmesi bebeğim kakasını yapamıyor!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar çok muskul durumdayım yavrucum 6 aylik kakasini 5 gundur yapmadı 2 saat önce fitil koydum henüz uyuyo ama korkuyorum gene yazmazsa diye sabah macun kıvamında çok azcık poposunun arasında vardı ama gerisi içindeydi daha öncede başıma geldi ama bu kadar gecikmedi bide anne sütü alıyo sebze meyve veriyorum dün kayısı erik kaynattim ondan verdim cok üzülüyorum sürekli böyle kaka ceteresi tutuyorum daralma geliyo o Agladikca ben üzülüyorum nolur bi yol gösterin yavrum derman olamıyorum elimden başka bir şey gelmiyor ptsi Dr kontrol ver 6 aylik aşıları filan olacak ama o zaman a kadar ne yapabilirim

Canım zeytın yagı versen bı cay kasıgı ıyı gelır o karınınıda ufele Zeytın yagıyla sıcak tut kuzuyu sıcakta daha rahat yapıyolar sıcak bez koy karnına . Herseylerı stres cocukların allah kolaylık versın canım

Balkabağı çorbası tatlı olduğu için genelde tüm bebeklerin hoşuna gidiyo:) lifli olduğu için bağırsaklarıda iyi çalıştırır. Biz anneler olarak pimpiriklilik yapıyoruz çok sıkıntı etmeyin kendinize hemen hemen her bebekte aynı durum var. Bebim bebeğim 4 ay boyunca haftada bir kaka yaptı kafayı yicektim:))
Çok zor pok beklemek

Sağol kuşum suan uyuyo uyaninca masaj yapayım biraz
Canım zeytın yagı versen bı cay kasıgı ıyı gelır o karınınıda ufele Zeytın yagıyla sıcak tut kuzuyu sıcakta daha rahat yapıyolar sıcak bez koy karnına . Herseylerı stres cocukların allah kolaylık versın canım

Tamam bjda fitil sokmam ama suan pirtladi duydum ama kuru bir pırt :KK43:
Canım korkma benim bebeğim de kabız olurdu.ben kuru eriği kaynatıp püre haline getirirdim,ve onu ya yoğurtla ya da öylece bir kaç kaşık verirdim,bazen de saf zeytin yağı...fitil normalde 3-4 saate etki eder,bazen de yarım saat,ama emin ol yapacaktır.ayrıca sürekli asla fitil kullanma,iyice tembelleştirirsin bebeğinin bağırsaklarını...bu geçici bir süreç,bir kaç aya normal düzenine giriyor...bebeğin ıkınmasını öğrenecek,hatta hergün aynı saatlerde yaptığını bile göreceksin,asla panikleme.

Tamam bjda fitil sokmam ama suan pirtladi duydum ama kuru bir pırt :KK43:
Gaz çıkarmadı bile nimet :) o da olmasa daha sıkıntı korkma kızım 9 aylık ben ne yiyosam onu yiyo poku aynı büyük insan gibi olmaya başladı ekgıdada oluyo bu sorunlar sıkma canını bebeğin yapmasını öğreniyo :) bide unutma her bebek aynı değildir yavrunu en iyi bilen sensin

Merhaba arkadaşlar çok muskul durumdayım yavrucum 6 aylik kakasini 5 gundur yapmadı 2 saat önce fitil koydum henüz uyuyo ama korkuyorum gene yazmazsa diye sabah macun kıvamında çok azcık poposunun arasında vardı ama gerisi içindeydi daha öncede başıma geldi ama bu kadar gecikmedi bide anne sütü alıyo sebze meyve veriyorum dün kayısı erik kaynattim ondan verdim cok üzülüyorum sürekli böyle kaka ceteresi tutuyorum daralma geliyo o Agladikca ben üzülüyorum nolur bi yol gösterin yavrum derman olamıyorum elimden başka bir şey gelmiyor ptsi Dr kontrol ver 6 aylik aşıları filan olacak ama o zaman a kadar ne yapabilirim
Benim oglum da 3 aylık ken 5 veya 6 gunde bir yapardi.hep fitil koyarfik.doktor bagirsaklari uyum saglama asamasinda olur demisti.sonra kendi kendine duzeldi

Benim bebişimde 4 aylıkken sadece emdiği halde çok fena kabız olmuştu.. bende herşeyi denedim ama fayda etmedi en aonunda eczaneden bi ilaç aldım popodan sıktım 1 saat içinde boşaldı yavrum çok zor oluyor kabız oldukları zaman kendimden bilirim.. veya marketlerde meyveli kaşık maması var armutlu elmalı kabızlığı engelliyor onları tavsiye ederim canım bu arada ilacın ismini unuttum ama eczaneye sorsan verirler bizim çok işimize yaramıştı:)

Zeytınyagı en temiz cozum..

Kızım kabız olunca (4gun yapamadığı oluyor)
Hemen verıyorum zeytınyagını çok rahat yapıyor..
Benımkı 2yasında tatlı kasıgıyla verıyorum..
Sen cay kasıgıyla ver,vereceksen..

yavrucum 6 aylik, kakasini 5 gundur yapmadı anlamam gerekiyordu amaaa nasıl bir ruh halindeysem '6 aylık kakasını 5 gündür yapamıyor' olarak anladım :KK48::KK48::KK48:

çok geçmiş olsun bebişee:emir_bebek::emir_bebek:

ay ben bebekken de yapamıyordum üstünüze afiyet 21 yaşındayım hala yapamıyorum yani ilerde de sabırlar diliyorum size lazım olacak...

X