• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim kakasını yapamıyor !

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nisa77

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
842
25
318
Giresun
son 4 gündür inleme halinde.hani ıkınırız ya yüz ifadesi öyle ıh ıh yapıyo kıpkırmızı oluyo.bezini açıp poposuna masaj yapıyom bacaklarını karnına götürüyom falan 15 dka altı açık oluyo sonra birden pırtlatıyo.ama herzaman değil.bezinden hiç kaka almamaya başladım.dra sordum dün sürekli inliyo dedim kakasını yapamıyo dedim o gaz sancısı koliği başlamıştır yavaş yavaş dedi.ama gaz sancısı dedğil kızlar ıkınıyo yavrum.bugün 21 günlük oldu.napıcam yardım edin

son 4 gündür inleme halinde.hani ıkınırız ya yüz ifadesi öyle ıh ıh yapıyo kıpkırmızı oluyo.bezini açıp poposuna masaj yapıyom bacaklarını karnına götürüyom falan 15 dka altı açık oluyo sonra birden pırtlatıyo.ama herzaman değil.bezinden hiç kaka almamaya başladım.dra sordum dün sürekli inliyo dedim kakasını yapamıyo dedim o gaz sancısı koliği başlamıştır yavaş yavaş dedi.ama gaz sancısı dedğil kızlar ıkınıyo yavrum.bugün 21 günlük oldu.napıcam yardım edin

canım benimde 4 aylık bebegim var gaz sancısı için bebegine nurse herveys şurubunu kullan her beslenmeden sonra eger kakasını yapamıyosada fitil var onu al kansuk tu yanlış hatırrlamıyosam ortadan ikiye böl veya ateş öleçer veya termometreyi makatına hafif sokup ta yapabilirsin fitil zaten aynı işe yarıyo eger gaz sancısı isede iyi beslenmediği için kaka yapmıyodur emziriyosan yediklerine dikkat et kayası kompostosu tüket fazla deil ama

şimdiden geçmiş olsun fitili diklemesine böl biraz zor oluyo ama bölmek geçer korkma

ayy cnm kabız olmuş sanırımmm bide baska doktoraa sorsan nasıl olur bol bol su içir dicem ama kaç aylıkkii yedirebiliosan sıvı seyler yedir bilmiyorum belkide emiodur daha

daha 20 günlük sadece anne sütüyle besleniyo.uyurken ıkınarak uyanıyo.kayısı kompostosu da yiyorum anne sütü de kabızlık yapıyo ozaman.üffff dr sadece gaz sancısıdr deyip geçti.nacidecim su içiremem ki daha aylık bile olmadı

canım benimde 4 aylık bebegim var gaz sancısı için bebegine nurse herveys şurubunu kullan her beslenmeden sonra eger kakasını yapamıyosada fitil var onu al kansuk tu yanlış hatırrlamıyosam ortadan ikiye böl veya ateş öleçer veya termometreyi makatına hafif sokup ta yapabilirsin fitil zaten aynı işe yarıyo eger gaz sancısı isede iyi beslenmediği için kaka yapmıyodur emziriyosan yediklerine dikkat et kayası kompostosu tüket fazla deil ama

fitili kullanmak için erken değil dimi sonunda eczacıya sorup alacam böyle giderse

kendi aldıgın sıvı miktarını arttırman gerekio ve bebeinin karnına zeytinyag ile msj yaparsan boyle bi srun kalmaz....

fitili kullanmak için erken değil dimi sonunda eczacıya sorup alacam böyle giderse

korkma ben 20 günlükken aldım zaten hep yardım ediyodum kaka yapması için dediğim şurubu kullan istersen internetten araştırmasınıda yap nurse herveys bende onunla rahatladım tüm ilaçları denedim fitili al nöbetçi eczaneden bebegini iyi beslediğinden eminmisin kakasını 3-4 kere yapması lazım altını ıslatıyomu bari
dediğim gibi termometreyi hafif makatına sokabilirsin ölede yapar su sakın verme daha küçük mama Verirsen o zaman kaynamış sogumuş su ver

korkma ben 20 günlükken aldım zaten hep yardım ediyodum kaka yapması için dediğim şurubu kullan istersen internetten araştırmasınıda yap nurse herveys bende onunla rahatladım tüm ilaçları denedim fitili al nöbetçi eczaneden bebegini iyi beslediğinden eminmisin kakasını 3-4 kere yapması lazım altını ıslatıyomu bari
dediğim gibi termometreyi hafif makatına sokabilirsin ölede yapar su sakın verme daha küçük mama Verirsen o zaman kaynamış sogumuş su ver

evet her bezi ıslak.makatı da azcık kaka sürülmüş zorlandığı için sanırım.sabah 5 te uğraşmalarımla en son kaka yapmıştı.çok teşekkür ederim yardımın için rabbim meleğine sağlık versin

mecbur kalmadıkça fitil kullanmayın arkadaşlar.ılık zeytinyağıyla karnına masaj ve bazen bir iki damla zeytinyağı içirmek iyi gelir gaz için de bitkisel çayları kullanabilirsiniz tabii bebekler için olanları.papatya,rezene vb

nisa her emzirmeden önce ve sonra göğüs ucuna zeytinyağı sür. bebişe geçerek rahatlatır. ben öyle yapıyorum.KK da okumuştum onuda.

mecbur kalmadıkça fitil kullanmayın arkadaşlar.ılık zeytinyağıyla karnına masaj ve bazen bir iki damla zeytinyağı içirmek iyi gelir gaz için de bitkisel çayları kullanabilirsiniz tabii bebekler için olanları.papatya,rezene vb

minikiz-çok doğru söylemiş...hakiki zeytinyağı çay yarım çay kaşığı falan çözer sorunu.kendi yedilkelrine diikat et.ona kabız yapacak sütünü etkileyen şeyleri araştır netten.bu arada ayaklarını da sürekli koru kendinin kabız diye üzülürken kendini üşütürsen ishal olur onla başa çıkmak daha zor.
herşey gönlünce olsun canım iyi akşamlar.a.s.

Benim oğlumdada aynı şeyi yaşadım sana tavsiyem sıksık emzirmen ve ilk 3 ay yediklerine dikkat etmen ilaç falada kullanma...sancısı tuttuğunda karnını karnına daya baya bir rahatlıyorlar.bu günlerde geçiçek şu 3 ayı bir atlatalım gerisi kolay...

Benim oğlumdada aynı şeyi yaşadım sana tavsiyem sıksık emzirmen ve ilk 3 ay yediklerine dikkat etmen ilaç falada kullanma...sancısı tuttuğunda karnını karnına daya baya bir rahatlıyorlar.bu günlerde geçiçek şu 3 ayı bir atlatalım gerisi kolay...

peki canım nasıl düzeldi.şimdi rahat yapabiliyomu kakasını habire benimki ıkınıyo

benim oğlum halen ıkınmakta ben dediğim gibi kucağıma alıyorum bazen kucak kucağa uyuyoruz tek çare bu başka bişi yapmıyorum...ha bir ara rezene çayı verdim arada gene veriyorum milupanın çayı bak onu deneye bilirsin. doktorunuza sor tabi..bu arada benim sütlerim az aralarda 4 öğün olarak mama veriyoruz. yaldır yaldır kaka yapıyor şimdi...ama gaz sancısı yok değil tabi o bir bebek ve kasları çok zayıf tabiki zorlanacak allah yardımcımız olsun...inan bazen tuvalete bile göndermiyor kucağımdan bırakamıyorum...bazende çok derin uyuyor bu günlerde geçecek elbet ..

benimkindede aynı sorun vardı üç aylık oldu oda yapamıyordu hep ben yaaptırıyordum ama doktor sen yaptırma dedi babuline ile sab siplexsi kullan dedi şimdi kullanıyorum kendi kendine yapmaya başladı gene zorlanıyor ama kendi kendine yapabiliyor artık
ama şimdide üç gündür emziremiyorum memeyle savaş ediyor sanki ne yapacağım bilmiyorum kaka sorununu çözdüm şimdi bu başladı emmeyi bırakmasını istemiyorum ne yapabilirim

canım z.yağını bir cezvede kaynat yalnız üsüne bi çay tabağıyla falan kapat (... sonra kapağı amadan soğumaya bırak (ağzının kapalı olması önmli).... hafif kıvamlı bişey olacak jelimsi... onu bebeğinin altını açtığında poposunun deliğine sür hem gaz sancısına iyi geliyo em kbızlığa hemen hemen her açtğında da sürebirsin pişiğe de iyi geliyo... ama sakın kaynatmadan sürme pişik yapar....

benimkide zor yapıyo genelde..bakdım yapamıo hemen emziriyorum..baya faydası oluyo..fitil çok gerekmedikçe vermeyin bencede..karnına sıcak su torbası koymakda iyi geliyo..Allah yardımcınız olsun..

bizde kabızlık problemi yok ama gaz için rezene vermiştim tuvalete çıkış sayısı artmıştı ben de rezeneyi bıraktım .kabızlığa iyi gelir diye düşünüyorum.

Back