• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kaka yapamıyor...

gxoxrs...

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2007
328
0
96
41
Ankara
kızlar ya valla öyle zormuş ki annelik kızım kaka yapamıyor ailece perişanız bi gaz çıkarıyo evde bayram havası...
20 günlükken başladı kaka sorunumuz doktor normal demişti düzelir dedi ama çok zor oluyo 3 gün bekliyorum çok huzursuzlanıo o zaman fitili dayıyorum küçücük poposuna
onda az bişey yapıo yavrum nereye gidio bu emdikleri anlamıyoruz valla...
işllah düzelir bende küçükken kabızmışım eşimin annesi de. çekmiş işte...
böle bi sorun yaşayan var mı arkadaşlar?Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

tabiki düzelecek canım bizde bu sorunları yaşadık sen elinden geleni yap .karnına sıcak havlu koy doktorunun tavsiye edebileceği bir çay içir.

Ara ara bir çay kaşığı kadar zeytinyağı içir. Yada kulak çubuğunu zeytinyağına bulayıp, poposunun etrafında şöyle bir gezdir.
Umarım düzelir.:teselli:

canım bebeğimde yapamıyordu çok sürmedi 3 kez felan yapamadı.sana dediklerimi hiç bıkmadan uygula.karnını başparmağın ve işaret parmağını c şeklinde yaparak karnını tut ve aç kapa yap ovala, bacaklarını karnına çek yapıştır bir kaç kez yap bekle birz sonra devam et.olmadı zeytin yağını poposuna arkdaşında dediği gibi kulak temizleme çöpü ile içine biraz damlat sür.evde zeytin yağı yoktu ben normal sıvı yağla yaptım oda işe yarıyor hemen yaptı yani.umarım senin bebeğindede işe yarar.yazık ama alıştırm afitillere doğal çözümler bul ee işe yaramazsa mecbur kullancaksın tabi.bilirim cok zor :((hem senın için hemde bebeğin için.

canım izde dün öyle bi problemle karşılaşmıştık has zeytinyağ içir 1 çay kaşığı faydasını kesinlikle göreceksinn .. geçmiş olsun .. bide o fitillerde alışkanlık yapıyo canım elinden geldiğince kullanmamaya çalış

canım geçmiş olsun bebeşe fitil verme bencede ben bir kez verdim kötü oldum zeytinyağı en iyi çözüm ve karnına bolcana masaj

geçmiş olsun cnm bende zeytinyağını duymuştum bencede fitilden önce onu dene

geçmış olsun canım ya

benım bebedımde ishal kızlar ne yapmam gerekıyo akıl verın

kızlar ya valla öyle zormuş ki annelik kızım kaka yapamıyor ailece perişanız bi gaz çıkarıyo evde bayram havası...
20 günlükken başladı kaka sorunumuz doktor normal demişti düzelir dedi ama çok zor oluyo 3 gün bekliyorum çok huzursuzlanıo o zaman fitili dayıyorum küçücük poposuna
Işllah düzelir bende küçükken kabızmışım eşimin annesi de. çekmiş işte...
Böle bi sorun yaşayan var mı arkadaşlar?çok üzgünüm çoookçok üzgünüm çoookçok üzgünüm çoook

canim ben tam 4 ay çektim fitille haftada 1 defa yapiyordu çocuk cerrahisine götürdüm birşey yoktu bide bağirsak düzenleyici verdi düzeldi şimdi çok iyi maşallah....

Canim ben yurtdisindan yaziyorum,
benimde oglusum arada oluyor, genelde büyüdükce mamanin numaralari degisdikce oluyor.
bana doktorum süt sekeri kat mamasina demisdi iyi gelmisdi gercektende.
eger sen emziriyorsan arada belki cay yada su veriyorsan onada katabilirsin.

Ha bu arada canim cay icen bebeklerde daha az oluyor ben oglusuma cok cay icirdim iyi geliyordu.....

canım aynı sıkıntı bende de vardı..
5. gundu bugun, dun doktoru aradım, cok sıkıntısı yoksa bekle yarın yapmazsa atarsın dedi..
bende bugunde yapmayınca bebekler icin gliserin fitili küçülttüm iyice ve attım,
oğlum 1 dkka icinde yaptı kakasını..
ama ilginc olan ishal, neden cıkaramıyor anlamıyorum..
bence sende hemen zeytinyagı falan icirme..
biraz bekle 4 gun en azından, tabi cok huzursuz degilse..
bu arada sadece anne sütümü alıyor??

Canim ben yurtdisindan yaziyorum,
benimde oglusum arada oluyor, genelde büyüdükce mamanin numaralari degisdikce oluyor.
bana doktorum süt sekeri kat mamasina demisdi iyi gelmisdi gercektende.
eger sen emziriyorsan arada belki cay yada su veriyorsan onada katabilirsin.

Ha bu arada canim cay icen bebeklerde daha az oluyor ben oglusuma cok cay icirdim iyi geliyordu.....
cnm sen ne çayı veriyodun bebeğine kızım daa bir buçuk aylık bazen 20 cc falan rezene veriyorum ben...

canım aynı sıkıntı bende de vardı..
5. gundu bugun, dun doktoru aradım, cok sıkıntısı yoksa bekle yarın yapmazsa atarsın dedi..
bende bugunde yapmayınca bebekler icin gliserin fitili küçülttüm iyice ve attım,
oğlum 1 dkka icinde yaptı kakasını..
bence sende hemen zeytinyagı falan icirme..
biraz bekle 4 gun en azından, tabi cok huzursuz degilse..
bu arada sadece anne sütümü alıyor??
emziriyorum cnm ama günde 3 kere 30 cc mama veriyorum uyutmadan önce yoksa uyumuyo
doktor bize de o fitilden verdi valla napcam bilmiyorum fitile alışmasından korkuyorum...
bizimki de fitille yapınca su gibi oluyo fitil içinde eriyince kakayı yumuşatıyo sanırım ondan çünkü bizim kız 2 gündür fitilsiz yapıo daha kıvamlı kabız gibi yani
offf ne biliim ya çok zor valla ben hayatım boyunca kabızlıkla uğraştım işallah kızımın ki uzun sürmez...

arkadaşım fitil ve poposuna zeytinyağı ile müdahale etme. o daha çok küçük. zeytinyağı içirmek de biraz ağır gelebilir. ben aktardan aldığım çörekotu yağını her sabah aynı saatte yarım çay kaşığı veriyorum çok seri bir şekilde gaz çıkarıyor. kakasına gelince benim kızım 8 günde bir yapıyor. doktorumuz sadece anne sütü alan bebeklerde normal 12 güne kadar izin veriyoruz diyor gaz çıkarıyorsa ve idrarı yeterli ise sorun yok dedi. bebeğimin 40 ı yeni çıktı lütfen bebeklerinizi sadece ve bol bol emzirin gerisi kolay sevgiler

görs canımın içi sonunda girdim siteye yıllar sonra:) bizimkide bir kaç gündür kök söktürüyor gündüz 9 saat ayakta uyku yok ya sabah 11 aksam 9 kadar uyanık gecede 2 saatte bir kalkıyoruz acaba ben cok gezdim ya gündüz uykusu olmaması ondan mı annelik gerçekten zormuş ya depresyona girmemek için kendimle savaşıyorum resmen ya sanki hep evde yasıycak gibiyim duvarlar bazen üstüme üstüme geliyor nası gecicek bilmiyorum kimseye bişey belli etmemeye çalışıyorum ama ne bilim ya işte öle sendede ölemi görs.

görs canımın içi sonunda girdim siteye yıllar sonra:) bizimkide bir kaç gündür kök söktürüyor gündüz 9 saat ayakta uyku yok ya sabah 11 aksam 9 kadar uyanık gecede 2 saatte bir kalkıyoruz acaba ben cok gezdim ya gündüz uykusu olmaması ondan mı annelik gerçekten zormuş ya depresyona girmemek için kendimle savaşıyorum resmen ya sanki hep evde yasıycak gibiyim duvarlar bazen üstüme üstüme geliyor nası gecicek bilmiyorum kimseye bişey belli etmemeye çalışıyorum ama ne bilim ya işte öle sendede ölemi görs.
icnancımmm cnm seni görmek burda ne iiodu bi bilsen ben de aynı dertten muzdaribim valla geceleri 3-4 saat uyuyo sora saatbaşı kalkıyoruz gündüzleri de şansım var 3-4 saat uyuyo onun dışında hep ayakta pordon memede desek daha dooru olur hatta şu anda da kucağımda bende perişanım annem de gitti çok yoruluyorum bugün o kadar bunaldık ki ecenazla kanter içinde kaldık emzirirken tek başıma yıkadım bekli uyur die ama nafile 1.30 dan beri memede çok bunaldım aslına bakarsan bende ne sürekli memede acaba sütüm mü yetmiyor....offffffffffffffffff

valla benımkıne zeytınyagı badem yagı denedım hiç fayda etmedi.3 gundur gaz var ama kakasını yapamıyo.bıde bizimki zaten huysuz simdi iyice kok sokturuyo.aksama verecem fıtılı galıba.doktor bize panalgıne yazmıstı.onu kullanan varmı arkadaslar?

işllah düzelir bende küçükken kabızmışım eşimin annesi de. çekmiş işte...
böle bi sorun yaşayan var mı arkadaşlar?Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

canim bebegin ne kadarlik ve sadece anne sütü ile mi besliyorsun?
anne sütüyle basliyorsan sadece kaka yapmamasi normal korkulacak birsey yok benim kizim 10 gün yapmadigi oluyordu.ben sadece anne sütü ile besliyordum.doktor normal dedi. o zaman normal oluyor.sende sadace anne stü ile basliyorsan korkma.bebegede bosuna pitil dayama .

..

bende bebeğimde aynı sorunları yaşadım. ıkınıyor bağırıyor günde bir kere zar zor yapabiliyordu ve katı değildi. nedeniyse şuymuş; bebekler kaka yapmayı bilmezlermiş içgüdüsel değilmiş öğrenilen bir davranışmış . kaka çıkış yoluna gelince kaslarını büzüp dışarı atmayı zamanla öğrenirlermiş.o yüzden kabız değiller ama zorlanıyorlar. ve anne sütü ile besleniyorlarsa 10 güne kadar normalmiş (eğer katı değilse kaka) bizim dr kaka yapmayı öğrenmesi için kulak papixini zeytinyağı sürüp içine sokmadan anüs üstünde saat yönünde bir iki kez çevirerek kaslarını çalıştırmayı öğütlemişti.çok yapmadım ama işe yaradımı bilmiyorum nihayetinde bir şekilde öğrendi.şimdilerde arada kabız oluyor ama normaldede günde sadece bir kere yapıyor.

Back