• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim her öğünden sonra 3-4 kez kusuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melissa88

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2015
33
6
6
36
merhaba, iki aylık bebeğim var. her emdikten sonra en az 3-4 kez kusuyor. bu sabah tam 5 kez kustu. üç tanesi emdikten yarım saat içerisinde saf süt, 2 tanesi emdikten 1 saat sonra kesik kesik... bu kusmaları son 2 haftadır arttı.

bebeğim hiç hasta görünmüyor, keyfi yerinde gülücükler, agular... kusmuğunda da yeşil meşil gibi bir renk yok. annem ekşi kokmuyorsa problem yoktur diyor bu nedenle hemen doktora götürmek istemedim. ama bu kadar kusması normal mi? bebeği bu kadar kusan var mı?

Öncelikle geçmiş olsun canım ..
kesik kesik kusması sütün yaradığını gösterir der eskiler ..
diğer söylediğiniz kusma fışkırır tarz da değilse azar azar sa eğer fazlasının çıktığını düşünüyorum .
4 aydan sonra azalıyor .
ama fışkırır tarzda ve kokulu olursa doktorlar reflü ve idrar yolu enfeksiyonuna bakıyorlar.
inşallah bişiyi olduğunu düşünmüyorum bebişinizin :)

Teşekkür ederim. Dün çok aşırı kustu. Neredeyse bir biberon kadar. Panikle doktora götürünce reflüsü olduğu çıktı ortaya. İlaç verdi doktorumuz. Az az ve sık sık besliyorum artık. Bakalım...

Back