bebeğim kabızmı oldu??

yaseminsen

rabbım sen evladımı koruu
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2007
1.488
12
116
38
İstanbul
arkadaslar 30 gunluk bı begım var bugun sabahtan berı kakasını yapmadı ve ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor kabızmı oldu sizce normalde gunde 4,5 kere yapıyordu ama anne sutu ıcıyor ya neden oolmus olabılır ne yapabılırım ılla fıtılmı almak lazım :uhm:

selam canım, benim de 29 günlük bir bebeğim var ve anne sütü yanında mama da veriyorum buna rağmen günde bir kere kaka yapıyordu iki gündür hiç kaka yapmadı dediğin gibi kabız oldu sanırım. annenin yedikleri etkili oluyormuş ben bi çay kaşığı zeytin yağı içirdim iyi geliyormuş, umarım sonuç alırım. senin bebişin de kabız olmuş bence, daha uzun sürerse doktora danış, öptm.

yasemin anne sutu alan bebeklerde 10 gune kadar bir uygulama yapilmasi onerilmyor..senin daha bir gun bile olmamis kendn birsey yapma bekle o kendiliginden yapacaktir..

aynı sorun de var yaklasık bır aydır bebegım 70 gunluk gaz sancısı oluyodu oncelerı ama yapıyordu yıne bır aydır cok zorlanıyor doktorumuz bekleyelım duzene gırer dedı ama hala aynı ancak fıtılle uyarıp yağtırınca rahatlıyor onuda ben yapmak ıstemıyorum oyle alısmasın kendılıgınden yapabılsın ıstıyorum ama cok zorlanıyor ozellıkle gecelerı kıpkırmızı oluyor ıkınırken bır fıkrı olan tecrubelı arkadaslar varmı bu durumu yasayıp atlatmıs cozum bulmus olan bu arada sadece anne sutuyle beslenıyor

gonca gaz sancısı ıcın rezene cayı vermıstım gecen gun ve dun once bı sorunu yoktu ama sımdı yapamıyor

............. ............. .....................................

Son düzenleme:

canım aynı sorunu bende yaşıyorum 3,5 aylık kızım var ve 15 günlükden itibaren kakasını seyrek yapıyor eskiden günde 4 yada 5 kez yapardı sonraları 1 hafta yapmamaya başladı bende anne sütü ile besliyorum fitil kullandım bağırsak alışkanlık yaptı doktor kesti onun yarine zeytinyağ verdi..

selam arkadaslar
gecmıs olsun oncelıkle
zor bı durum sıze tavsıyem zınko yu deneyın hem gazına hem kakasını yapmaya ıyı gelıyor bıtkısel ıkı saatte bır verdım ben hıc problem yasamadan atlattık:)))))))))))
bırde ıkınmalarda yardımcı olun dızlerını karnına bastırın bebeklerın elınızle karnını ovun bagırsaklarını ozellıkle hareketlenme gazın cıkısını kolaylastıracaktır
bıde burda yazmam dogrumu bılmem ama ben ılk kızımda yasadım ve yaptım
kızlar bebegın anusu daha yenı kakaya alıstıgından bazen kuruyo ve kaka yaparken zorlanıp acıyor bız derecenın cu kısmına zeytın yagı surup orayı kayganlastırdık ve kakanın cıkmasını kolaylastırdık doktorada sorabılırsızın
kaka orada kalıyor cok can acıtıyordu o ıyı geldı zeytın yagını poposunun ıcıne dereceyle surun orayı yumusatıp rahat yapıyor bunları yapın hıc sorunsuz gecıyo aylar
benım ıkıncı kızımda hıc yasamadık bunları yaopınca :)))))))))))))
hepınıze gecmıs olsun

Benim oğlumda da öyle olmuştu kabız zannettim sonra anladıkki çok sık yapmaması normalmiş her yediğini çıkarırsa nasıl kilo alır dediler bana sonra baktık yaptı ve normaldi kakası.

canım gaz sancısı için 1 çay kaşıgı kuru nane 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı şekeri orta boy cezvede kaynat bebeğine 3 çay kaşığı içir çok iyi gelir sabah akşam ver geçmiş olsun

Bizim kızda ilk zamanlar günde 3-4 kez kakasını yapıyordu. Son 1,5 haftadır günde 1 kez, bazen 2 günde bir kez yapıyor.... Ama katı değil. Kabız olsa katı olurdu... Hem nette okumuştumda, kabızlık için 4 günden fazla olması gerekiyormuş kaka yapmadığı gün....

Bu arada bizim doktor zinco'yu günde üç kez dörder damla kullanın dedi...

kızlar benim bebeğimde öyle olurdu bende hep kabız zannederdim.(tabi sizinkiler kabızsa o başka) karnına ılık zeytinyağı ile masaj yapardım. zinco ve metsil kullandım bitki çayı olarakta papatya ve rezene iyi geliyor gaz sancısına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…