• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kaka yapamıyor...

bende artık hergün 2 kayısı haşlayıp yediriyorum bide armut rendesi kakası katı olsada yapıyor hergün şükür...

merhaba arkadaşlar bebeğim 2.5 3 gündür kakasını yapamıyor doktorum kesinlikle uyarmayın dedi alışkanlık yapıyomuş zeytinyağıda veremiyorum reflüsü var reflüyü azdırıyomuş napcamı şaşırdım sancıdan kıvranıyo

merhaba arkadaşlar bende ramazanda aynı sorunu yaşadım. 2 veya 3 gün arayla yapıyordu. ozaman 2 aylıktı sadece emziriyorum. doktor emen çocuklarda 10 güne kadar tuvaletini yapmaması normal dedi olabiliyormuş kabızlık olarak kabul edilmiyormuş.( emen bebeklerde) ben hiç birşey kullanmadım. ramazandan sonra bol bol su içtim posalı meyveler yedim. mesela üzüm, incir, elma kabuğuyla, kaysı suyu içtim şimdi günde 1 kere veya 2 kere yapıyor. fitil barsak tembelliği yapıyormuş tavsiye etmem siz ne yerseniz unutmayınki çocuğa oo gidiyor bide spor yaptırıyorum bebeğe sorun çözüldü başka hiç bir şey kullanmadım.ayrıca bebeğinize sütünüz yetmiyormu diye düşünen varsa bebek emerken huzursuzluk yapıyorsa gögsünü sık süt çıkıyoprsa süt var demektir birde emdirirken ara ara omuzunuza alın gazı çıkarın bi rahatlasın sonra devam edin emdirmeye ben onu çok yapıyorum ayrıca anne sütü dışında dışardan hiç birşey vermiyorum buna çayda dahil 6 ay sadece emzirmeyi düşünüyorum başka hiç birşey vermiycem gelişimide çok güzel şuan

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım aynı problemi bizde yaşadık özel doktorada götürdük yapacak birşey yok bize dr duphalac diye şurup vermişti ama kayısı suyu veya püresi verirsen çok faydası oldugunu görürsün.

bende aynı sorunu yasıyorum bebeğim 3. ayına girecek 7 8 günde bir kakasını yapıyor.kendisinde sıkıntı yok ama ben rahatsız oluyorum.sadeece anne sütü veriyorum.kayısı elma kompostosu yemekten içimde ağaç çıkacak bana mısın demiyor.zeytinyağ kulak çuubuğu hiç bir işe yaramıyor.dün sabah dayanamadım fitil verdim taaaa gece yaptı azcık anlayacağınız onlarda işe yaramıyor.rezene cayı içiyorum günde iki bardak o bile etki vermedi.

hanımlar kaka yapamayan bebeklere kimyonu çay gibi demleyip onu içirin. Eğer emziriyorsanız sizde günde 1 su bardağı için çok fayadası var. benim bebeğim asla kabızlık sorunu ve gaz problemi yaşamadı. bi deneyin derim.

bende aynı sorunu yasıyan bırı olarak sunu soyluyebılırım
bebelac'ın meyve purelerınden elma armut puresını yedırıyorum
zaten bebelac kıtabındda kabız bebekler ıcın bunu onerıyor.
bebegım kucuk olduğu ıcın azar azar sabah aksam yedıyorum ıcıne cok azda zeytın yagı koyuyorum ve cok rahat bısekılde hergun kakasını yapıyor.boylelıklede ılk ek gıdamızada bu sekılde baslamıs olduk..

bende aynı sorunu yasıyorum bebeğim 3. ayına girecek 7 8 günde bir kakasını yapıyor.kendisinde sıkıntı yok ama ben rahatsız oluyorum.sadeece anne sütü veriyorum.kayısı elma kompostosu yemekten içimde ağaç çıkacak bana mısın demiyor.zeytinyağ kulak çuubuğu hiç bir işe yaramıyor.dün sabah dayanamadım fitil verdim taaaa gece yaptı azcık anlayacağınız onlarda işe yaramıyor.rezene cayı içiyorum günde iki bardak o bile etki vermedi.

kızlar bu sorun başından geçmiş bir anne olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim.. benim kızımda 3 aylıkken başladı bu sorun. 1 hafta 10 günde bir yapıyorsu. ama katı değildi ve bir huzursuzluğu da yoktu. yalnız kilo alımı azalmıştı. bu hali uzun sürdü doktorumuz kabız değil dedi kan idrar tahlili yaptı bişey çıkmadı. barsak ultrasonu çekildi onda da bişey çıkmadı. ama memeyi reddediyordu kısa süre ve az az emiyordu. aç kalıyormuş oysaki o yüzden yapmıyomuş. mama verdik kesinlikle almadı hem kaşık hem biberan hatta enjektörün iğnesini atıp onunla bile mama verdik ama yediremedik. neyse şimdi ek gıdaları yiyo 6. ayıondan beri 3 günde bir yapıyor

arkadaşlar benim kızımda kaka yapamıyo 3.5 aylık. 7 gün oldu fitil soktum bu seferde fitil kaldı cıkmadı kakada yapmadı yarın dr götürcem.siz nelr yapıyosunuz

valla kızlar 1 çay kaşığı zeytin yağı ii geldi az da olsa yapıyo kakasını zilli kızım
çok sağolun...

kızlar bu sorun başından geçmiş bir anne olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim.. benim kızımda 3 aylıkken başladı bu sorun. 1 hafta 10 günde bir yapıyorsu. ama katı değildi ve bir huzursuzluğu da yoktu. yalnız kilo alımı azalmıştı. bu hali uzun sürdü doktorumuz kabız değil dedi kan idrar tahlili yaptı bişey çıkmadı. barsak ultrasonu çekildi onda da bişey çıkmadı. ama memeyi reddediyordu kısa süre ve az az emiyordu. aç kalıyormuş oysaki o yüzden yapmıyomuş. mama verdik kesinlikle almadı hem kaşık hem biberan hatta enjektörün iğnesini atıp onunla bile mama verdik ama yediremedik. neyse şimdi ek gıdaları yiyo 6. ayıondan beri 3 günde bir yapıyor

benimde kızım aynı 3.5 aylık 7 gün oldu kaka yapmadı sancısı cok oluyo aglıyo ne yapsam olmadı zeytinyagı içiriyorum zinco damla kullanıyorum rezene veriyorum yok yapamıyo bende içiyorum rezene faydası yok delircem ben anne sütü +mama veriyorum

hanımlar kaka yapamayan bebeklere kimyonu çay gibi demleyip onu içirin. Eğer emziriyorsanız sizde günde 1 su bardağı için çok fayadası var. benim bebeğim asla kabızlık sorunu ve gaz problemi yaşamadı. bi deneyin derim.

nasıl demliycez onu iyi geliyosa ben içerim yeterki kızım aglamasın::

benim kızım da vardı ama sonunda makat darlığı çıktı bence halen devam ediyorsa bir cerraha göster.bide lebelaks diye bir melhem var .eczanelerde satılıyor 10 dak kakasını yaptırıyor

Back