• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim kaç aylık!haziran ayı anneleri ek gıdaya geçtimi!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mubitak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2009
37
0
86
42
Diyarbakır
arkadaşlar bebeğim 26 haziran 2009 doğumlu.şuan kaç aylık oluyor 5 mi bitiyor yoksa altıyamı girdik.gün mü aldık:))karar veremiyoruz.ek gıdaya geçmelimiyim sizce.haziran ayı anneleri paylaşırsanız sevinirim siz nasıl besliyosunuz bebeğinizi...

benim meleğimde 2 haziran doğumlu canım biz 1 aydır çeşitli şeyler yiyiyoruz yoğurt meyve püreleri kaşık maması çorba 1 haftadır filan da öğün olarak veriyorum doktorumuz söyledi bize önce tadımlık şimdi doyumluk :)) 3 öğün filanda emziriyorum dünden beri de bebe bisküvisi veriyorum çeşit çeşit yediriyorum işte alttan 2 tane diş de çıkardı benim oğlum.....bu zamana kadar tattırmışsındır heralde sende doyumluk olmasa bile

merhaba benim bebeğimde 27 haziran doğumlu 5 bitmiş oluyo 6. aya giriyo 5 aylık oluyo yani eğer kilo problemi yoksa neden acele ediyosunuz ek gıdaya geçmek için ben 1 ay oldu başlayalı kilo problemimiz vardı mecburdum ama sağolsun ne meyva sularını sevdi ne yoğurdu 3 4 kaşık zor yiyo alttan 2 diş çıkarttık bizde ama malesef ek gıda yemek istemiyoruz

25 haziran doğumlu bebeğim. bugün 5 ayı dolduruyor. haftaya kontrolü var. geçen ay dr. sen her halukarda 6 ay emzireceksin demişti. yani 1 ay daha sadece anne sütü inşallah.anne sütü olduğu müddetçe anne sütü vereceğim inşallah.. anne sütü azaldığı oranda ek gıdaya başvuracağım. (mama kastetmiyorum) ama yoğunluk inşallah anne sütü olur. ek gıdaya geç başlamanın bebeğin yemek seçiciliğini arttırdığını düşünmüyorum. ek gıdalara geçişte bebeği çok iyi analiz etmek gerekiyor. yine binbir yolu deneyeceğim. mutlaka bir noktada buluşuruz bebeğimle diye düşünüyorum. aslında gıdalara geçişte heyecan duyuyorum ama sabırla bekleyeceğim.

kızım 25 mayıs doğumlu 6.ay bitti 7 başladık ek gıdalara 4. ayda başlamıştım hafif hafif şimdi öğun olarak veriyorum ama çok zor hiç yemek istemiyor.süt yok olsada çalışıyorum zaten emmek de istemiyor geceleri uyurken emziriyorum.sadece kahvaltısını iştahla yiyiyor.çorbasını seviyordu ama bu aralar onu da yemez oldu anlamıyorum ne yapmalıyım hiç acıkmıyormu bu çocuk ? aç kalsa kakasını yapamaz diyorlar maaşallah her gün düzenli olarak sabahları yapıyor...mamsının içine cicibebe atarsam içiyor ama hep bu şekilde beslenemez...

23 haz.doğumluyuz.1 ay kadar oldu ek gıdaya geçeli.önceleri tadımlıktı.dünkü kontrolden sonra artık öğüne geçmemeiz gerektiğini sööledi dr.ben h,ç anne sütü veremedim.hala emiyor ama baştan beri öğün olacak şekilde sütüm hiç olmadı.bu yüzden hep mamayla beslendik:((eğer sütüm olsaydı 6.ay bitene kadar tadımlık da olsa ek gıdaya geçmezdim.
bugün 1 kase sütlü pirinçli karışım,1 kase meyve püreli ve cicibbeli yoğurt ve yine bir kase yoğurt çorbası yedi oğluşum...yarın da kahvaltıya geçicez inşallah.ama kahvalttı hariç hepsini az az vermeye başlayalı epey oldu...

benim kızımda malesef doymuyor:( aptamil mama veriyorum günde 2 kez.buayda kilo almayınca üzüldüm birazcık arkadaşlar.bende 6.ayımız bitsin istiyorum sütün yerini hiçbirşey doldurmaz ama doktoruma sordum meyve suyu ve yoğurtlara başlayın dedi.yoğurt çaldım süt oldu:) yine.beceremedim yani.bebelac sütlü pirinçlisini aldım versem mi vermesem mi bilmiyorum kararsızım inanın.şu yemek düzenimiz bir otursaydı:( birde artık yavaş yavaş oturtmaya başladım kızımı sert yerler değil yumuşak yerlere.çünkü yatmak istemiyor artık başını kaldırıp kalkmaya çalışıyor.çabuk büyüyorlar:)

Back